stranden op langkawi

Genieten van de stranden op Langkawi, Maleisië

Het is niet gek dat een schiereiland als Maleisië populair is bij strandliefhebbers. Het land wordt omgeven door water en op verschillende plekken vind je op een bootritje afstand prachtige eilanden met witte stranden en helder water. In 2005 zag ik dit op het mooie eiland Tioman (ik wil terug!) en aan het begin van dit jaar zag ik een nieuw Maleisisch eiland; Langkawi. Een mooi eiland met fijne stranden die ik je graag laat zien. Dit zijn de stranden op Langkawi.

Genieten van de stranden op Langkawi

Het Chinees Nieuwjaar van 2017 komt er aan en we willen weg. Weg van de smog die in Beijing hangt en weg van de kou. Na een zoektocht online naar vliegtickets die geen klein fortuin kosten vind ik tickets naar Langkawi, Maleisie. De stranden op Langkawi zien er mooi uit en de weersvooruitzichten zijn prima (niet onbelangrijk bij het boeken van een strandvakantie). Voor ik het weet boek ik 2 tickets, klaar voor een zonvakantie op de stranden van Langkawi!

Tanjung Rhu Strand

Het Tanjung Rhu strand is een prachtig strand dat alles behalve populair is. Het bevindt zich in het noordoosten van het eiland wat voor de meeste mensen te ver rijden is. Des te meer reden dus voor jou om er heen te gaan! Op Tanjung Rhu vind je een mooi, wit strand en een heldere zee. In de zee bevinden zich meerdere kleine eilandjes wat voor een prachtig plaatje zorgt.

stranden op langkawi

Je komt naar Tanjung Rhu voor het strand en het water, niet omdat er veel te doen is. Je vindt er een paar kleine kraampjes net van het strand af waar je wat snacks, water of een verse kokosnoot kunt halen, maar dat is het. Voor je bij de strandopgang bent moet je over een privéweg waaraan zich de resorts van Four Seasons en het Tanjung Rhu Resort bevinden. Maak je geen zorgen, je loopt niet door het resort maar er langs en dat mag gewoon.
Neem genoeg zonnebrand mee, want er is weinig beschutting op dit strand te vinden!

Pantai Cenang Strand

Pantai Cenang Strand is het populairste strand op Langkawi. Je vindt het aan de westelijke kust van het eiland en je kunt het niet missen. Het strand ligt achter een lange straat met talloze hotels, bungalows en restaurants. Op het strand zelf kun je allerlei activiteiten ondernemen zoals een rit op een waterscooter of je kunt op een banaan gaan zitten. Door de populariteit en door het gebruik van gemotoriseerde bootjes is het water bij Pentai Cenang niet al te schoon. Ik heb er wel gezwommen, maar vond het niet heel prettig.

stranden op langkawiWat wel fijn is, is dat je op dit strand een stoeltje met parasol kunt huren. Voor 10 Maleisische ringgit huur je een stoeltje en lig je lekker onder een parasol. Doordat het een openbaar strand is kun je hier prima zelf wat spullen mee naar toe nemen. Zo namen wij water en wat snacks mee. Gelukkig zijn er genoeg kleine winkeltjes in de buurt voor drinken (verse sapjes!), broodjes of ander eten.

Het strand van Pulau Payar

De dagtrip naar Pulau Payar was niet vooraf gepland, maar daarom niet minder leuk. In eerste instantie zou ik gaan kajakken, maar dat ging niet door (men vergat ons op te halen). Als alternatief besloten we een dag te snorkelen en zwemmen op Pulau Payar. Pulau Payar is een eiland niet ver van Langkawi dat erg populair is als snorkelbestemming. Je vaart er met een boot heen, krijgt een snorkelset en bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Bij de tour zit een simpele lunch en aan het eind van de middag brengt de boot je weer terug naar Langkawi.

Het water is er prachtig helder en je ziet allerlei gekleurde vissen in het water. Er zwommen zelfs haaien rond toen ik er was! Ik maakte een wandeling langs het water / over een houten pad naar een ander klein strandje waar niemand anders was. Vanaf dat strand zag ik in de bossen oude bungalows die prachtig geweest moeten zijn. Na even op het strand gezeten te hebben (niet te lang, het was nogal vies) zwom ik terug naar de plek waar we door de boot afgezet waren.

stranden van langkawi

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de trip naar Pulau Payar niet gemaakt had als we waren gaan kajakken. Het was té druk met toeristen en té georganiseerd.

Andere stranden op Langkawi

Behalve deze 3 stranden is er op Langkawi nog een aantal andere stranden te vinden die mooi en de moeite van het bezoeken waard zijn.
In het noorden van het eiland vind je Datay Bay. Het is even zoeken hoe je dit strand op komt, want er is maar een klein stukje voor het publiek toegankelijk. Het grootste deel van Datay Bay is alleen te gebruiken door de gasten van de twee resorts die je hier vindt.
Niet ver van Pantai Cenang vind je Pantai Tengah. Het ligt op een paar minuten rijden van Cenang en is een stuk rustiger. Je hebt hier wat winkeltjes en een paar resorts.
De laatste in de rij van stranden op dit Maleisische eiland is Pantai Tengkorak. Dit strand is ook wel bekend als ‘Sandy Skulls Beach’ en is een mooi, klein strand aan de noordkant van het eiland. Het is een rustig strand waar je vooral in de weekenden en op feestdagen veel locals tegen zult komen.

Ik ben heel benieuwd, ben jij al eens op Langkawi geweest? Wat vond je van de stranden?

stranden van langkawi

Dit artikel bevat affiliate links.
Lees voor meer info mijn disclaimer.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares