SnapShot Sunday: Cuba is niet ver

Vanaf Key West in Florida is het maar 90 mijl naar Cuba. Het land van de sigaren. Nu kun je als Amerikaan niet zo gemakkelijk naar Cuba, maar gelukkig kan Cuba wel redelijk gemakkelijk naar de Verenigde Staten komen.

Cuba is niet ver

cuba

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

5 thoughts on “SnapShot Sunday: Cuba is niet ver”

  1. Cubaanse invloeden kom je veelal tegen in Florida, vooral op Key West! Als je een liefhebber van de Cubaanse cultuur bent en een rondreis door Florida maakt, maak dan zeker een tussenstop in Tampa en bezoek daar Ybor City 🙂

  2. Als je geïnteresseerd bent om meer te lezen over Havana is de roman Manto Negro een aanrader. Voor meer informatie en boekfragmenten kun je terecht op http://www.mantonegro.nl. Hier is het boek ook te bestellen.

    De hoofdpersoon van Manto Negro leidt een heerlijk leven in Havana. Elke ochtend wordt hij schaterlachend wakker. Ook al woont hij niet helemaal legaal in Cuba en overtreedt hij soms een paar wetten, iedere keer als er problemen dreigen weet hij met een beetje vindingrijkheid en de inzet van zijn contacten een oplossing te vinden. Maar als zijn vriendin onder onduidelijke omstandigheden wordt gearresteerd en naar de vrouwengevangenis Manto Negro wordt gestuurd lijkt hij steeds minder grip op de situatie te krijgen. Met toenemende frustratie daalt hij af in een wereld die hij in het geheel niet naar zijn hand kan zetten. Een roman over de rauwe werkelijkheid van het leven in Havana, die een stuk verder gaat dan kwieke bejaarden die op de muziek van Buena Vista Social Club dansen.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares