verenigd koninkrijk

Stedentrip: een dagje naar Londen

Het volgende stukje stond op mijn andere site en kwam ik onlangs tegen. Bij het lezen realiseerde ik me dat ik hier op GoYvon nog nooit over mijn dagje naar Londen heb geschreven. Vandaar dat ik de blogpost ook hier plaats. Lees mee en ga met me mee terug de tijd in naar 2011.

Dagje naar Londen

Van Groningen reden we met ons gezin naar Eindhoven waar ik op het vliegtuig richting Londen stapte. In Londen zou ik naar Kuala Lumpur vliegen, maar mijn vlucht ging pas een uur of 10 later. Tijd genoeg dus om de stad in te gaan!

Ik was nog nooit eerder in Londen geweest. Best een gek idee als je bedenkt dat ik al veel gereisd heb, maar nog nooit in een stad die zo dichtbij is geweest was. Een weekendje Londen is volgens mij zo geboekt en een hotel in Londen vind je vast ook zonder problemen. Hotels genoeg in Londen, en na afgelopen zomer denk ik dat er heel wat bijgekomen zijn. Als ik in de buurt zou wonen, dan zou ik voor komend voorjaar een weekendje weg boeken. Een lang weekend, dan hoef ik niet zo te racen om dingen te zien en kan ik het wat meer in een tempo doen dat bij mij past.

dagje naar londen

 Er stond nogal een windje, m’n haar werd er wild van.

Mijn dagtrip was niet zo georganiseerd, ik had niet echt een idee wat ik wilde zien en doen. Uiteindelijk liep ik vooral heel veel rond door de stad en zag ik toch best veel.

dagje naar londen

Notting Hill

Natuurlijk moest ik naar Buckingham Palace, het paleis van de koningin. Leuk om even geweest te zijn, maar veel te druk naar mijn idee.
Notting Hill, daar moest ik ook naar toe! In Notting Hill vind elk jaar het Notting Hill Carnaval plaats en iedereen kent natuurlijk ook de film met dezelfde naam.

Typisch Londen

Ik bezocht een paar typische sights, maar maakte vooral typische toeristenfoto’s. Van eekhoorntjes in het park en de mannen die de wacht hielden bij Buckingham Palace. En de ouderwetse telefooncel die je nog best veel tegenkomt.

dagje naar londen

Lekker typisch.

Ik was ook in de buurt van Westminster Abbey en schoot een plaatje. De rechterfoto maakte ik tijdens een demonstratie die plaatsvond. Ik weet niet meer precies waar de demonstratie om ging, maar er waren behoorlijk wat mensen op de been.

dagje naar londen

dagje naar londen

Mocht ik ooit weer in Nederland of Europa wonen, dan wil ik zeker nog eens naar Londen terug. Er is nog zoveel meer te zien!

Ben jij wel eens een dagje naar Londen geweest?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

33 thoughts on “Stedentrip: een dagje naar Londen”

    1. Hahaha! Daar houd ik wel van, een beetje sarcasme & ironie op z’n tijd. Soms vragen mensen zich zelfs af waarom de Amerikaan & ik zo gemeen tegen elkaar doen… Is niet gemeen, is onze sarcastische humor 🙂

 1. Jaaaa! Ik was op vakantie in Engeland, en toen ben ik ook een dagje naar Londen geweest. Maar ik was nog lang niet klaar, dus ben ik nog twee keer teruggegaan… echt een superstad!

 2. Ja ben in Londen geweest toen ik in de 3e klas zat op het voortgezet onderwijs. Erg leuk vond ik dat en ik wil ook best een keer terug nog. Londen trekt me meer dan Parijs. Daar hoef ik niet zo nodig heen eigenlijk.

  1. Doen! Zou een mooi begin zijn om je dromen te verwezenlijken; reizen en Engels spreken 🙂 Gewoon voor een weekendje heen, super leuk!

 3. Wij zijn afgelopen oktober 4 dagen naar Londen geweest. We hebben heel veel gezien en heel erg veel gelopen! Wat deden onze voeten op de laatste dag pijn… Maar we hebben vooral erg veel genoten! Wat een leuke stad is Londen!

 4. Ik ben twee keer in Loden geweest. Eén keer als verjaardags verrassing van mijn man een dagje Londen met zijn drieën. En één keer vier dagen met twee collega’s. Overdag de stad en musea bekijken en ‘s avonds naar musicals. Een erg leuke stad, al vind ik Parijs leuker.

 5. Zoals wel meer bestemmingen staat Londen ook op mijn to see lijstje. Het is wat je zegt, eigenlijk heel dichtbij en je waant je toch even heel ergens anders. Het lijkt me wel raar om het verkeer andersom te zien rijden. Lijkt me ook best een uitdaging met oversteken;-) Toevallig dat ik afgelopen weekend bij het reisbureau een brochure van Groot Britannië heb gehaald. Wij hebben wel oren naar Schotland. Ben je daar ook geweest?
  Goed weekend!

 6. Ja, ik ben 2x in Londen geweest, heel gave stad! Voor een dagje is zo’n toeristenbus ook ideaal. Ik had het geluk geen hotel te hoeven boeken, scheelt een hoop geld. Ik wil sowieso nog een keer terug om de Harry Potter experience te bezoeken!

 7. Gertom en ik zijn samen eens een lang weekend naar Londen geweest, een heerlijke stad! Het was toen tegen de kerst en alles was erg sfeervol…ik ga er graag weer eens naar terug! Ik hou sowieso erg van stedentrips, leuk!!

 8. Ik ben er tig keer geweest en eigenlijk ook niet… iedere keer ging ik met vriendlief mee om handel op te halen maar dan zagen we alleen de buitenwijken en moesten we snel weer terug om de boot te halen. Ooit ook een keer met mams op een kerstdagtocht er naar toe geweest en op zich wel veel gezien maar zeker niet alles. Dus ja, Londen staat zeker nog op mijn lijstje van te bezoeken steden!

 9. Ik heb je op mijn blog genomineerd voor de Very Inspiring Blogger Award! Neem eens een kijkje op mijn blog als je wilt weten wat deze award precies inhoudt…

 10. Ik ben er met school geweest en in 2003 ( tjee zolang geleden alweer !!)
  maar mijn meiden en ik hebben het er al over gehad .. we willen er zeker een weekend heen !

  Elise

 11. Ook ik was er met school, 4 havo. En dat was in 2000, dus ik moet echt eens terug. Ik heb intussen al aardig wat van de wereld gezien, dus terug naar Londen moet er ook zeker eens van komen!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares