bezienswaardigheden osaka

Hitte en Highlights in Osaka, Japan

De warmte was er bijna ondraaglijk. Alleen ‘s ochtends vroeg of aan het eind van de dag kwam ik mijn Airbnb uit. Met een temperatuur tussen de 35 en 40 graden Celsius was het bijna niet te doen om de stad te verkennen. Ik herinner me de wandelingen naar de supermarkt om de hoek waar op het eind van de dag de sashimi, sushi en andere lekkernijen voor heel weinig geld verkocht werden. De zinderende hitte en de warme, dikke deken die over de stad lag. Ik herinner me Osaka.

Over Osaka

Wist je dat Osaka de op één na grootste stad van Japan is? De hoofdstad Tokio is een nog grotere metropool met een kleine 14 miljoen inwoners. De stad heeft een rijke historie die je zeker zult gaan zien tijdens je bezoek. De stad heeft veel te bieden; veel tempels en heerlijk Japans eten, en meer dingen die je echt mag verwachten in een Japanse stad. Vooral dat eten is één van de dingen waar Osaka bekend om staat.

De highlights en leukste bezienswaardigheden in Osaka

Er zijn talloze bezienswaardigheden in Osaka en er is genoeg te doen. Door de enorme hitte heb ik zelf maar een aantal van de highlights kunnen zien, maar je kunt je met gemak een kleine week in Osaka vermaken. Zéker als je ook een dagtrip of twee vanuit deze economische hub maakt. Vanuit Osaka maak je namelijk gemakkelijk een uitstapje naar Nara, of naar de Universal Studios waar je je ook met gemak een dag kunt vermaken. Ondanks dat het enorm warm was heb ik in de paar dagen dat ik in Osaka was toch best nog wel wat kunnen doen en zien.

doen in osaka

Dotonbori – Een hardloper en een verlichte kanaal

Eén van de meest populaire plekken in Osaka is Dotonbori. Je vindt er talloze restaurants en kunt er met gemak elke avond iets anders of ergens anders eten wanneer je een paar dagen in Osaka verblijft. Natuurlijk loop je ook even langs de Glico Man, een enorm billboard van een atleet voor Glico Candy. Sinds de Glico Man in Dotonbori geplaatst is is hij regelmatig vervangen en aangepast voor diverse sportevenementen.
Een ander icoon dat kenmerkend is voor Dotonbori, en voor heel Osaka, is Kuidaoro Taro. Dit is een drummer die ooit neergezet werd als marketing tool, maar inmiddels een icoon voor al het eten in Osaka geworden is.
Wil je meer weten over de Japanse takoyaki, ga dan naar het Kanomon Museum; daar leer je alles over deze snack met octopus.

Osaka bezienswaardigheden

Kuromon Ichiba Market

Op zoek naar een markt waar je verse vis, oesters of zeekomkommer kunt eten? Op de Kuromon Ichiba  Markt vind je het allemaal! Oorspronkelijk was deze markt een vismarkt, tegenwoordig is het een overdekte markt Je vindt er een kleine 200 winkeltjes en een aantal restaurants, dus een prima plek voor lunch!
Ik vond het een heel leuke markt om overheen te lopen; er is zo veel te zien! Vis wordt voor je neus klaargemaakt en oesters worden gegrild waar je bij staat. Zelf vond ik het vooral leuk om over de markt te lopen en bij verschillende winkeltjes kleine snacks te eten. Voor mij de perfecte manier om veel verschillende dingen te proeven!
Achteraf gezien was ik liever met een gids op pad gegaan om zo wat minder standaard dingen te eten en meer over het eten en de markt te weten te komen. Deze Kuromon Walking Street Food Tour was denk ik perfect geweest!

Osaka bezienswaardigheden

Probeer okonomiyaki en takoyaki bij verschillende eettentjes

Wanneer je iemand vraagt waar hij / zij aan denkt bij de Japanse keuken, zullen veel mensen sushi en ramen noodles noemen. Begrijpelijk, want beiden zijn, met recht, enorm populair én lekker. Er is alleen véél meer. Okonomiyaki bijvoorbeeld. Okonomiyaki is een hartige pannenkoek met groente en vlees. Super lekker met de kool en saus.

Osaka bezienswaardigheden

Bezoek het mooie Osaka Kasteel

Als één van de 3 beroemde kastelen in Japan mag een bezoek aan het Osaka Kasteel niet ontbreken wanneer je in Osaka bent. Het originele kasteel werd in de 16e gebouwd, maar zoals het met veel kastelen en andere grote gebouwen gaat is het meerdere keren afgebrand en opnieuw gebouwd. Het huidige kasteel werd in 1931 gebouwd en is prachtig om te zien.

Osaka bezienswaardigheden

Het park ziet er niet alleen van buiten mooi uit, ook de binnenkant is mooi; je kunt er kunst en oude wapens bekijken. Ga zeker ook naar het platform toe; daar heb je een heel mooi uitzicht over de stad.

Maak een dagtrip naar Nara

Vanaf Osaka reis je in een uurtje naar het schattige dorp Nara. Een leuke bestemming voor wie wat meer tijd heeft of voor wie zijn tijd wil verdelen over meerdere plekken in Japan. Nara staat bekend om de vele herten die er vrij rondlopen. In Nara vind je niet alleen heel veel herten, er staan ook een paar prachtige tempels en shrines.

dagtrip vanuit kyoto

Zelf bezocht ik Nara als tussenstop van mijn reis van Kyoto naar Osaka én ik sliep er een nacht.

Lees mijn uitgebreide blog over mijn bezoek aan de herten in Nara.

Ga naar Koya-San en slaap in een tempel

Dit stond op mijn lijst van dingen die ik heel graag wilde doen, maar helaas heb ik niet in een Japanse tempel kunnen slapen. Het paste niet goed in ons reisplan en ik kwam er ook achter dat slapen in Koya-San érg populair is. Erg jammer, want ik wilde het wel weer eens ervaren. Mijn overnachting in een Koreaanse tempel was immers al weer een aantal jaar geleden.

Wat zou jij doen tijdens je bezoek aan Osaka? Laat het weten in een reactie!

Bewaar voor later!

doen in Osaka

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares