week naar melbourne

Travel Plans – Een week naar Melbourne, Australië!

De titel zegt het al, ik hoef er geen doekjes om te winden, ik ga een week naar Australië! En die week is al héél binnenkort. Je zou het bijna een ‘spur of the moment’ beslissing kunnen noemen. Bijna, niet helemaal. Ik nam de beslissing weloverwogen zoals ik met al mijn beslissingen doen (yeah….) In deze update over mijn toekomstige reisplannen vertel ik je precies waarom ik binnenkort voor ruim een week naar Melbourne vlieg.

Lesgeven op een PYP school in Beijing

Als je me al langer volgt hier op GoYvon weet je dat ik sinds begin 2016 lesgeef op een tweetalige (Chinees en Engels) school. Anderhalf jaar lange deed ik dat op een locatie een klein uur reizen van mijn woonplek vandaan. Ongeveer een jaar geleden werd ik als één van de vijf leerkrachten geselecteerd om op de nieuwe campus te gaan werken, wat een heel gave kans was. Inmiddels werk ik al bijna een heel schooljaar op de nieuws school en ik ben ik nog altijd heel blij dat ik die kans heb gekregen.

Beide scholen volgen het IB-programma. De school net buiten de stad is inmiddels officieel een IB-school, de huidige school is nog te jong om daar al voor in aanmerking te komen. Dat betekent echter niet dat we het programma helemaal niet volgen; waar het kan leren onze leerlingen ontdekkingsgericht en zijn alle vakken zo veel mogelijk inhoudelijk aan elkaar gerelateerd.

Als leerkracht heb ik de kans om trainingen te volgen die door de IB aangeboden worden. Nou was het ‘helaas’ zo dat er in het tweede semester geen workshops meer in Azië aangeboden werden waar ik naar toe kon. Ik vergrootte mijn zoekgebied en zo kwam ik bij een workshop in Melbourne terecht!

week naar melbourne

Een extra vrije dag + Dag van de Arbeid = een week naar Melbourne

Het toeval wilde dat de training waar ik me voor aanmeldde nét na een lang weekend vrij was. In eerste instantie zou ik één dag moeten werken en de volgende dag naar Melbourne vliegen. Met een glimlach vroeg ik mijn baas of ik een extra vrije dag mocht opnemen (normaal gesproken mogen wij geen vrije dagen aan een vakantie vastplakken) en gelukkig gaf ze toestemming! Wel met één voorwaarde, maar die accepteerde ik graag.
Door die extra vrije dag heb ik nu ruim 6 dagen in Melbourne te besteden voordat ik aan mijn training begin! Hoe tof is dat? Tijd genoeg dus om Melbourne te verkennen en kennis te maken met een nieuw land.

week naar melbourne

Vlucht, visum en accommodatie

Na de goedkeuring van mijn bazin heb ik snel van alles moeten regelen. Zo moest ik mijn vlucht boeken, want niet zo makkelijk ging als normaal vanwege de tijdstippen waarop ik moest vliegen. Op de terugweg kan ik namelijk pas na een bepaalde tijd weg en een redelijke avondvlucht vinden ging nog niet zo gemakkelijk.
Nadat mijn vlucht geboekt was bleek dat ik een visum moest aanvragen. Allesbehalve een logische volgorde; ik had natuurlijk beter eerst kunnen uitzoeken of ik een visum nodig heb en hoe lang een aanvraag zou duren. Met een Nederlands paspoort kun je in veel landen ‘on arrival’ terecht, maar als Nederlander moet je dus wél een visum voor Australië aanvragen, ook als je er slechts als toerist naar toe gaat. Gelukkig kon ik mijn visum heel gemakkelijk online aanvragen. De aanvraag zelf duurde maar 10 minuutjes en nu wacht ik op de goedkeuring.
Tenslotte heb ik natuurlijk een plek nodig waar ik kan overnachten. Via mijn workshop kan ik heel makkelijk een hotel vlakbij de trainingslocatie boeken, maar helaas is die (zelfs met workshop-korting) toch echt wat boven mijn budget. Ik ben er nog niet helemaal over uit waar ik wil slapen; in een hotel of AirBnb.

week naar melbourne

Wat ga ik doen in Melbourne?

Dat is een vraag waar ik nog geen antwoord op heb. Ik heb gelezen over straten met street art (ik vind street art geweldig!) en over pinguïns die je in Melbourne kunt zien. Voor de rest heb ik echt nog geen idee! Ik heb gelezen over food tours, ,de National Gallery of Victoria, het bezoeken van wijngaarden en als het even kan wil ik natuurlijk een paar kangoeroes zien! Een stukje van de Great Ocean Road rijden lijkt me ook geweldig, maar dat gaat niet lukken. Ik durf het namelijk écht niet aan om in mijn eentje, aan de linkerkant van de weg te rijden. Daarvoor heb ik echt niet genoeg rij-ervaring.
De komende dagen hoop ik, als de tijd het toelaat, om wat meer te lezen over wat je zoal kunt doen in Melbourne.

Tips!

Mijn reis naar Melbourne gaat een heel andere ervaring worden dan hoe ik normaal gesproken reis. Meestal reis ik in Azië, of ik ga naar Nederland. Nog nooit eerder was ik in Australië, ik ben dus héél benieuwd hoe ik het ga vinden. Vooral omdat ik het altijd een beetje over rated vond; een paar jaar geleden ging echt iedereen naar Australië.

Tips voor de douane zijn ook heel erg welkom. Voor deze (business)reis op mijn rader verscheen heb ik heel veel Border Security afleveringen gezien en nu ben ik een beetje bang…

Deze blog is gesponsord.
Lees voor meer info mijn discaimer.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

3 thoughts on “Travel Plans – Een week naar Melbourne, Australië!”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares