feature snapshot sunday

SnapShot Sunday: Amsterdamse grachten & fietsen

Jaren geleden, toen ik nog in Nederland woonde riep ik altijd dat ik Amsterdam maar niets vind. Dat ik er niet zou willen wonen en dat ik het idee heb dat de stad enigszins overrated is. Ik vond de stad te groot (haha, en dat zegt iemand die nu in Beijing woont), dus nee. Dat zou niets voor mij zijn. Is dat gevoel inmiddels veranderd?

Amsterdamse Grachten

Amsterdamse Grachten

Maar als ik dan dit plaatje zie, dan denk ik wel “wat mooi; de Amsterdamse grachten, de woonboten en de fietsen.” Het is zo heerlijk Nederlands. En nu ik dat type vind ik dat gek, want eigenlijk hoef ik niet zo nodig terug naar Nederland om daar te gaan wonen. Hoewel het toch altijd het land zal blijven waar ik geboren en opgegroeid ben.

Een beetje gek, of niet?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “SnapShot Sunday: Amsterdamse grachten & fietsen”

  1. Ergens valt het wel te begrijpen dat sommige buitenlanders Nederland een paradijsje vinden. Geef mij maar wolkenkrabbers!! 😀

  2. Ik ben er geboren, in Amsterdam en was zo blij dat ik die stad mocht verlaten .. pff. Af en toe een dagje is meer dan genoeg !

    gr Elise

  3. Amsterdam is inderdaad zo ‘heerlijk Nederlands’. Ik kan me wel voorstellen, dat nu je in Bejing woont, je dit juist heel erg mooi vindt.

  4. Mooi plaatje inderdaad. Wonen hoef ik er ook niet, want ik ben blij dat ik hier de deur uit kan lopen en in het bos ben en waar het lekker stil is. Drukte hou ik niet van, ben echt geen stadmens.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares