feature snapshot sunday

SnapShot Sunday: Basiliuskathedraal op het Rode Plein, Moskou

Deze maand vinden de Olympische Winterspelen plaats in Rusland en het leek me wel leuk om de Snapshot Sunday van vandaag daar bij aan te laten sluiten. Het is komende maand 6 jaar geleden dat ik in Rusland was en ik Moskou en Sint Petersburg bezocht. Een mooi moment dus om terug te blikken.

Basiliuskathedraal op het Rode Plein, Moskou

Snapshot Sunday - Moskou

Ik weet het nog zo goed; het moment waarop ik het Rode Plein opliep. Daar stond ik dan, het was echt! Zo’n beroemde plek, in zo’n grote stad. Tot dan toe had ik nog niet heel veel gereisd en ik was zwaar onder de indruk van wat ik zeg. Ik werd er zelfs een klein beetje emotioneel van, haha. De gebouwen die ik al zo vaak op foto’s had gezien, de gebouwen die al zo vaak i het nieuws voorbij waren gekomen.

In eerste instantie zou ik met een vriendin samen deze (georganiseerde) reis doen, maar zij besloot uiteindelijk toch niet te gaan. Het bracht me aan het twijfelen. Moest ik nog wel gaan, alleen? De reis die we zouden make ging zowel naar Moskou als Sint Petersburg en ik kende helemaal niemand die zich ook voor deze reis had aangemeld. Alleen mee op een groepsreis, moest ik dat wel doen?

Zou ik wel vrienden maken?
Zou ik me wel vermaken?

Bijna had ik de reis afgezegd, omdat het idee van alleen te gaan me te veel tegenstond. Weet je, in die tijd was ik veel onzekerder dan nu en liet ik veel zaken van anderen afhangen in plaats van gewoon te doen wat ik wilde doen. Gelukkig besloot ik, na goed overleg en flink nagedacht te hebben, uiteindelijk toch gewoon te gaan. De voornaamste reden om wel te gaan was dat ik er van overtuigd raakte dat ik spijt zou krijgen als ik niet zou gaan. Nog altijd ben ik heel blij met het besluit dat ik toen nam!

Benieuwd of ik mensen leerde kennen en vrienden maakte?
Kijk dan op mijn Facebookpagina voor een foto waarop je het antwoord zult zien!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares