Over de grens

Over de grens: Nicole op zonnig Aruba

feature over de grens

Het is weer zover: de eerste van de maand en tijd voor een nieuwe editie van ‘over de grens’. Ditmaal schrijft Nicole van Meisje Eigenwijsje hier. Ook zij heeft buitenland-ervaring. En niet zomaar, ze zat gewoon een tijd op Zonnig Aruba!

Zonnig Aruba

“Fijne gesprekken, Bugaloe lunch, strandwandeling, goed lijf mooi leven, the move, CULO, I’ve got the power, paddock, vodka 7-up, Bingo’s, Saté-menu XXXL, Kerstbazaar, 080, malibu ananassap, Moomba, eyecontact, hooiberg, 562, picture time, merry x-mas, jump jump jump, I’m singing in the rain, I’m hot, first impression doesnt always count, spierpijn, geduld, rembrandt, dance my ass off, aftellen, kaartjes DJ Tiesto World Tour, kerstmuts, mini kerstboom, big ass kerstboom, presents, enzovoort…“

zonnig aruba

Zomaar een aantal woorden uit mijn reisverhalen op waarbenjij.nu! Echt een reis zou ik het echter niet noemen, want ik bleef eigenlijk maar op 1 eiland, maar aangezien dat eiland 12.000 km van Nederland af ligt en ik daar bijna een jaar heb gewoond en gewerkt vond ik wel dat ik het een reis/avontuur mocht noemen!

Yvonne vroeg me onlangs of ik voor haar een blogje wilde schrijven en dan het liefst over mijn tijd op Aruba, aangezien ik daardoor ook ervaring heb met het wonen (en werken) in het buitenland. Uiteraard wilde ik dit enorm graag, want Aruba… daar raak ik niet over uitgepraat!

Het eiland heeft mijn hart gestolen, al moet ik zeggen dat het niet zo moeilijk is want mijn hart (een deel ervan) ligt ook al in Spanje, Berlijn, Londen en Toscane. Toch zal Aruba altijd speciaal voor me blijven. Daar begon ik mijn nieuwe leven. Daar verbrandde ik mijn schepen en vond ik de ware Nicole. Ik heb daar vriendschappen voor het leven gevonden en serieus de beste tijd van mijn “studenten” leven gehad. (ook al was ik niet bepaald een student meer).

De manier van leven daar past perfect bij mij, je werkt er om te leven en niet andersom. Geniet met een hoofdletter G, dat was het motto en dat deden we dan ook.
Ik ging er alleen heen, liet alles achter.. mijn familie & vrienden, de honden, mijn werk bij PSV, collega’s, exen, mijn minderwaardigheidscomplex. Alles!
Ik kwam echter ook alleen terug, maar dan met een rugzak.. uhm zeg maar HUTKOFFER.. vol ervaringen, nieuwe vrienden en een nieuwe mooie kijk op het leven.

Mijn tijd daar heeft mijn leven echt veranderd, ik geniet veel meer en vaker van de kleine en grote dingen en uiteindelijk heeft Aruba er ook voor gezorgd dat ik open stond voor de liefde van mijn leven..

Aruba, one happy island.

You Might Also Like

18 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Jennn
  1 October, 2012 at 6:58 AM

  Leuk om te lezen!

 • Yvonne
  Reply
  Nicole
  1 October, 2012 at 8:06 AM

  Aaah ik was benieuwd welke foto je gebruikt had en nu zie ik hem niet! Hihi..
  Ga zo de link op mijn blog plaatsen, super leuk dat je mij vroeg. Voel me vereerd!

  • Yvonne
   Reply
   Yvon
   1 October, 2012 at 8:24 AM

   Haha, ik heb de foto gebruikt waarop je op het strand ligt naast de boomstronk (?). Enne, graag gedaan hoor! Ik vond het leuk dat je een stukje wilde schrijven.

 • Yvonne
  Reply
  Nimke
  1 October, 2012 at 8:51 AM

  Leuk! Ben ook benieuwd naar de foto die ik niet kan zien 😉

 • Yvonne
  Reply
  Floor
  1 October, 2012 at 8:57 AM

  Leuk! Ben nu wel nieuwsgierig wat je gedaan hebt op Aruba qua stage/werk.

 • Yvonne
  Reply
  Saskia
  1 October, 2012 at 9:06 AM

  Erg leuk stukje!

 • Yvonne
  Reply
  Lyanne
  1 October, 2012 at 10:35 AM

  Wat super leuk om te lezen!

 • Yvonne
  Reply
  Mcdid
  1 October, 2012 at 11:18 AM

  Leuk om te lezen, ook al kende ik het verhaal al wel!

  • Yvonne
   Reply
   Nicole
   1 October, 2012 at 8:54 PM

   Ik had eerst ook een andere versie waarin ik meer inging op details enzo.. maar dan had ik een deel 1, 2, 3, 4, 5 etc moeten doen haha..

 • Yvonne
  Reply
  Nicole
  1 October, 2012 at 11:56 AM

  @floor, ik heb voor de klas gestaan. was gewoon werk.. geen stage!

 • Yvonne
  Reply
  Nienke
  1 October, 2012 at 4:27 PM

  Leuk om te lezen, dat jullie allebei je hart zo verloren hebben aan het ‘buitenland’. Al wist i het natuurlijk al wel: schept toch een beetje een band denk ik tussen jullie of niet?

 • Yvonne
  Reply
  Anita vd Heijden
  1 October, 2012 at 6:41 PM

  Ik woonde drie jaar op de unspoiled queen (Saba) en herken het gevoel dat je beschrijft! (al dronken wij Malibu cranberry ;)) Heerlijk he, dat eilandleven!

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  1 October, 2012 at 7:32 PM

  En heb je sindsdien nog meer stukjes hart op andere plekjes achtergelaten? Wel uitkijken hoor, anders houd je niets over. 😉

  • Yvonne
   Reply
   Nicole
   2 October, 2012 at 10:49 AM

   Ooooh ik heb een heeeeeeeeel groot hart 😉 Maar sinds Aruba alleen in Toscane geweest, daarna niets meer helaas.. Maar volgend jaar misschien weer kans om een stukje hart te “verliezen” 😉

 • Yvonne
  Reply
  soontje
  2 October, 2012 at 11:36 AM

  Wat leuk om te lezen! Ook hoe je door het eilandleven zelf bent veranderd op een positieve manier en nu echt kunt genieten van de kleine dingen om je heen. Mooi 😀

  liefs Insoon

  ps voor Yvon: ik ben verhuisd naar insoons.wordpress.com, hopelijk zie ik je daar weer!

 • Yvonne
  Reply
  liefmeisje1988
  2 October, 2012 at 8:09 PM

  Wat leuk om te lezen wat ze heeft meegemaakt. Ik heb destijds ook haar log een beetje gevolgd en volg haar inmiddels ook op haar nieuwe log. Ik zou ook nog wel eens zo’n ervaring mee willen maken.

  P.s. Ik ben trouwens verhuisd: http://www.liefmeisjeschrijft.wordpress.com

 • Yvonne
  Reply
  Lyanne
  1 September, 2014 at 1:53 PM

  Wat leuk om te lezen en wat ontzettend gaaf dat je zo lang op Aruba hebt gewoond. Lijkt me heerlijk! (Alleen die foto al, zo mooi!)

 • Yvonne
  Reply
  Mariel
  4 September, 2014 at 10:22 AM

  Aruba is prachtig! Wij hebben 4 jaar op Curaçao gewoond en mijn broertje zat in die tijd voor een paar jaar op Aruba. We gingen dus regelmatig even op visite…Was 25 minuutjes vliegen. Mis de caribbean nog steeds!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares