de markthal rotterdam

Stedentrip Rotterdam: de Markthal {met video}

Van Spaanse tapas tot Belgische wafels en van exotisch fruit tot Chinese fangbianmian {convenient noodles = noodles uit een pakje) in de Rotterdamse markthallen vind je het allemaal. Het is een walhalla voor foodaholics & een genot voor het oog voor wie van moderne architectuur houdt.

De Markthal Rotterdam

De Markthal stond bovenaan mijn lijstje van de plekken die ik wilde zien. Mijn verwachtingen werden meer dan waargemaakt en persoonlijk vind ik dan ook dat je ze zeker niet mag overslaan wanneer je naar Rotterdam gaat. Ik deel dan ook graag de foto’s én een filmpje met je zodat je kunt zien waar ik over heb én zo hopelijk net zo enthousiast wordt als ik ben.

De foto’s maakte ik dit keer met een Panasonic DMC-TZ6 en niet zoals normaal met de Nikon D3100.

Moderne architectuur

martkhal rotterdam
martkhal rotterdam

Wanneer je station Rotterdam Blaak uitloopt kun je hem niet missen. Het is een bijzonder gebouw (ontworpen door Winy Maas) dat het in het midden van het Binnenrotteplein staat.

Markthal rotterdam

Dit vond ik zelf echt een mooi shot, vanuit de Markthal kun je het potlood zien dat bij de Kubuswoningen hoort.

Uit alle hoeken van de wereld

Je zult het op het filmpje zien: er is eten uit alle hoeken van de wereld te krijgen. Mangosteen uit Indonesië, olijven uit Spanje, maar ook kaas uit Nederland.

de markthal rotterdam

Een klein deel van de overdekte markt: het kraampje met gedroogd fruit. Ik ben er dol op! De markt waar ik thuis regelmatig heen ga verkoopt het ook en daar haal ik regelmatig wat mango, ananas of zoete aardappel.

de markthal rotterdam
Mag ik proeven? Correctie: mag ik ze allemaal proeven?

Op twitter zei ik het al: ik heb te weinig foto’s gemaakt. Ik was drukker met mijn zintuigen te prikkelen dan met het maken van foto’s. Daarbij had ik ook een videocamera in mijn hand en filmen & fotograferen gaat simpelweg niet zo goed tegelijkertijd.

Daarom hoop ik dat dit korte filmpje een goede sfeerimpressie geeft waardoor ook jij graag naar de Markthal wil!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

6 thoughts on “Stedentrip Rotterdam: de Markthal {met video}”

  1. Ben hier afgelopen weekend geweest en wat heerlijk daar!!! Al dat mooie en lekkere eten, een paradijs haha. En dat gebouw zo mooi en apart. Ik wil hier nog wel een keertje terugkomen.

    1. Wat leuk om te horen dat je het er zo tof vond. Ik deel je mening hoor! En ja, ik zou er ook nog wel een keer naar terug willen gaan.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares