stedentrip naar Hong Kong ft

Stedentrip naar Hong Kong ~ Paardenraces & The Peak

Het is alweer een maand geleden dat ik in Hong Kong was. Wat gaat de tijd toch snel! De afgelopen maand is er veel gebeurd, maar voordat ik jullie daarover en over mijn nieuwe leven als leerkracht aan de ‘Yue Xiu Language University’ is het eerst tijd om jullie bij te praten over de lange stedentrip naar Hong Kong.

Stedentrip naar Hong Kong

14 Februari vloog ik van Kunming naar Shenzen alwaar ik de grens overstak naar Hong Kong. Ik had China officieel verlaten. Het was een lange dag. Want hoewel ik al in de ochtend was vertrokken vanuit Kunming, kwam ik pas in de avond aan bij de Chungking Mansions. Dit is een groot, lelijk gebouw met talloze hostels erin. In één van de hostels zou ik slapen.

Voor het gebouw wemelt het van de Indiërs en Afrikanen. Elke Westerse toerist wordt aangesproken met de vraag of ze nog een slaapplek zoeken. Het maakt ook niet uit of je er één of twee keer langs loopt; ze blijven je aanspreken. In het begin vond ik het behoorlijk vervelend, maar naarmate ik langer in de Chungking Mansions verbleef raakte ik er aan gewend en begonnen ze me te herkennen. Er kon toen zelfs een ‘hallo’ vanaf.

Aangezien ik er niet voor gekozen had om op stedentrip naar Hong Kong te gaan {ik moest er heen om mijn Chinese visum te vernieuwen) was ik niet al the enthousiast toen ik er aan kwam. Na een maand samen met Miguel gereisd te hebben moest ik er echt aan wennen om weer alleen te zijn, tegen niemand te kunnen praten, met niemand flauwe grapjes te kunnen maken en om alles weer alleen te regelen. Daarnaast wist ik dat ik er vrij lang zou moeten zijn; de universiteit had de papieren nog niet in orde waardoor ik mijn nieuwe visum nog niet kon aanvragen. Dit betekende dat ik moest wachten tot Kylle naar Hong Kong zou komen met al het papierwerk.

De paardenraces van Happy Valley

In het hostel waar ik verbleef deelde ik een kamer met twee jongens; een Canadees en een Zweed. We bleken alle drie alleen te reizen waardoor we besloten om wat met elkaar op te trekken.

stedentrip naar Hong Kong
Met de Canadees Josh ging ik naar Happy Valley. Happy Valley is de racebaan van Hong Kong. De racebaan voor de paardenraces welteverstaan. Ik vond het er gaaf, vooral om de baan zich midden in de stad bevindt en omringd door met wolkenkrabbers.
Nog nooit eerder was ik naar paardenraces wezen kijken, ik wist dus niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik wist bijvoorbeeld niet eens dat een race maar 1 of 2 rondjes duurt! En dat is jammer (dat het maar twee rondjes is, niet dat ik dat niet wist), want op deze manier ben je vooral aan het wachten tot de volgende race begint. Althans, als je hier als toerist komt. Wanneer je echt iet van de races afweet, dan gebruik je de pauzes om je geld te verwedden.

Tijdens mijn stedentrip naar Hong Kong ging ik ook nog voor een dagje naar Macau, maar daarover meer in een apart blogje (lees hier).

stedentrip naar Hong Kong

Een verdrietige dag

Da dag nadat ik naar Macau was geweest, was een erg verdrietige dag. Een aantal mensen heb ik het al verteld, anderen hebben het misschien op het nieuws gehoord.
Het was ‘s ochtends vroeg en ik was mijn e-mail aan het lezen toen ik het bericht las. Er had een verschrikkelijk ongeluk plaatsgevonden in Halong Bay, Vietnam. In de vroege ochtend was er een boot gezonken in een van de vele baaien. Helaas bevonden zich 3 van mijn vrienden van de ‘Beijingcrew’ op de boot ten tijde van het ongeluk. George, Holly en Sam. Helaas hebben Holly & Sam het ongeluk niet overleefd. George heeft zichzelf gelukkig weten te redden.

Mocht je meer over het ongeluk willen lezen, dan kan dat op deze site of hier.

Ik was in een shock. Ik wist niet waar ik heen moest of wat ik moest doen, moederziel alleen in Hong Kong. Ik had voor die dag met Nick (een jongen die ik in Macau had ontmoet) afgesproken om naar de escalators, te gaan, maar helaas liepen we elkaar mis. Ik wilde en kon niet alleen op de kamer blijven zitten en daarom ging maar wat rondlopen. Zonder doel, denken over wat er gebeurd was. Ik besloot om toch naar de escalators te gaan; misschien zou ik Nick daar wel tegen het lijf lopen.
Helaas heb ik Nick niet gezien, maar kwam ik wel Susanne en een ander meisje tegen. Zij waren net op weg om iets te gaan lunchen hoewel ik absoluut geen honger had ben ik toch met ze mee gegaan. Het was fijn om over het ongeluk te kunnen praten en niet alleen te hoeven zijn. Later op de dag lukte het me om met Miguel en mijn moeder te skypen, wat erg fijn was.

De rest van de week trok ik op met Susanne en Jet. Het was prettig om in gezelschap van anderen te zijn in plaats van alleen. We bezochten een aantal markten, waaronder de goldfish market. Alles wat ik zag waren goudvissen in kleine plastic zakjes. Verder bezochten we de ladies market. Een fantastische markt voor als je souvenirs en kleding wilt shoppen. Wil je je afding-skills oefenen, dan moet je hier overigens niet wezen…

The Peak in Hong Kong

Zondag werd het weer eindelijk beter. Het was de hele week regenachtig en bewolkt geweest, maar zondag klaarde het genoeg op om naar The Peak te gaan. Je mag ‘the Peak‘ niet missen als je in Hong Kong bent. Het is de hoogste berg van het eiland en in vroegere tijden was ‘the Peak‘ een populaire bestemming tijdens de warme, hete zomers. Het was daar namelijk een stuk koeler en aangenamer dan in het lager gelegen centrum.

Om op de top te komen, neem je de zogeheten ‘Peak Tram‘. Een leuk ritje dat je naar 552 meter hoogte brengt. Wat ik een groot nadeel vond, is dat het enorm toeristisch is zodra je boven op de top bent. Gelukkig kun je er ook de ‘morning trail‘ doen en wandeling over de berg over een pad van 2800 meter lang. Dit pad bleek toch ook nog behoorlijk populair, maar voornamelijk onder de locals en expats. De meeste mensen die ik onderweg tegenkwam waren het hardlopen of lieten hun hond uit.
Nadat ik het pad uitgelopen had moest ik ook weer terug, er bleek geen andere manier te zijn om terug te gaan naar mijn vertrekpunt. Ditmaal moest ik bergopwaarts…

‘s Maandags en dinsdags stonden in het teken van mijn visumaanvraag. Op maandag leverde ik alle papieren in en een dag later mocht ik mijn paspoort met nieuwe visum ophalen. Ik kan nu dus terug naar China!
Hopelijk krijg ik in de toekomst nog eens de kans om op stedentrip naar Hong Kong te gaan, volgens mij is er nog veel meer te doen, zien en eten!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

6 thoughts on “Stedentrip naar Hong Kong ~ Paardenraces & The Peak”

 1. Hi !
  Wat leuk om weer over onze tijd te lezen in Hong Kong!
  Hier in Nepal gaat alles top, net afscheid genomen van mijn moeder, maar echt een super tijd met haar gehad! Ik hoop dat jij ook een leuke tijd met je ouders had!
  Xx

 2. Hoi Yvonne,

  Leuk om al je ‘belevenissen’ te kunnen volgen! Kan me voorstellen dat het erg heftig is om zo’n naar bericht te krijgen uit Vietnam. Verder lijk je me vooral flink te genieten van je ‘China-avontuur’. Wat ga je de komende tijd doen?

  Groet uit Nederland!

  Cindy Arts

 3. Jeetje wat heftig zeg, van dat bootongeluk! 🙁 Ik had het wel op het nieuws gezien, maar me niet gerealiseerd dat dat bekenden van jou zouden kunnen zijn. Gelukkig gaat het nu weer beter! Ik ga je snel uitgebreid mailen! Heel veel succes en liefs!

 4. Hey meis, wat een verschikkelijk bericht!
  Jeetje mina! Ik krijg er echt kippenvel van als ik dat lees! We gaan snel skypen dit weekend!
  Xx

 5. Haha, and again… I was in Hong kong the same time as you. I heard Chunking was a bit shit tho so I stayed accross the water in the hong kong hostel.

 6. Na jaren eindelijk op ‘ yvonnehorst.waarbenjij.nu ‘ gekeken. Even snel, engels lezen niet mijn hobby. Even je lover bekeken. Gezellig stel samen lijkt het mij. Je ouders zijn vanmiddag bij ons geweest. Had ik net een nieuwe wasmachine gekocht, vandaag! Vertelt je vader, dat die van jou ook te koop is.
  Volgende keer eerst je vader maar vragen, wanneer we wat nieuws willen kopen. Geniet er verder van en een vriendelijke groet, vanuit Warffum. Anita Gerlofs (en de rest)

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares