reis naar taiwan

Travel Wishlist ♥ Reis naar Taiwan

Met de herinneringen aan mijn reis naar Noord-Korea nog vers in het geheugen droom ik al over mijn volgende reizen. Uiteraard kijk ik uit naar onze huwelijksreis naar Europa, maar stiekem denk ik er over om na die huwelijksreis naar een reis naar Taiwan te maken. Taiwan staat namelijk al maanden, zo niet jaren, op mijn verlanglijstje. In deze blogpost laat ik je zien waarom.

Travel Wishlist ♥ Reis naar Taiwan

Taiwan is een bijzondere bestemming. Het is een bijzonder land. Niet alleen om het (naar het schijnt) geweldige eten en de mooie natuur. Het is een bijzonder land vanwege de politieke situatie en de relatie tussen China en Taiwan. Officieel heeft het dezelfde naam als China, maar de meeste mensen kennen het als Taiwan. Als Nederlander kun je er zonder visum naar toe reizen; je krijgt er bij aankomst één voor 30 dagen. Reis je als Nederlander echter naar het vasteland van China, dan moet je vooraf een visum aanvragen. Chinezen zelf kunnen niet zonder paspoort naar Taiwan afreizen en dienen een visum aan te vragen. Best een bijzondere situatie!

Eten in Taiwan

Taiwan

Laat ik maar met het belangrijkste beginnen. Het eten. Taiwan staat bekend om haar ‘food markets’ met allerlei bijzondere en lekkere snacks. Als een liefhebber van eten loopt het water me al in mijn mond wanneer ik denk aan de food stalls, het eten op straat bij lokale eettentjes en het probereren van lokale lekkernijen. Hoewel ik over het algemeen niet zo van tours houd lijkt het me fantastisch om hier met een local op stap te gaan om zo niets lekkers te hoeven missen.

Natuur

Iedereen kent de hoofdstad Taipei. Deze miljoenenstad (zo’n 7) zou een mooi beginpunt van reis naar Taiwan zijn, maar er is natuurlijk meer te zien dan alleen het stadsleven. Er is op het eiland zo veel prachtige natuur te zien, daarvoor verlaat ik het bruisende stadsleven met plezier. Kenting National Park staat hoog op de lijst om te bezoeken; het heeft een tropisch klimaat, prachtige bergen en schitterende stranden. De perfecte plek om een paar dagen tot rust te komen en te genieten van de rust en natuur.

reis naar taiwan

Fietsen blijft voor mij één van de leukste dingen om te doen op reis. Je ziet veel tijdens een fietstocht en je bent actief bezig. Een fietstocht rond het Zon-Maan meer lijkt me erg mooi om te doen. Het zal er, vrees ik, niet zo rustig zijn als op de foto. Zeker sinds er een aantal jaren geleden een kabelbaan gebouwd is, is het een heel populaire bestemming geworden. Begrijpelijk, maar wel jammer, want we houden mooie plekken natuurlijk het liefst zo rustig mogelijk.

reis naar Taiwan

Hoewel ik het niet vaak doe houd ik er wel van: hiken. Taiwan heeft talloze plekken waar je hikes kunt maken en waar je je alleen op de wereld waant. Niets anders dan bergen kunnen zien, zo ver als je kijkt en met prachtige luchten. Wie vindt dat nou niet mooi?

reis naar Taiwan

Taipei, een wereldstad. Het ‘National Palace Museum’ zou ik niet willen missen (want de meeste Chinese kunst, meer dan Beijing of Shanghai), net zoals de vele parken in de stad, liters bubble tea, de Shi Fen Watervallen, de Taipei 101 en winkelen in Ximending. Volgens mij zou ik me alleen in Taipei al wel een week kunnen vermaken!

Concrete plannen voor een reis naar Taiwan

Helaas zijn die concrete plannen er nog niet. Heel misschien een weekje begin augustus. Of misschien in oktober? Het Chinees Nieuwjaar van 2017 wellicht? Geen idee!

Ben jij al eens in Taiwan geweest? Wat vond je er van? Of zou je er, net als ik, graag eens heen willen?
Laat het me weten, ik ben benieuwd!

Foto’s via USP.
Foto vlag: Chickenonline, Pixabay.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “Travel Wishlist ♥ Reis naar Taiwan”

  1. Taiwan lijkt mij onwijs cool. Ik ben van plan eind dit jaar nog een tripje naar Taipei te plannen, maar zie nu die prachtige natuur foto’s… dus wellicht toch een wat langere trip plannen om ook dat te kunnen zien. (zucht, waarom heb ik niet wat meer vakantie dagen.. )

  2. Taiwan zei mij echt niks eerst, maar toen wij een bestemming uitzochten voor een reis van zes weken is Taiwan ook even voorbij gekomen. Sindsdien staat het ook op mijn lijstje! Die foto’s alleen al; wauw! Dat moet ik met eigen ogen zien

  3. Ik had totaal geen beeld van Taiwan, maar sinds Kimber van Reisgenie er geweest is ben ik enthousiast! De natuur ziet er echt te gek uit, ik zou maar wat graag fietsen in Kenting National Park. En hiken vind ik ook echt te gek. Ik hoop dat je plannen werkelijkheid worden Yvon. Tof!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares