feature over de grens

Over de grens: Nicole op zonnig Aruba

Het is weer zover: de eerste van de maand en tijd voor een nieuwe editie van ‘over de grens’. Ditmaal schrijft Nicole van Meisje Eigenwijsje hier. Ook zij heeft buitenland-ervaring. En niet zomaar, ze zat gewoon een tijd op Zonnig Aruba!

Zonnig Aruba

“Fijne gesprekken, Bugaloe lunch, strandwandeling, goed lijf mooi leven, the move, CULO, I’ve got the power, paddock, vodka 7-up, Bingo’s, Saté-menu XXXL, Kerstbazaar, 080, malibu ananassap, Moomba, eyecontact, hooiberg, 562, picture time, merry x-mas, jump jump jump, I’m singing in the rain, I’m hot, first impression doesnt always count, spierpijn, geduld, rembrandt, dance my ass off, aftellen, kaartjes DJ Tiesto World Tour, kerstmuts, mini kerstboom, big ass kerstboom, presents, enzovoort…“

zonnig aruba

Zomaar een aantal woorden uit mijn reisverhalen op waarbenjij.nu! Echt een reis zou ik het echter niet noemen, want ik bleef eigenlijk maar op 1 eiland, maar aangezien dat eiland 12.000 km van Nederland af ligt en ik daar bijna een jaar heb gewoond en gewerkt vond ik wel dat ik het een reis/avontuur mocht noemen!

Yvonne vroeg me onlangs of ik voor haar een blogje wilde schrijven en dan het liefst over mijn tijd op Aruba, aangezien ik daardoor ook ervaring heb met het wonen (en werken) in het buitenland. Uiteraard wilde ik dit enorm graag, want Aruba… daar raak ik niet over uitgepraat!

Het eiland heeft mijn hart gestolen, al moet ik zeggen dat het niet zo moeilijk is want mijn hart (een deel ervan) ligt ook al in Spanje, Berlijn, Londen en Toscane. Toch zal Aruba altijd speciaal voor me blijven. Daar begon ik mijn nieuwe leven. Daar verbrandde ik mijn schepen en vond ik de ware Nicole. Ik heb daar vriendschappen voor het leven gevonden en serieus de beste tijd van mijn “studenten” leven gehad. (ook al was ik niet bepaald een student meer).

De manier van leven daar past perfect bij mij, je werkt er om te leven en niet andersom. Geniet met een hoofdletter G, dat was het motto en dat deden we dan ook.
Ik ging er alleen heen, liet alles achter.. mijn familie & vrienden, de honden, mijn werk bij PSV, collega’s, exen, mijn minderwaardigheidscomplex. Alles!
Ik kwam echter ook alleen terug, maar dan met een rugzak.. uhm zeg maar HUTKOFFER.. vol ervaringen, nieuwe vrienden en een nieuwe mooie kijk op het leven.

Mijn tijd daar heeft mijn leven echt veranderd, ik geniet veel meer en vaker van de kleine en grote dingen en uiteindelijk heeft Aruba er ook voor gezorgd dat ik open stond voor de liefde van mijn leven..

Aruba, one happy island.

18 thoughts on “Over de grens: Nicole op zonnig Aruba”

 1. Aaah ik was benieuwd welke foto je gebruikt had en nu zie ik hem niet! Hihi..
  Ga zo de link op mijn blog plaatsen, super leuk dat je mij vroeg. Voel me vereerd!

  1. Haha, ik heb de foto gebruikt waarop je op het strand ligt naast de boomstronk (?). Enne, graag gedaan hoor! Ik vond het leuk dat je een stukje wilde schrijven.

 2. Leuk om te lezen, dat jullie allebei je hart zo verloren hebben aan het ‘buitenland’. Al wist i het natuurlijk al wel: schept toch een beetje een band denk ik tussen jullie of niet?

  1. Ooooh ik heb een heeeeeeeeel groot hart 😉 Maar sinds Aruba alleen in Toscane geweest, daarna niets meer helaas.. Maar volgend jaar misschien weer kans om een stukje hart te “verliezen” 😉

 3. Wat leuk om te lezen! Ook hoe je door het eilandleven zelf bent veranderd op een positieve manier en nu echt kunt genieten van de kleine dingen om je heen. Mooi 😀

  liefs Insoon

  ps voor Yvon: ik ben verhuisd naar insoons.wordpress.com, hopelijk zie ik je daar weer!

 4. Aruba is prachtig! Wij hebben 4 jaar op Curaçao gewoond en mijn broertje zat in die tijd voor een paar jaar op Aruba. We gingen dus regelmatig even op visite…Was 25 minuutjes vliegen. Mis de caribbean nog steeds!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares