stedentrip dandong

Stedentrip Dandong: het einde van China

Na een werkperiode van ruim 5 weken was het weer tijd voor een stedentrip. Er zijn een hoop steden te vinden rondom Shenyang en in de provincie Liaoning. Daarom besloten we redelijk in de buurt te blijven. Het moest een stedentrip naar Dandong worden!

stedentrip dandong

Heel handig kochten we onze buskaartjes op de universiteit en zaterdag aan het begin van de middag arriveerden we na een busreis van zo’n 3,5 uur in Dandong. Dandong, de stad die heel dicht bij Noord-Korea ligt. Het is misschien wel het dichtste wat je bij Noord-Korea kunt komen, zonder het land zelf in te gaan.

Ons hotel bevond zich direct aan de Yalu Rivier, die de grens aangeeft tussen China en Noord-Korea. De Yalu Rivier is bekend uit de geschiedenis en vandaag de dag is het een soort van memorial. Je vindt er de brug die tijdens de Koreaanse oorlog gebombardeerd werd en waar je over mag lopen.

De promenade in Dandong

De promenade die gelegen is aan de Yalu Rivier is een populaire bestemming. De toeristen die Dandong aandoen komen ‘s middags en ‘s avonds allemaal naar de promenade toe. Om daar vervolgens overspoeld te worden door mensen die je Noord-Koreaans geld of souvenirs willen verkopen.

stedentrip dandong

Boottochtje over de Yalu Rivier

Het was behoorlijk toeristisch, maar we konden het niet laten. Het maken van een boottochtje over de rivier. Met de boot kom je echt dichtbij Noord-Korea. Je vaart vlak langs de kust en ziet de Noord-Koreanen er werken aan hun boten die aan de kant liggen.

Bizar is het om de verschillende tussen China en Noord-Korea te zien. Aan de Chinese kant staan veel hoge gebouwen, aan de Noord-Koreaanse is er bijna niets te zien; wat boten, een paar gebouwen met 1 verdieping en de mensen die aan hun boten werken. ‘s Avonds wordt het contrast nog groter; China is verlicht, Noord-Korea is een zwart en donker gat.

stedentrip dandong

Museum to Commemorate Aiding Korea Againt Us Agression

Een bezoek aan dit museum was het hoogtepunt van de maandag. Een dag waarop het continue sneeuwde en we vooral lui in een een coffee shop hingen met choco en koffie en heel veel lazen.
Het “Museum to Commemorate Aiding Korea Against US Aggression” staat in het teken van de oorlog tussen de beide Korea’s. Ik was gefascineerd door de manier waarop China de oorlog ‘afschilderde’. Het leek bijna wel op propaganda! Niet alle informatie die gegeven werd was juist, het leek allemaal heel erg nationalistisch. Een beetje alsof de Chinezen de feiten verdraaid hadden ten gunste van de Noord-Koreanen en Chinezen.

Fotos vind je op mijn Facebookpagina.

stedentrip dandong

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares