Mijn Wishlist

Travel Wishlist ♥ Kleurrijk Bolivia

travel wishlist

De felle kleuren, de muziek, de taal, de natuur. Dat zijn nog maar slechts 4 redenen waarom ik naar Bolivia toe zou willen. Al vaker schreef ik over het festival waar ik mee opgegroeid ben en waardoor ik op jonge leeftijd al in aanraking kwam met mensen uit verschillende landen en met diverse culturen. Zo leerde ik toen ik een jaar of 12, 13 was een aantal mensen uit Bolivia kennen die een week bij ons in huis verbleven.

Travel Wishlist ♥ Kleurrijk Bolivia

kleurrijk bolivia

Kleurrijk Bolivia

Nu ik dit blogje schrijf schiet een van de liedjes die zij tijdens hun optredens speelden meteen weer in mijn hoofd. Bijzonder, hoe dat zo goed opgeborgen wordt in mijn hoofd. En warempel, ik vond het liedje op YouTube!
Maar goed, Bolivia dus.

Salar de Uyuni

kleurrijk bolivia

Zo groots, zo ver, zo uitgestrek. De zoutvlaktes van Salar de Uyuni. Dat deze zoutvlaktes groot zijn blijkt wel uit het feit dat ze de op één na grootste van de wereld zijn. Het lijkt me fantastisch om een jeeptocht te maken en om me heen niets dan wit en leegte te zien. En natuurlijk stap ik dan ook even uit om zo typische toeristenfoto te maken met het mooie ‘perspectief-effect’.

De prachtige klederdracht

kleurrijk bolivia

De felle kleuren, de traditionele klederdracht; ik vind het práchtig! Ik denk dat ik uren ergens zou kunnen zitten om mensen te kijken die voorbij komen in dit soort kleren, of in de typisch rode klederdracht. De mensen lijken er allemaal ook zo fotogeniek te zijn trouwens. Over foto’s maken gesproken; ik heb verhalen gehoord en gelezen over het maken van foto’s van mensen in Bolivia waaruit ik opmaakte dat men er niet zo’n prijs op stelt gefotografeerd te worden.

Laguna Verde

Bij het zien van deze foto valt m’n mond open; hoe kan zoiets moois bestaan? De kleur van het water is zo helder, zo mooi en fel. Laguna Verde is een zoutwater meer en ligt aan de voet van de vulkaan Licancabur. het arsenicum en andere materialen die vrijkomen in het water zorgen voor de prachtige blauwe kleur.

La Paz

kleurrijk bolivia

 

Is dit straatje niet schattig met de verzameling bonte kleuren? Het lijkt me heerlijk om door dit soort straatjes te slenteren, om mee heen te kijken en te zien hoe de lokale bevolking leeft. Ik houd van kleuren, vooral felle, dus hier kan ik ongetwijfeld met volle teugen van genieten.

Sucre

Prachtige witte kerken, ik vind het er heel mooi uit zien. De bijnaam van Sucre is niet voor niets ‘La ciudad Blanca’. Daarnaast staat het sinds een aantal jaar op de Wereld Erfgoedlijst en dat maakt het natuurlijk ook wel speciaal.

Foto’s via Pixabay.

You Might Also Like

10 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Laura - What about her
  30 May, 2014 at 12:29 PM

  Hooooo ja, zo mooi! Ik wil ook. Moet echt een keer die kant op in plaats van ons geliefde Azië, haha.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   30 May, 2014 at 4:59 PM

   Hey Laura, wat leuk je hier weer te zien! En precies wat je zegt; we zouden eens de andere kant op moeten in plaats van altijd maar naar ons geliefde en vertrouwde Azië. 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Annika
  30 May, 2014 at 1:40 PM

  Jaaa mooi! Laguna verde en Salar de Uyuni ben ik geweest, echt zo mooi! Hoewel het er op de foto’s al mooi uit ziet, in het echt is het echt overweldigend!

  En dat van foto’s nemen is waar. Willen ze het wel dan vragen ze er geld voor. Zelfs de kindjes.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   30 May, 2014 at 5:08 PM

   Dat is best erg, vooral dat de kindjes er al geld om vragen. Maar ja, als het anderzijds voor extra inkomen kan zorgen…

 • Yvonne
  Reply
  Elise
  30 May, 2014 at 4:34 PM

  Misschien daar les gaan geven ?
  Wie weet komt het er nog eens van.
  Ik heb niks met Zuid Amerika .. het trekt mij helemaal niet.

  gr Elise

 • Yvonne
  Reply
  Wanda
  30 May, 2014 at 10:33 PM

  Het is niet direct een bestemming wat bij mij als eerste op komt maar de foto’s zijn zeker prachtig om te zien, die nauwe steegjes met gekleurde huisjes… heerlijk om daar door heen te slenteren…

 • Yvonne
  Reply
  agnesstramp
  31 May, 2014 at 5:36 AM

  Beautiful pictures! I always wanted to visit Bolivia and Peru and I hope to make this dream come true next year!!

 • Yvonne
  Reply
  Sas
  31 May, 2014 at 2:14 PM

  Wat mooi, vooral de laatste!

 • Yvonne
  Reply
  Nienke
  1 June, 2014 at 11:59 AM

  Prachtige foto’s inderdaad! Kan me voorstellen dat dit nog op je wishlist staat. Ik las net nog ergens dat sinds kort de langste en hoogste kabelbaan is geopend in Bolivia: is dat nog een extra reden om heen te gaan? 😉

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  3 June, 2014 at 7:55 AM

  Wauwwww, erg bijzonder en mooi! Ik zou Bolivia ook erg graag eens ontdekken.

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares