Europa Verenigd Koninkrijk

Stedentrip: een dagje naar Londen

verenigd koninkrijk

Het volgende stukje stond op mijn andere site en kwam ik onlangs tegen. Bij het lezen realiseerde ik me dat ik hier op GoYvon nog nooit over mijn dagje naar Londen heb geschreven. Vandaar dat ik de blogpost ook hier plaats. Lees mee en ga met me mee terug de tijd in naar 2011.

Dagje naar Londen

Van Groningen reden we met ons gezin naar Eindhoven waar ik op het vliegtuig richting Londen stapte. In Londen zou ik naar Kuala Lumpur vliegen, maar mijn vlucht ging pas een uur of 10 later. Tijd genoeg dus om de stad in te gaan!

Ik was nog nooit eerder in Londen geweest. Best een gek idee als je bedenkt dat ik al veel gereisd heb, maar nog nooit in een stad die zo dichtbij is geweest was. Een weekendje Londen is volgens mij zo geboekt en een hotel in Londen vind je vast ook zonder problemen. Hotels genoeg in Londen, en na afgelopen zomer denk ik dat er heel wat bijgekomen zijn. Als ik in de buurt zou wonen, dan zou ik voor komend voorjaar een weekendje weg boeken. Een lang weekend, dan hoef ik niet zo te racen om dingen te zien en kan ik het wat meer in een tempo doen dat bij mij past.

dagje naar londen

 Er stond nogal een windje, m’n haar werd er wild van.

Mijn dagtrip was niet zo georganiseerd, ik had niet echt een idee wat ik wilde zien en doen. Uiteindelijk liep ik vooral heel veel rond door de stad en zag ik toch best veel.

dagje naar londen

Notting Hill

Natuurlijk moest ik naar Buckingham Palace, het paleis van de koningin. Leuk om even geweest te zijn, maar veel te druk naar mijn idee.
Notting Hill, daar moest ik ook naar toe! In Notting Hill vind elk jaar het Notting Hill Carnaval plaats en iedereen kent natuurlijk ook de film met dezelfde naam.

Typisch Londen

Ik bezocht een paar typische sights, maar maakte vooral typische toeristenfoto’s. Van eekhoorntjes in het park en de mannen die de wacht hielden bij Buckingham Palace. En de ouderwetse telefooncel die je nog best veel tegenkomt.

dagje naar londen

Lekker typisch.

Ik was ook in de buurt van Westminster Abbey en schoot een plaatje. De rechterfoto maakte ik tijdens een demonstratie die plaatsvond. Ik weet niet meer precies waar de demonstratie om ging, maar er waren behoorlijk wat mensen op de been.

dagje naar londen

dagje naar londen

Mocht ik ooit weer in Nederland of Europa wonen, dan wil ik zeker nog eens naar Londen terug. Er is nog zoveel meer te zien!

Ben jij wel eens een dagje naar Londen geweest?

You Might Also Like

33 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Chantal
  24 January, 2013 at 7:48 AM

  Ik ben vorig jaar nog in Londen geweest, een stad naar mijn hart, net als NYC. Ik ben dol op wereldsteden an sich

 • Yvonne
  Reply
  iliveformydreams
  24 January, 2013 at 8:29 AM

  Oh ik HOU zo van Londen. In 2011 ben ik er geweest in de Decembermaand. Ik wil er zeker nog eens terug

 • Yvonne
  Reply
  elmganneke
  24 January, 2013 at 9:13 AM

  Ik ben nu drie keer naar Londen geweest. Elke keer was weer een geweldige ervaring. Heerlijke stad. 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Femke Blogt
  24 January, 2013 at 9:17 AM

  Nee, nog nooit 😉 hihi

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   24 January, 2013 at 2:56 PM

   Nou, een aanrader! Je moet echt eens heen dan! 😉

   • Yvonne
    Reply
    Femke Blogt
    24 January, 2013 at 8:50 PM

    Haha, Yvon, je had beter Sarcastje kunnen heten!

    • Yvonne
     Reply
     Yvon
     24 January, 2013 at 11:26 PM

     Hahaha! Daar houd ik wel van, een beetje sarcasme & ironie op z’n tijd. Soms vragen mensen zich zelfs af waarom de Amerikaan & ik zo gemeen tegen elkaar doen… Is niet gemeen, is onze sarcastische humor 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Nimke
  24 January, 2013 at 9:23 AM

  Jaaaa! Ik was op vakantie in Engeland, en toen ben ik ook een dagje naar Londen geweest. Maar ik was nog lang niet klaar, dus ben ik nog twee keer teruggegaan… echt een superstad!

 • Yvonne
  Reply
  Harriët
  24 January, 2013 at 9:31 AM

  Ja ben in Londen geweest toen ik in de 3e klas zat op het voortgezet onderwijs. Erg leuk vond ik dat en ik wil ook best een keer terug nog. Londen trekt me meer dan Parijs. Daar hoef ik niet zo nodig heen eigenlijk.

 • Yvonne
  Reply
  Floor
  24 January, 2013 at 10:30 AM

  Meer dan eens zelfs. Maar ik heb er dan ook een tijdje in de buurt gewoond. Het is een van mijn favo steden.

 • Yvonne
  Reply
  liefmeisje1988
  24 January, 2013 at 12:02 PM

  London zou ik ook wel eens willen bezoeken.

  • Yvonne
   Reply
   Yvon
   24 January, 2013 at 3:49 PM

   Doen! Zou een mooi begin zijn om je dromen te verwezenlijken; reizen en Engels spreken 🙂 Gewoon voor een weekendje heen, super leuk!

 • Yvonne
  Reply
  Mevrouw W.
  24 January, 2013 at 2:13 PM

  Wij zijn afgelopen oktober 4 dagen naar Londen geweest. We hebben heel veel gezien en heel erg veel gelopen! Wat deden onze voeten op de laatste dag pijn… Maar we hebben vooral erg veel genoten! Wat een leuke stad is Londen!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   24 January, 2013 at 3:48 PM

   Vier dagen, leuk! Dat ene dagje dat ik ging was ook echt niet voldoende.

 • Yvonne
  Reply
  isis45
  24 January, 2013 at 3:15 PM

  Ik ben twee keer in Loden geweest. Eén keer als verjaardags verrassing van mijn man een dagje Londen met zijn drieën. En één keer vier dagen met twee collega’s. Overdag de stad en musea bekijken en ‘s avonds naar musicals. Een erg leuke stad, al vind ik Parijs leuker.

 • Yvonne
  Reply
  Nienke
  24 January, 2013 at 7:14 PM

  Nog nooit geweest, maar staat nog wel steeds op mijn verlanglijstje. Volgens jou een aanrader dus?

 • Yvonne
  Reply
  Nicole
  24 January, 2013 at 9:12 PM

  Ja al paar keer geweest! Echt gave stad… maar vind t bijna overal wel gaaf haha

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  24 January, 2013 at 10:16 PM

  Jaaaa, en ik hartje Londen!

 • Yvonne
  Reply
  Mcdid
  25 January, 2013 at 8:14 AM

  Ik wil daar ook nog steeds een keer naartoe, ben er nog nooit geweest. Stom eigenlijk he? Zo dichtbij, nog nooit geweest!

 • Yvonne
  Reply
  guapa79
  25 January, 2013 at 12:00 PM

  Zoals wel meer bestemmingen staat Londen ook op mijn to see lijstje. Het is wat je zegt, eigenlijk heel dichtbij en je waant je toch even heel ergens anders. Het lijkt me wel raar om het verkeer andersom te zien rijden. Lijkt me ook best een uitdaging met oversteken;-) Toevallig dat ik afgelopen weekend bij het reisbureau een brochure van Groot Britannië heb gehaald. Wij hebben wel oren naar Schotland. Ben je daar ook geweest?
  Goed weekend!

 • Yvonne
  Reply
  Henriette
  25 January, 2013 at 5:13 PM

  Ja, ik ben 2x in Londen geweest, heel gave stad! Voor een dagje is zo’n toeristenbus ook ideaal. Ik had het geluk geen hotel te hoeven boeken, scheelt een hoop geld. Ik wil sowieso nog een keer terug om de Harry Potter experience te bezoeken!

 • Yvonne
  Reply
  ♥Inge♥
  25 January, 2013 at 9:13 PM

  Gertom en ik zijn samen eens een lang weekend naar Londen geweest, een heerlijke stad! Het was toen tegen de kerst en alles was erg sfeervol…ik ga er graag weer eens naar terug! Ik hou sowieso erg van stedentrips, leuk!!

 • Yvonne
  Reply
  Wanda
  27 January, 2013 at 12:07 PM

  Ik ben er tig keer geweest en eigenlijk ook niet… iedere keer ging ik met vriendlief mee om handel op te halen maar dan zagen we alleen de buitenwijken en moesten we snel weer terug om de boot te halen. Ooit ook een keer met mams op een kerstdagtocht er naar toe geweest en op zich wel veel gezien maar zeker niet alles. Dus ja, Londen staat zeker nog op mijn lijstje van te bezoeken steden!

  • Yvonne
   Reply
   Yvon
   28 January, 2013 at 3:28 PM

   Wat voor handel haalde je dan op? Ben wel nieuwsgierig…

 • Yvonne
  Reply
  Mich
  28 January, 2013 at 11:57 AM

  Lang lang geleden ben ik geweest. Ook als dagtripje en via Calaise. Maar ik wil er binnenkort nog wel een keertje heen!

 • Yvonne
  Reply
  Nienke
  14 May, 2014 at 4:47 PM

  Ik heb je op mijn blog genomineerd voor de Very Inspiring Blogger Award! Neem eens een kijkje op mijn blog als je wilt weten wat deze award precies inhoudt…

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   15 May, 2014 at 12:36 AM

   Wat tof! Ik ga later vandaag even kijken. Bedankt in elk geval.

 • Yvonne
  Reply
  Mrs. T.
  14 May, 2014 at 7:29 PM

  Ik vind Londen ook erg leuk. Maar het is heel lang geleden dat ik er was. Daar moet ik toch maar ‘ns verandering in brengen.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   15 May, 2014 at 12:37 AM

   Wanneer was je er voor het laatst?

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  14 May, 2014 at 8:52 PM

  Ik ben er met school geweest en in 2003 ( tjee zolang geleden alweer !!)
  maar mijn meiden en ik hebben het er al over gehad .. we willen er zeker een weekend heen !

  Elise

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   15 May, 2014 at 12:38 AM

   Dat is lang geleden zeg!!
   Het zou natuurlijk hartstikke leuk zijn om er samen naar toe te gaan met je meiden.

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  14 May, 2014 at 9:55 PM

  Ook ik was er met school, 4 havo. En dat was in 2000, dus ik moet echt eens terug. Ik heb intussen al aardig wat van de wereld gezien, dus terug naar Londen moet er ook zeker eens van komen!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares