regenboogbergen in china

Zijn ze echt zo felgekleurd, die regenboogbergen in China?

Op Pinterest lijken de kleuren altijd énorm fel en zijn het net écht regenboogbergen; de gekleurde bergen in het Danxia Landform Geological Park. Ze staan voor lange tijd op mijn lijstje ‘nog te bezoeken in China’, maar vanwege de locatie is het me nog altijd niet gelukt naar Gansu te reizen. Wanneer ik echter word gevraagd om de host voor een documentaire over de Zijderoute te zijn is daar het moment. In een week reis ik van Xi’an naar Urumqi en onderweg stoppen we bij de beroemde regenboogbergen in China.

Lees al de artikelen over mijn reis over de Zijderoute.
Lees al de artikelen over Xi’an.
Reis van Xi’an naar Xining, Hami, Turpan en Kashgar.

regenboogbergen in china

Laat in de middag

Zoals je kon lezen in de introductie bezoek ik de regenboogbergen als onderdeel van een documentaire. Voor mij betekent dit bezoek dan ook ‘werk’. Doordat we als team een vol programma hebben en de hele dag door aan het filmen zijn én heel wat kilometers moeten afleggen, kom ik pas later op de middag aan het Danxia Landform Geological Park. Ik zie al snel dat dit in ons voordeel is; het licht is niet meer zo fel op deze zonnige dag én veel Chinese toeristen zijn al vertrokken. Het park is zeker niet leeg, maar druk is het ook niet.

regenboogbergen in china

Met de bus door het park

Helaas mogen we het park niet met onze eigen auto binnen. Deze moeten we op de parkeerplaats achterlaten net zoals onze drone. Zó jammer, want hoe gaaf zouden die beelden wel niet zijn?
Nadat we onze tickets kopen stappen we op de bus die ons door het park zal brengen. Hoewel ik niet bepaald van dit soort bussen houd snap ik wel waarom de mensen van het Danxia Landform National Geological Park hier voor gekozen. Het park is enorm groot (meer dan 300 vierkante kilometer) en kun je dus echt niet per voet verkennen. Wanneer iedereen met een eigen auto door het park zou gaan zouden er files ontstaan én zou je de mensen overal door de bergen zien banjeren. In dat geval zijn al je kansen op die ene Instagramfoto meteen verloren.
De bussen brengen bezoekers naar diverse platforms waar je de mooiste uitzichten op de regenboogbergen hebt.

regenboogbergen in china
Links zonder een wolk voor de zon, rechts mét wolk voor de zon. Zelfde settings gebruikt voor het bewerken.

Regenboogbergen = prachtige kleuren

Voordat ik de regenboogbergen écht kan gaan bekijken moet er eerst gewerkt worden. Vanaf de bushalte loop ik richting de bergen en word ik vanuit meerder hoeken en hoogtes gefilmd. Doordat er, ondanks het latere tijdstip, nog best wel wat mensen zijn lopen er geregeld mensen door het beeld waardoor we meerdere keren opnieuw moeten filmen. Het moet er namelijk uitzien alsof ik de enige aanwezige ben. Wat ook niet meehelpt is dat we nogal wat bekijks trekken. Normaal val ik al op, nu, met een camera er bij, nog meer.

regenboogbergen in china

Uiteindelijk komen we bij het uitkijkplatform aan en heb ik voor het eerst goed zicht op de regenboogbergen. De kleuren zijn prachtig en fel, de bergen scherp en hoekig. Het is licht bewolkt en de zonnestralen en wolken spelen een spel. De wolken proberen de kleuren zo dof mogelijk te maken en de zon doet haar best de kleuren op haar best te laten zien. Het maakt voor een mooi schouwspel waarbij de kleuren echt prachtig zijn.

regenboogbergen in china

Net zoals op Pinterest?

Pinterest is een grote verzamelplaats voor prachtige foto’s. Foto’s die er soms nét wat mooier (level Photoshop) uitzien dan de werkelijkheid. Ik heb even gekeken en vergeleken en ik moet zeggen, in het echt zijn de kleuren van de regenboogbergen net niet zo fel als op Pinterest. Je ziet duidelijk de kleurverschillen in de bergen, maar zo fel als je ze online ziet zag ik ze niet.
Hieronder zie je 1 foto die ik maakte van de bergen; boven het origineel, onder de versie die ik bewerkte.

regenboogbergen in china

Bekijk mijn video met prachtige time lapses van de regenboogbergen in Zhangye

Benieuwd hoe de regenboogbergen er in het echt uitzien en hoe ik ze heb beleefd, bekijk dan de vlog die ik maakte.

Praktische informatie & tips

Staat een bezoek aan de regenboogbergen op je planning tijdens je reis door China? Deze praktische informatie gaat je hopelijk helpen.

  • Er zijn in totaal 4 platforms in het park. Wil je ze allemaal bezoeken, dan ben je zo’n 2-3 uur onderweg. Nummer 4 schijnt het mooist te zijn.
  • Er zijn 3 verschillende routes. Je kunt beginnen bij het de noordelijke, oostelijke, of westelijke ingang.
  • Ga vroeg, als de zon net op is, of later op de dag zoals ik deed zodat de kleuren op hun mooist zijn.
  • Neem de trein naar Zhangye, vanaf daar gaan er bussen naar het park.
  • Een ticket kost 60RMB (€7,65 op de dag van publicatie), voor de entree en de shuttle bus samen.

Wat is (of was) jouw indruk van de regenboogbergen in China?

Pin mij!

regenboogbergen in china

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “Zijn ze echt zo felgekleurd, die regenboogbergen in China?”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares