stedentrip Tallinn

SnapShot Sunday: Stadsplein in Tallinn

Jaren geleden alweer (in 2008) maakte ik aan het eind van mijn Erasmusperiode een reis van Finland naar Letland en Estland. Vandaag een foto die ik nam op het plein in het centrum. Ik weet het nog goed, samen met een vriendin had ik er een hele leuke tijd, we zagen veel, ontmoetten mensen in het hostel waar we mee optrokken en veel lol maakten.

Stadsplein Tallinn

Tallinn

Pinnen & een ticket voor de bootreis

Wat ik me ook herinner was het drama met de pinpassen: we leken op geen enkele manier geld te kunnen pinnen! En dat was toch behoorlijk lastig en vervelend.

Verder weet ik ook nog dat het niet zo gemakkelijk was om een kaartje voor de bootreis terug te krijgen. We kwamen aan bij de haven, maar alles was dicht! Geen enkele rederij verkocht op dat moment kaartjes. Uiteindelijk wisten we kaartjes te bemachtigen, waar een heerlijk ontbijtbuffet bij in zat. Kijk voor een foto daarvan op mijn Facebookpagina.

Het oude centrum van Tallinn

De eerste nederzettingen rond om Tallinn werden in de 13e eeuw gevormd; het eerste bouwwerk was een kasteel.
De oude woningen zijn goed bewaard gebleven door de jaren heen. Iets wat verrassend is, want er zijn heel wat gevechten gevochten door de omliggende landen.

Het hoger geleden deel van de stad is altijd de plek geweest waar de regering zich bevond, samen met andere administratieve leden. Het hoge gedeelte van de stad bood letterlijk een overzicht over het lagere deel en was zo goed te controleren.

Het oude centrum en het stadsplein zijn sfeervol. Er zijn cafeetjes en restaurants te vinden en het komt geregeld voor dat er mensen in traditionele klederdracht voor de ingang van het restaurant staan om klanten naar binnen te halen.

Ben jij als eens in Estland, of meer specifiek, Tallinn geweest?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “SnapShot Sunday: Stadsplein in Tallinn”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares