dagje amsterdam

PLOG: een gezellig dagje Amsterdam

In Amsterdam afspreken met een Nederlandse vriendin die je in Beijing hebt leren kennen, dat is best uniek. Uniek, maar gezellig! Dat deed ik vorige week; we gingen een dagje naar Amsterdam. Ik besloot vooral foto’s te maken om zo een plog met jullie te kunnen delen.

Dagje Amsterdam

station warffum

lezen in de trein

De reis begon op het station dat er in het kleine dorpje is waar mijn ouderlijk huis staat. Er werd me in de loop van de dag gevraagd of dat station zich wellicht midden in de weilanden bevond. Op die vraag kon ik alleen maar bevestigend antwoorden, want zoals je ziet is er in de verste verte niets te zien.
Eenmaal in de trein haalde ik mijn koffie en e-reader tevoorschijn. Daarop las ik ‘De harteloze muze‘ van Nynke Laanstra. Dat boek zal hier later nog eens terugkomen; ik heb besloten wat vaker recensies te plaatsen. Waarschijnlijk meerdere boeken gecombineerd.

Koffie ende Koeck

Koffie ende Koeck

Na zo’n 3 uur was arriveerde ik op mijn plaats van bestemming; Koffie Ende Koeck. Een knus tentje waar alles wat geserveerd wordt veganistisch is. Mijn cappuccino met sojamelk was heerlijk, mijn pompoenmuffin was echter een beetje droog. De smaak was gelukkig wel goed!

Koffie ende Koeck

Koffie ende Koeck

Vooral de stoelen waren leuk; ze deden me denken aan de middelbare school. Je vindt KoffieEndeKoeck op Haarlemmerweg 175, tegenover de Westergasfabriek.

westerpark amsterdam

dagje amsterdam

We aten bewust een kleine lunch: op die manier zouden we later nog weer eens ergens kunnen gaan zitten voor iets lekkers. We vervolgden onze weg en wandelden door het Westerpark. We hadden echt zo’n geluk met het weer! Het waait en regent nu enorm, woensdag was het heerlijk weer.
We kwam uit bij de grachten. De grachten met de panden zijn prachtig! Ik genoot van de mooie, typisch Hollandse huizen, de woonboten die er in sommige grachten lagen, van het typische plaatje.

dagje amsterdam

Bakkerswinkel amsterdam

We liepen niet alleen maar, een keer of twee namen we de metro om zo daar te komen waar we wilden zijn zonder kilometers te hoeven lopen. De 9 straatjes werden verkend en natuurlijk móest ik even bij reisboekhandel ‘Evenaar‘ naar binnen. Ik kon de boeken horen roepen: ze riepen of ik ze mee wilde nemen, in mijn handen wilde nemen en wilde lezen. Zoveel prachtige exemplaren, zoveel schitterende verhalen die gelezen moeten worden… Ik wist me te beheersen en liep zonder boek(en) naar buiten.
Inmiddels waren we wel weer toe aan wat lekkers. We kwamen terecht bij de Bakkerswinkel, waar ze, zo bleek, echt heerlijk soja chai lattes hebben!

Bakkerswinkel amsterdam

dagje amsterdam

De chai tea was heerlijk! De kruiden die over de schuimlaag gestrooid waren kon ik niet precies thuisbrengen, maar ik vond ze lekker pittig. Nu ik dit schrijf krijg ik meteen weer zin in een latte! De scone, maar vooral de jams die ik daar bij kreeg waren super lekker. Wat dacht je van een ananasjam met basilicum bijvoorbeeld? Mijn favoriet was de passievrucht ‘jam’. Helaas was er geen potje meer van te koop (ze waren op), want anders had ik die zéker meegenomen!
In het donker ziet Amsterdam er ook prachtig uit. Ik vind de lichtjes zo sfeervol. ♥

winterschoenen

tony chocolonely

Aan het eind van de schoten we even snel een schoenenwinkel binnen. Mijn zwarte laarzen kunnen eigenlijk niet meer en ik wilde wel even kijken of er wat was. Al snel zag ik deze bikerboots staan die ik wel wilde passen. Helaas waren ze niet meer in mijn maat. Gelukkig barst het in Amsterdam van de winkels en een paar honderd meter zag ik dezelfde keten weer. Wéér naar binnen en daar bleken ze mijn maat nog te hebben. En dat niet alleen. Wonder boven wonder bleken ze te passen! Die nam ik dus mooi mee.
In de trein terug schreef ik wat en at ik voor het eerst in mijn leven een stukje Tony’s Chocolonely chocola. In de winkel waar ik het haalde zei het meisje waarbij ik afrekende dat ik verslaafd zou raken aan deze smaak (melk karamel zeezout). Nou, dat gaat wel meevallen.

Het was een fijne dag, zo wil ik wel vaker een dagje Amsterdam doen!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

13 thoughts on “PLOG: een gezellig dagje Amsterdam”

 1. Leuk een dagje Amsterdam! En mazzel met het weer idd! Boekhandels vind ik ook altijd heerlijk om even rond te neuzen. Mooi dat je nog laarzen vond. Ik ben dol op Choncolonely, maar deze heb ik nog nooit gehad. Neem af en toe een reep melk mee bij Albert Heyn 😉

  1. Haha, leuk om te horen! 🙂
   Enne, moet ik dat blogje over al het lekkere eten dat ik de afgelopen jaren op reis at dat in de planning stond nu naar voren halen? 😉

 2. Leuk dagje Amsterdam hoor! Grappig dat je uitgerekend hier afspreekt met iemand die je daar hebt leren kennen! Amsterdam staat op mijn lijstje voor dit jaar, wil namelijk erg graag naar het Rijksmuseum dus maar even zien of het ’em dit jaar wel gaat worden…

  1. Geinig he? Toevallig dat we allebei hier waren, dus dat was makkelijk zo 🙂
   Amsterdam moet toch wel lukken? Kan best een dagje op en neer vanuit Groningen!

 3. Wat een leuk fotoverslag 😀 Gezellig zo’n dagje Amsterdam… en wat betreft die chocola, daar ben ik ook niet zo lyrisch over hoor, haha.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares