reuzenpanda

Doen in Chengdu: verliefd worden op schattige panda’s

Het is alweer 3,5 jaar geleden dat ik ze zag: de reuzenpanda’s in Chengdu. Het was de eerste vakantie van Miguel en mij samen en tijdens het Chinees Nieuwjaar reisden we van (onder andere) Xi’an naar Chengdu om daar de panda’s te bewonderen. En dat is wat je zéker moet doen in Chengdu: de panda’s bekijken!

Doen in Chengdu: verliefd worden op panda’s

doen in chengdu

Na terugkomst van mijn reis schreef ik al een klein stukje over de panda’s en ook plaatste ik een filmpje, maar foto’s heb ik nog amper gedeeld. En wat is er nu leuker dan kijken naar die schattige panda’s?

Alhoewel schattig… Wanneer ze in het nauw gedreven worden en zich bedreigd voelen zullen ze hun klauwen en kaken gebruiken om, letterlijk, van zich af te bijten.

Wat ik me nog kan herinneren dat we heel vroeg uit hostel vertrokken om naar de Chengdu Research Base te gaan. Dat was zwaar na een lange nachtrit met de trein, zonder bed. Het was echter meer dan de moeite waard, want doordat we er vroeg waren zagen we heel wat panda’s actief in de weer. Ze speelden, aten of gaven zichzelf een goede wasbeurt.

Genoeg gekletst, tijd voor foto’s!

doen in chengdu
De eerste van het gezelschap heeft zich omgedraaid.

doen in chengdu

doen in chengdu

De panda’s krijgen in de ochtend hun eten en knagen vervolgens een tijdje op bamboestokken. Ze liggen, hangen en zitten in meest vreemde houdingen / posities, zo grappig! Zie je trouwens hun tanden en klauwen? Als ik dat zo zie vind ik ze meteen een stuk minder schattig.

reuzenpanda

Deze kleine gaf een leuke show weg. Hij at wat, liep wat rond en rolde wat heen en weer. Ik had er wel uren kunnen blijven staan kijken, maar de groep waarmee ik er was (via het hostel), liet me geen andere keus dan door te lopen.

doen in chengdu

De rode panda vind je er ook. Ik vond het wel opvallend dat er zoveel stenen lagen op hun terrein; dat loopt toch niet lekker?

doen in chengdu

doen in chengdu

doen in chengdu

“Zie ik daar nou nog een vers stuk bamboe? Maar even omhoog klimmen dan”.

doen in chengdu

 Pas als je een foto hebt…

Welk bijzonder dier heb jij tijdens een van je reizen gezien?

doen in chengdu

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “Doen in Chengdu: verliefd worden op schattige panda’s”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares