reizen naar lapland

Reizen naar Lapland: een korte impressie

Wat een geweldige tijd heb ik achter de rug! Reizen naar Lapland stond al heel lang op mijn verlanglijstje en nu is het er eindelijk van gekomen! Inmiddels heeft de bus die mij door Finland vervoerde me weer thuis afgezet; mijn lijf is weer terug, maar mijn hoofd en hart zijn nog in Lapland.

Reizen naar Lapland

Ik mis de sneeuw, de prachtige vergezichten, zelfs de kou. Er verschijnt kippenvel op mijn armen nu ik terugdenk aan de geweldige tijd die ik had. 4 dagen lang deelde ik alles met 10 andere meiden.
Terug in Jyvaskyla ben ik alleen en mis ik Lapland.

Woorden kunnen niet omschrijven hoe het was, het was zó bijzonder. Kreten kunnen het misschien wel. Daarom: ga reizen naar Lapland! Dit is wat je er kunt doen.

reizen naar lapland

ice fishing
iglo’s bouwen
sneeuwscooteren
reindeerfarm bezoeken
pannenkoeken eten met 10 meiden
van de sauna genieten
een vis ophengelen
langlaufen
open haardje aanmaken
veel gegeten
weinig slapen
sleetje rijden

Magisch Mooi

Het mooiste dat ik mocht zien tijdens het reizen naar Lapland was toch wel het Noorderlicht. Een magisch schouwspel van de natuur, dansende gekleurde lijnen door de zwarte nacht. Dan weer rood, dan groen, zwak licht afgewisseld met sterk licht dat de witte sneeuw gekleurd deed oplichten. Adembenemend mooi.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “Reizen naar Lapland: een korte impressie”

 1. hee Yvonne

  Nu toch eindelijk ook een berichtje van mij. Ik lees trouw al je verhalen. Echt super. Zo te lezen heb je het wel heel er naar je zin daarzo. Houwe zo zou ik zo zeggen. Geniet er lekker van.
  Ik heb zelf niet zo veel boeiends te vertellen. Alles gaat lekker zun gangetje. Ik mis je wel een beetje hoor bij de coop!

  Liefs,
  Willemijn

 2. Hey meissie,

  Ja de foto’s say it all! Ik ben blij dat je je super vermaakt hebt. Zoiets is echt once in a lifetime he?
  Super leuke pics en blijf komen met je verhalen want ik lees ze graag.
  Zit nu op mijn werk kou te lijden en oja, heb een weekendje Stockholm erop zitten (jeweetwel…) en het was leuk!
  Geniet ervan!
  xxx

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares