studeren in finland

Weekend in Oulu: 150 mensen in één gymzaal

Mijn reis naar Lapland is nog maar net achter de rug en ik kan jullie al weer verblijden met een nieuw reisverhaal. Ik was onlangs een weekend in Oulu, samen met zo’n 120 andere studenten van de faculteit educatie. We gingen daar heen om de Winterdays te vieren.

Studeren

Vorige week heb ik hard gestudeerd. Ik had me ingeschreven voor een webcourse, genaamd ‘introduction to intercultural communication’, en die moest de 25e afgerond zijn. Maarja, omdat een weekend in Oulu zou zijn, moest ik het vrijdags al mailen. Een zware dobber, want hoe schrijf je vier kantjes vol over een discussie die je met iemand uit een andere cultuur hebt gehad? Extra moeilijk als je zo’n discussie nog nooit gehad hebt… Gelukkig is mijn duim redelijk groot, dus heb ik er één weten te verzinnen. Nu is het dus afwachten op het resultaat.

Weekend in Oulu voor de Student Days

Vrijdagochtend om 11 uur vertrokken er zo’n 120 studenten van de faculteit educatie richting Oulu voor de winterdays. Dit is een jaarlijks uitje voor alle (!!) studenten uit heel Finland die iets studeren binnen het onderwijs. Als jullie me zouden vragen wat het thema was van dit uitje zou ik zeggen: DRANK. Ja, met hoofdletters. Om 11 uur begonnen de meesten al met het drinken van biertjes en cider. Her en der kwamen ook al de sterkere alcoholische versnapering tevoorschijn. Veel van de studenten gingen het hele weekend rustig door met drinken, en zijn dus non-stop dronken/aangeschoten geweest. Nou houd ik zelf ook wel van een drankje, maar om een weekend lang alleen maar te drinken gaat zelfs mij wat te ver.

Weekend in Oulu

We sliepen met zo’n 150 mensen in een enorme gymzaal, al dan niet op de grond {had geen matras, AU!}. Op zaterdag waren er winteractiviteiten, heb heerlijk gevoetbald in de sneeuw! ‘s Middags zijn we {Jerry, Galen, Dave {Ierse jongens}, Reet en ik} de stad in gegaan om wat van Oulu te bekijken. Persoonlijk vind ik het een mooiere stad dan Jyvaskyla. De gebouwen zien er fraai uit daar. Met dit groepje was het erg gezellig. De Ieren kende ik nog niet zo goed. Na dit weekend ken ik ze een stuk beter en blijken het erg aardige jongens te zijn.

Sport

Was ik daar door het fietsen en lopen al aan begonnen, deze en vorige week is het er toch echt van gekomen. Deze week bailatino gedaan en gevolleybald. Optimistisch al ik was voor de ‘advanced group’ gekozen. Was geen groot succes. Denk aan: vooral mannen {harde ballen!}, een zelfs voor mij té hoog net, en geen posities. Dat laatste is niet zo erg, maar set-uppen kan ik écht niet! Volgende keer ga ik maar naar de beginners toe. En m’n fiets, die heb ik weer ingeruild voor de benenwagen; m’n band is behoorlijk lek en ik denk dat ik een nieuwe binnen-, buitenband én wiel nodig heb!

Gezondheid

Tja… de verkoudheid heeft me flink te pakken, helaas. Met alle narigheid die erbij hoort. Ik loop als een gek te blaffen: een hond is er niets bij. De komende dagen doe ik het dus rustig aan, eet ik vitamientjes en duik ik vroeg m’n bed in. Gelukkig heb ik het nog niet heel erg, want m’n maatje hier is écht ziek!

Zaterdag hoop ik naar de laatste ijshockeywedstrijd van het seizoen te gaan!!

Maandag vertrek ik aan het einde van de middag naar Rusland! Ben daar best een beetje zenuwachtig voor overigens… Inge heeft besloten niet meer te gaan en nu ga ik ‘alleen’. We gaan met een grote groep, maar daar ken ik eigenlijk niemand van. Hopelijk ga ik me vermaken!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

2 thoughts on “Weekend in Oulu: 150 mensen in één gymzaal”

 1. Whahah,

  Alleen met 4 jongens op pad (H) je had ze voor het uitkeizen begrijp ik ;). Ik wens je heel vel suc6 in Rusland en niet te veel wodka drinken om warm te blijven he.
  En op de grond slapen ?? Denk dak dat liever doe dan op een matras waar je veren in je rug geplitst krijgt.

  Gr & -xxx-

  Je Broer

 2. Heej Yvonne!

  Leuke achtergrond, maar wel erg winters ;-)! Ik vertrek donderdag hopelijk richting de zon. Gaat echt snel hoor! Jij vermaakt je daar wel zo te lezen!!
  En met volleybal: set-uppen kan je dan prima leren, ben je straks als je weer terug bent hier multi-inzetbaar ;-).
  Succes met de verkoudheid!!
  Groetjes, Lisette

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares