standaard feature

Waarom ‘even stil’?

Lang heb ik er over nagedacht hoe ik dit blogje zou gaan schrijven. Ik wist het niet. En eigenlijk weet ik het nog steeds niet. Wat zijn de juiste woorden, wat kan ik zeggen, hoe kan ik het zeggen? Want waarom was het hier nou stil?

Waarom ‘even stil’?

Er niet over schrijven kan ik niet. Het is té belangrijk om niet over te schrijven. Tegelijkertijd is het ook té persoonlijk om over te schrijven. Sommige gebeurtenissen hoeven niet met de hele wereld gedeeld te worden. Dus ja, hoe doe ik dat nou?

De afgelopen weken werd ik geleefd. Ik had geen besef van tijd, zat in een rollercoaster van emoties. Ik huilde. Ik huilde tot ik er op sommige momenten bijna van moest overgeven. Ik lachte. Ik lachte om de verhalen en de herinneringen die we ophaalden.

Herinneringen aan mijn vader.
Mijn lieve papa.
Mijn vader die niet meer is.
Het is zo oneerlijk, het verdriet zo groot…

 

Momenteel ben ik in Nederland en daar blijf ik voorlopig. Hoewel het leven voor mij en ons even stil stond blijkt het toch gewoon door te gaan. En dat moet ook. Op mijn blog zal het ook ‘gewoon’ doorgaan. Maar het gaat toch een beetje anders worden. Daarover later meer.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

42 thoughts on “Waarom ‘even stil’?”

 1. Ach, jemig Yvon, dat is wel heel heftig! Ik snap dat je wereld compleet stilstaat nu. Geen woorden voor :(. Heel, heel, heel veel sterkte gewenst voor jou en de mensen om je heen.

 2. Ik tweet je net terug over Bartje en zie dat je belangrijke post online is gegaan. Gecondoleerd, met het verlies van je vader. Wat verschrikkelijk moeilijk. En helemaal als je zo snel beslissingen hebt moeten nemen. Heel veel sterkte, kracht en moed. *virtual hug*

  1. Bedankt voor je berichtje, lief. En leuk dat je me nog altijd volgt 🙂
   Mag ik je binnenkort eens mailen? Ik ben benieuwd hoe het met je gaat.

 3. Ach lieverd toch.opeens herinner ik me dat je me een tijd terug schreef dat hij ziek was? Gecondoleerd.Wat een verdriet.Erover schrijven heeft mij juist erg veel geholpen.Ik vind juist dat iedereen mag weten hoeveel ik van hem hield en dat hij de liefste papa was! Dikke knuffel

  1. Ja, hij was ziek.
   Ik kan me voorstellen dat je dat wilde delen en dat het heeft geholpen. Mijn blog is daar, vind ik, alleen niet de beste plek voor.

 4. Ach meid, gecondoleerd. Dat is inderdaad zwaar, heb het helaas ook mee gemaakt. Fijn dat je in Nederland bent en herinnringen kunt delen. Neem ze mee straks en deel ze met je vriend. Herinner hem zoals hij was en houd dat lachen erin ! Sterkte meid !

 5. Gecondoleerd meid, wat een heftig nieuws…. Dit had de tijd moeten zijn waar je gewoon lekker in Nederland met je familie had moeten genieten in plaats van dat je nu geleefd wordt vanwege het verlies en het gemis van je vader… Sterkte!

 6. Dikke knuffel voor jou, ik ben er even stil van. Ik vermoede dit al, maar heb niet eerder de tijd genomen om je er naar te vragen. Ik weet hoe jij je voelt, hoe heftig het is. Dikke knuffel!

 7. Jeetje Yvon, wat erg. Ik snap nu je bericht beter. En dit is niet zomaar iets wat je overslaat en vrolijk verder gaat met je leven inclusief je blog. Gecondoleerd en heel veel sterkte voor jou en je familie gewenst met het verwerken van dit verlies.

 8. Dikke knuffel.

  Those we love don’t go away
  They walk beside us everyday
  Unseen, unheard, but always near
  Still loved, still missed, still very dear

 9. Erg verdrietig. Gecondoleerd en neem vooral je tijd. En blijf over je Papa vertellen dat houdt hem in de verhalen ‘levend’. Een digitale omarming.

 10. Dit had ik helemaal gemist. Wat ontzettend rot voor je! Kan me voorstellen dat je helemaal kapot bent. Heel veel sterkte de komende tijd.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares