Werken als TEFL leerkracht

Vliegen naar Beijing: vertraging en een andere wereld

vliegen naar beijing

Allereerst: Wow!! Wat een boel reacties!! Supergaaf om allemaal te lezen en te zien dat jullie me goed in de gaten houden. In deze eerste blogpost vanuit Beijing meer over het vliegen naar Beijing en mijn eerste indrukken van China.

Vliegen naar Beijing

Hoewel ik nog maar 3 dagen geleden ben vertrokken, zou ik nu al een super lange blog kunnen typen… Maar, dat zal ik jullie (nog) niet aandoen.
De vlucht, van Egypt Air, was oké. Ik vloog samen met Rogier, dus dat was wel fijn. Zeker toen bleek dat we een uur vertraging hadden bij vertrek. Dit maakte een klein beetje zenuwachtig, want ik was bang dat we de aansluiting in Caïro niet zouden halen. Gelukkig was dat geen probleem en kwamen we in een vliegtuig vol Chinezen terecht. Het vliegen naar Beijing kon beginnen!

Na aankomst werden we opgehaald van het vliegveld en met een busje naar ‘t hotel gebracht. Dit was al een avontuur op zich, want in China rijden gewoon zoals ze willen. Lap die verkeersregels dus maar aan je laars.
Zaterdag begon de cursus al en die heb ik vanmiddag afgerond. Op zich was het wel leuk. Ik heb wat ideeën gekregen over het geven van Engelse les. Verder was het voor mij veel herhaling van wat ik al weet.

vliegen naar Beijing

Vlak voor vertrek nog even de laatste dingen regelen.

Tot op vandaag waren we met een groep van 25 mensen. Lekker overzichtelijk en lekker Amerikaans. Drie kwart komt uit Amerika en de rest is Nederlands. Het is een gezellige groep en ik heb al een aantal mensen gevonden waarmee het goed klikt, dus daar ben ik erg blij mee!

Dit is het even voor nu. Over 10 minuutjes gaan we met een aantal richting een tempel. Heb nog helemaal niets gezien van Beijing, en voor ik het weet is het de 28e en ga ik richting …..??

Binnenkort vast weer een update, dan vertel ik jullie waar ik heen ga!! (krijg ik de 25e te horen)

Waar anders dan in China vind je:
* chips in de smaak komkommer?
* wc’s met klapdeurtjes tot mijn middel?

Liefs, Yvonne.

Nogmaals bedankt voor de reacties!! Blijf zo doorgaan!

You Might Also Like

15 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Martijn
  23 August, 2010 at 3:56 PM

  Hey nichtje ,

  Nogmaals jammer dat ik niet bij het dinertje kon zijn, ben blij dat je goed bent aangekomen in het land van de babi pangang 😉

  Veel plezier iig daar en zal je zeker blijven volgen.

  Groetjes Martijn

 • Yvonne
  Reply
  Josje
  23 August, 2010 at 3:55 PM

  Hallo mede-broodbakster!
  Wat leuk dat je je nu in het verre china bevindt!
  Ik hoop dat je het er heel leuk gaat hebben, lekker avontuurlijk!!!

  Heel veel liefs
  en al het geluk vd wereld toegewenst

  x Josje

 • Yvonne
  Reply
  Sandra
  23 August, 2010 at 3:56 PM

  Fijn dat je goed bent aangekomen in China.

  Ik wens je veel plezier toe.

 • Yvonne
  Reply
  Julièt
  24 August, 2010 at 3:57 PM

  He Yvon,

  Vervelend dat uur vertraging, maar fijn dat je de aansluiting toch hebt gehaald! Hihi vol Chinezen, ach, dat moet je nu ook 7 maanden ;)! Haha, hebben ze in China wel verkeersregels ;)? Wat fijn dat het een gezellige groep is! Daar zit je nu 6 maanden samen mee daar toch? Inderdaad, geniet lekker van de tijd dat je in Beijing zit! Ben benieuwd waar je daarna heen gaat!! Chips in komkommersmaak? Is dat gezonder of wat! Hahaha, tot je middel, je bent gewoon een lange lat tegenover daar ;)…

  Liefs x

 • Yvonne
  Reply
  Anita
  24 August, 2010 at 3:59 PM

  Fijn dat je goed bent aangekomen en dat het tot nu toe allemaal leuk is.

  groetjes van johan en mij

 • Yvonne
  Reply
  Miriam
  24 August, 2010 at 4:00 PM

  Hey!
  Hier in Ghana hebben ze chips die smaakt naar guave. Wink. Maar wc met lage klapdeurtjes gelukkig niet.
  Geniet ervan daar.. en ik kijk uit naar je volgende (lange) blog, want dan ben ik teminste niet meer de enige die dat haar lezers aandoet, die lange blogs Wink.
  Groetjes,
  Miriam

 • Yvonne
  Reply
  Henriëtte
  24 August, 2010 at 4:00 PM

  Haha, die chips lijkt me goor. Fijn dat je eerste dagen zo goed verlopen zijn. Veel plezier!

 • Yvonne
  Reply
  Tammo & Marty
  24 August, 2010 at 4:01 PM

  Hai Yvonne,
  Fijn dat je een goede reis hebt gehad naar het verre China. Wij wensen je daar een hele fijne tijd en een hele een goede start.
  We zullen je reisverslagen met interesse volgen.
  Groetjes van de Rottummerplaat, Tammo & Marty Wieringa

 • Yvonne
  Reply
  Astrid
  24 August, 2010 at 3:59 PM

  Ha meis,
  Fijn dat de eerste indrukken zo goed zijn en dat je een leuke groep hebt. Veel plezier de komende dagen met de toerist uithangen en ik ben benieuwd waar je van’t weekend weer heengaat. Succes!!! XXX As

 • Yvonne
  Reply
  Sjors
  24 August, 2010 at 4:00 PM

  Hey Yvonne,

  Nu al leuk om je blog te lezen! Geniet van de komende tijd!

  Groeten,
  Sjors

 • Yvonne
  Reply
  Kim
  25 August, 2010 at 4:01 PM

  Ohhhhhh….. en watermeloenshakes.
  Hoewel ik moet zeggen dat ik die in Bejing niet gezien heb. Ik dronk daar altijd een soort prikappelsap in een groen petflesje. Dat vond ik wel erg lekker.

  Zelf vond ik ‘Temple of Heaven’ erg mooi.

  Weet je al waar je heen gaat?

  Veel plezier.
  Groetjes,
  Kim

 • Yvonne
  Reply
  Marike P.
  25 August, 2010 at 4:02 PM

  He Yvonne,

  Fijn dat je goed bent aangekomen. Maak er een mooie tijd van. Ik zal je iig volgen…

  Liefs Marike

 • Yvonne
  Reply
  Indra
  29 August, 2010 at 3:56 PM

  1 ding is zeker. Jij krijgt geen verkering met een chineesje.
  Lieve groet en een goede start daar.

 • Yvonne
  Reply
  Niccie
  29 August, 2010 at 4:01 PM

  Wat fijn dat je al een beetje gewend bent in China en dat je het al goed kunt vinden met een paar mensen. Is altijd fijn om met iemand te kunnen kletsen.
  Geniet een beetje van de omgeving en ik ben benieuwd waar je de 28e naartoe mag.

  Groetjes nicole

 • Yvonne
  Reply
  Zuster_Klivia
  3 September, 2010 at 4:02 PM

  Chips met komkommersmaak? Hmmm. Ik ben wildenthousiast!

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares