filipijnen

Spartelen op een surfplank in San Juan

Met een vriend die opgegroeid is in Florida en daardoor veel tijd aan het strand heeft doorgebracht was er geen ontsnappen aan: tijdens de vakantie op de Filipijnen moesten we zeker een strand bezoeken. Gelukkig zijn er stranden in overvloede op de Filipijnen. Wij kozen er voor om naar San Juan in La Union te gaan.

Spartelen op een surfplank in San Juan

Het strand is zeker niet het mooiste strand dat je op de Filipijnen zult vinden, maar voor ons lag het redelijk op de route en aangezien we maar 12 dagen hadden en niet wilden vliegen was de keus snel gemaakt.

san juan

Deze vakantie reisden we compleet op de bonnefooi; we hadden vooraf helemaal niks vastgelegd. We wisten alleen (ongeveer) wat we wilden zien en doen. Dat dat niet altijd handig is merkten we meteen bij aankomst in San Juan. Bijna alle hotels en guesthouses waren volgeboekt. Men bleek op de Filipijnen een lang weekend te hebben en men had massaal besloten naar San Juan te komen voor een surfweekend.
Ik denk dat we zo’n 5 accommodaties bezochten voordat we eindelijk iets vonden. Bij ‘Mona Lisa’ had men nog een kamertje vrij en daar trokken wij in.

Surfen is wat je doet in San Juan

De golven in San Juan, dat is waar de meeste mensen voor komen. Helaas waren de golven op de dagen dat ik er was niet zo geweldig. Misschien maar goed ook voor een beginner zoals ik, haha. Toen ik 18 was heb ik ooit een weekje aan windsurfen gedaan, maar daarna stond ik nooit meer op een plank. Het was dan ongetwijfeld ook hilarisch om mij te zien spartelen in het water. In het begin stond ik een keertje, maar daarna lukte het gewoon niet meer! Totdat Miguel en ik van surfplank wisselden. Toen kon ik opeens wel opstaan! Dat kwam uiteraard doordat mijn skills plots enorm verbeterd waren deze surfplank was een stukje breder en dus stabieler! Nu ik kon staan en de golven in bedwang kon houden werd het surfen leuk! En dat had ik niet verwacht. Niet dat ik het (een beetje zou kunnen), maar ook niet dat ik het leuk zou vinden.

san juan

san juan

Helaas stond ik maar een uurtje op de plank, want in de dagen daarna waren er amper golven. Ik wilde wel graag, maar zonder golven is het natuurlijk een beetje lastig. Voor de prijs had ik het trouwens niet hoeven laten; voor 400 peso huur je en surfplank en heb je een uur priveles. Je kunt er ook alleen een plank huren (voor een dag of een paar dagen). Het is waarschijnlijk een van de goedkoopste plekken in de wereld om te surfen! Op het strand vind je allerlei surfschooltjes die lessen aanbieden, je hebt keus te over. Het enige waar je een beetje op moet letten is hoe goed de instructeurs Engels spreken. De mijne was niet zo spraakzaam en dat maakte het toch wat minder leuk.

En voor nog wat leedvermaak heb ik een filmpje voor je van mij op de surfplank.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “Spartelen op een surfplank in San Juan”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares