leven in china feature

Leven in China #1: winkelen in China & een boze vrouw

Mijn doel wat betreft GoYvon voor dit jaar is om meer artikelen te plaatsen. Ik wil vaker updates plaatsen en dat moet denk ik wel gaan lukken nu ik in Beijing woon. Updates hoeven niet altijd verhalen te zijn, soms zijn artikelen met foto’s ook leuk. Vandaag het eerste foto-artikel met foto’s van het dagelijkse leven in China. Foto’s die al eerder op mijn Instagram verschenen. Je ziet onder andere hoe het is om te winkelen in China.

Chinees eten

Ik moet bekennen dat ik niet precies weet wat het is en hoe het genoemd wordt. Mijn collega raadde me aan om dit te kopen; het zou erg lekker zijn. Ik kocht twee verschillende soorten; een naturel versie en een variant gemaakt met mais. Ik heb het geprobeerd, maar er zat geen smaak aan. Dat was dus een keer, maar nooit weer.

Engels leerkracht in China

Dit is een foto van een aantal studenten die ik lesgeef. Ze zijn allemaal eerstejaars en studeren architectuur. Het leren van de Engelse taal heeft niet hun prioriteit en dat merk ik ook wel tijdens de lessen. Een klein aantal is actief, de rest houdt zich bezig met belangrijkere zaken zoals tafeltennis spelen op de mobiele telefoon.

Iedereen heeft z’n jas aan omdat het in de lokalen behoorlijk koud is nu het winter is.

Varkens in China

De foto is niet al te duidelijk, maar als je goed kijkt zie je dat de blauwe truck is volgeladen met varkens. Dit is, helaas, een redelijk normale manier om dieren van de ene naar de andere plaats te vervoeren. Ik voel me altijd enigszins ongemakkelijk wanneer ik weer eens een truck voorbij zie komen.

winkelen in China

Deze foto maakte ik op een zaterdagmiddag in de Carrefour. Nadat ik bij de Starbucks om de hoek koffie had gedronken, wat had gelezen en geschreven ging ik even langs op wat dingetjes te halen voor het avondeten. What was I thinking?!? Eens maar nooit meer! Het leek wel of het de dag voor een feestdag was en iedereen nog op het laatste moment boodschappen moet halen.

winkelen in China

Deze foto maakte ik in Beijing, op het Plein van de Hemelse Vrede. Je zou verwachten dat het kindje in de groene jas op de grond zou gaan zitten (ze hoorden bij elkaar), maar nee, niet in dit geval. Ditmaal was het een volwassen vrouw. Wat ik van de hele situatie begreep was dat ze iets kwijt was geraakt en het absoluut terug wilde vinden.

Fotoblog

Het eerste fotoblog. Vind je het wat? Ik ben benieuwd of jullie foto’s leuk vinden, laat het horen in een reactie!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares