route 2 weken kroatie

Huwelijksreis: route 2 weken Kroatië

Tussen alle hectiek van het werken, visumaanvragen en het regelen van de laatste dingen voor de bruiloft is het gelukkig ook nog gelukt om onze vakantie / huwelijksreis naar Kroatië te plannen. In deze blog laat ik je onze route voor 2 weken Kroatië zien. Ik laat je zien welke plekken we gaan bezoeken en wat we zoal willen gaan doen.

Huwelijksreis: route 2 weken Kroatië

Na onze bruiloft blijven we nog een paar dagen in Nederland om wat bij te komen, de laatste spulletjes te komen (wanneer nodig) en nog wat tijd met familie door te brengen. Die kans hebben Miguel & ik niet vaak, dus daar willen we dan van profiteren. Na een paar dagen pakken we de trein richting Schiphol en vanaf daar vliegen we naar Split.

Split – 4 nachten

route 2 weken kroatie

We zullen halverwege de middag in Split aankomen waar we 4 nachten slapen in een AirBNB. Wat we precies gaan doen weten we nog niet, maar we hebben wel wat ideeën. We willen in elk geval naar het Krka National Park dat makkelijk te bereiken is vanaf Split. Je kunt er prachtige wandelingen maken, het water is enorm helder en in tegenstelling tot de beroemde Plitvice Meren kun je er wél zwemmen. Het lijkt me heel leuk om een food tour te doen (ik heb al gelezen over de combinatie wijn en kaas, nomnom), maar ook parasailing zouden we wel willen doen. Afgelopen november deed ik dat voor het eerst op Hainan en dat was ontzettend gaaf!

Zadar – 4 nachten

Misschien wat lang voor zo’n klein stadje als Zadar, maar daar hebben we bewust voor gekozen. Simpelweg omdat we vooral willen relaxen en niet te veel reisdagen willen hebben. Ik kijk uit naar de prachtige zonsondergangen aan de kust (Zadar is er beroemd om), terrasjes te pakken en misschien een dagtripje te maken naar één van de eilanden.

Plitvice Meren – 1 nacht

route 2 weken kroatie

Vanaf Zadar kun je prima een dagtrip maken naar de Plitvice Meren, maar wij nemen graag wat meer tijd voor dit prachtige park. Het plan is aan het einde van de ochtend richting Poljanak te vertrekken waar we een hotel hebben geboekt. We willen dan in de middag het park in gaan om een wandeling te maken en blijven wellicht tot aan het begin van de avond. De volgende ochtend willen we vroeg (het park gaat om 7.00 uur open) op pad en zo de grote menigte proberen voor te blijven.
Aan het eind van de middag pakken we dan de bus naar Barilovic.

Barilovic – 2 nachten

Een klein plaatsje waar we zomaar ineens terecht kwamen. Miguel kwam informatie over een pianofestival tegen en vanuit daar (vraag niet hoe) kwamen we bij Barilovic uit. Barilovic ligt niet ver van Karlovac. In Karlovac komen 4 rivieren bij elkaar en het is een prachtige plek om te kajakken, te hiken én te paardrijden. De foto’s van de ranch waar we willen verblijven zijn prachtig; zwemmen met je paard, door de bossen galopperen en kleine beekjes oversteken.

Zagreb – 4 nachten

De laatste bestemming van onze huwelijksreis is Zagreb. Wat we hier gaan doen? Geen idee nog! Ronddwalen door het oude centrum, op terrasjes zitten en een museum in wanneer de warmte ons te veel wordt. Mocht je als lezer dan ook nog een goede tip hebben voor Zagreb, laat het vooral weten in een reactie, we hebben zoals gezegd nog geen plannen!

route 2 weken kroatie

Tips voor 2 weken Kroatië + aftellen

Nu alle overnachtingen zo goed als rond zijn kan ik echt beginnen met aftellen tot de dag van vertrek. Eerlijk gezegd kan ik niet wachten om te gaan; door alle verhalen die ik lees en de foto’s die ik zie ben ik zo enthousiast geworden. Kroatië moet echt schitterend zijn als ik iedereen mag geloven.
Mocht je overigens tips hebben voor excursies, tours in de plaatsen die ik ga bezoeken, restaurants waar ik echt moet gaan eten, laat het dan weten!
Vooral omdat ik nog heel hard aan het nadenken ben over wat ik op onze trouw-wishlist ga zetten. Een wasmachine of een keukenset is geen praktisch cadeau om te vragen, daarom kunnen onze gasten een bijdrage leveren aan onze honeymoon, maar ja, dan moet er wel wat op de wishlist staan!

Deel je tips in de comments, ik ben benieuwd wat jij aanraad.
En mocht je niet in Kroatië geweest zijn; zou jij naar Kroatië willen?

route 2 weken kroatie

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

24 thoughts on “Huwelijksreis: route 2 weken Kroatië”

 1. Mooie route!

  Voor de poort van ingang 2 liggen twee hotels. Vrij groot en niet al te sfeervol, maar de kamers zijn comfortabel en het restaurant is goed. (Je kan iets verder weg een kamer huren bij particulieren).

  Zagreb is leuk. Veel festivals, de oude burcht en vooral lekker eten en drinken. Ik herinner me dat jij een theeverslaafde bent… Zagreb heeft veel koffiebars.

  1. Koffiebars?! Jaa! Daar moet ik dan naar op zoek. Gelukkig ben ik niet de enige die van koffie houdt, dus dan gaat ongetwijfeld goed komen. 🙂

 2. Wauw dat wordt een toffe huwelijksreis! Wij weten het nog niet, maar we hebben dan ook nog een jaar de tijd haha. Mijn broertje gaat deze zomer ook 3 weken naar Kroatië. Ik ben er alleen één keer doorheen gereden toen ik van Bosnië naar Montenegro ging. Ik kwam lans Dubrovnic en dat zag er echt geweldig mooi uit! De volgende keer ga ik daar stoppen 🙂

 3. Leuk! Kroatië is mooi. Ben zelf niet in Zagreb geweest, ben benieuwd hoe dat is. Vanuit Split is Omis een leuk uitje! De Cetina kloof is erg mooi en je kunt er met een bootje doorheen varen en klimmen naar de kasteelruïne. In de zomer is het er denk ik wel druk (dat was het 7 jaar geleden al), maar vond dit echt zo’n mooi stadje!bEn de kust net ten zuiden van Omis vond ik de mooiste van het hele land. Alvast veel plezier, maar nu eerst succes met de laatste voorbereidingen van de bruiloft!!

 4. Je hebt het al helemaal tot in detail gepland! Wel leuk, die voorpret. 🙂 En een mooie reis ook, lijkt me een uitstekende keuze om het getrouwde leven mee in te gaan!

  1. Haha, ja, niet helemaal onze stijl eigenlijk, maar als je beperkt de tijd hebt én in het hoogseizoen reist is het toch niet zo prettig om op de bonnefooi te gaan.

 5. Koratië is super mooi! Ik vond vooral Plitvice heel mooi, Zagreb daarentegen vond ik niks. Ik zou eerder denk ik naar de kust gaan bij porec dan vier nachten in een niet zo leuke stad doorbrengen. Wij hadden het in één ochtend al gezien. Verder lijkt dit mij een hele mooie reis!

  1. Hoi Linda,
   Bedankt voor je reactie. Waarom vond je Zagreb niets? Ben nu wel extra benieuwd naar de stad. Hopelijk lukt het ons om ons er te vermaken. 🙂

 6. Wat tof dat je naar mijn ‘neck of the woods’ gaat! 4 dagen Zagreb is meer dan genoeg, misschien een paar dagtripjes? Ljubljana is prima te doen met de trein, verder zijn er de grotten en wat parken.

  Vanuit Split kun je ook een dagje naar Mostar.

  Wanneer gaan jullie precies? Zadar kan in het seizoen behoorlijk druk zijn.

  1. Bedankt voor je tips Tea. We blijven zeker niet 4 volle dagen in Zagreb, willen minstens één dagtripje doen. We plannen om er laat in de middag aan te komen dus hebben zo’n 3 dagen. Na de 4e nacht vertrekken we in de ochtend weer.
   We gaan de eerste 2 weken van juli.

 7. Leuke route seg en heel fijn dat de overnachtingen nu ook (zo goed als) rond zijn, kan je écht beginnen aftellen. Maar misschien eerst aftellen naar jullie huwelijk denk ik? 🙂 Ik vond Kroatië alvast heerlijk vorige zomer (wel ontzettend warm dus <3 voor airco). Nog vele mooier dan ik dacht.

 8. Leuke bestemming voor jullie huwelijksreis! Ik ben er zelf nog niet geweest maar Kroatië staat zeker op mijn lijstje! Al was het alleen al vanwege dat prachtige park met al die watervallen!

 9. Volgens mij wordt het een heel diverse mooie reis 🙂 Ik ben slechts in Zagreb geweest, qua natuur is er nog zoveel te ontdekken in Europa!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares