stedentrip Kuala Lumpur

Stedentrip Kuala Lumpur: Batu Caves & Instana Negara

Voor ik helemaal terug zou gaan naar China, besloot ik dat ik een paar dagen naar Maleisië wilde gaan. Het moest een stedentrip Kuala Lumpur worden. Er wonen hier vrienden van mij en het was inmiddels al 6 jaar geleden dat ik ze had gezien. Tijd voor een bezoekje dus!

Stedentrip Kuala Lumpur

Ik was een kleine week in KL en heb het heel goed naar mijn zin gehad. Het was leuk om oude vrienden weer te zien, de stad te bezichtigen en me tegoed te doen aan de heerlijkheden die mij voorgeschoteld werden. Een kleine impressie van een paar dagen Kuala Lumpur. Wie weet komen er later nog uitgebreidere logs online.

De Batu Caves

De Batu Caves (பத்து மலை), is een heuvel van kalksteen, bestaat uit een aantal grotten en tempels en bebindt zich in het Gombak district, zo’n 13km ten noorden van de stad. De naam is afkomstig van de ‘Sungai Batu’, de Batu River, die langs de heuvel stroomt. Ik herinner me nog goed dat er de vorige keer heel veel apen rondliepen. Ze probeerden er vooral met kokosnoten vandoor te gaan.

stedentrip kuala lumpur

KLCC Aquaria

In het hart van de Gouden Driehoek en op loopafstand van de Petronas Twin Towers vind je het KLCC Aquarium. Ik keek er mijn ogen uit en wist echt niet dat er zoveel verschillende soorten vissen (en andere dieren) waren. Met name van de vissen had ik geen weet. Enerzijds vind ik dat dieren in het wild horen en niet in aquarium zoals hier. Anderzijds denk ik dat het bijdraagt aan de educatie van de mens.

Stedentrip Kuala Lumpur
KLCC Aquaria

Stedentrip Kuala Lumpur

Royal Palace / Instana Negara

Het Istana Negara (Maleis voor Nationaal Paleis, ايستان نڬارا) was het officiele onderkomen van de Yang di-Pertuan Agong (Koning) van Maleisië. Door de hekken glurend keek ik naar het paleis en vroeg ik me af hoe er aan de binnenkant uit zou zien. Als een sprookje uit 1 nacht? Of toch moderner?

stedentrip kuala lumpur

Stedentrip Kuala Lumpur

Ben jij wel een in Maleisië en / of Kuala Lumpur geweest? Wat vond je er van? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen, laat het weten in een reactie.

stedentrip kuala lumpur

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

One thought on “Stedentrip Kuala Lumpur: Batu Caves & Instana Negara”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares