brunchen in Beijing - temple restaurant beijing

Brunchen in Beijing – Temple Restaurant Beijing (TRB)

Met slechts een kwartiertje te gaan haast ik me de deur uit. Ik spring in een taxi en wonder boven wonder heb ik geluk; het verkeer staat niet vast! Binnen het kwartier sta ik dan ook in de Shatan Bei Jie, bij de ingang van het Temple Restaurant Beijing. Een restaurant dat zich achter historische tempeldeuren bevindt.

Brunchen in Beijing – Temple Restaurant Beijing (TRB)

Na mijn bezoek aan Temple Restaurant Beijing Bites schuif ik een paar weken later aan bij het eerste Temple Restaurant dat zich in Beijing vestigde. Ik ben uitgenodigd voor een brunch en na de positieve ervaring bij Bites eerder ben ik erg benieuwd wat het hoofdkwartier van TRB te bieden heeft.

brunchen in Beijing - temple restaurant beijing

Wat ik zie wanneer ik het terrein oploop ziet er goed uit. De oude tempel staat er wat verlaten bij (een opknapbeurt zou geen kwaad kunnen), maar straalt desalniettemin een warme sfeer uit.

brunchen in Beijing - temple restaurant beijing

Dit deel van de tempel is niet heel goed onderhouden of opgeknapt. Het deel waarin het restaurant zich bevindt is dat wel. Sterker nog, aan de binnenkant doet maar weinig je aan een oude tempel denken.

Strakke & moderne inrichting

brunchen in Beijing - temple restaurant beijing

De buitenkant is een oude tempel, de binnenkant is heel anders. Deze is omgebouwd tot een strakke en moderne plek waar je kunt brunchen en dineren.

Het restaurant is groot, maar voelt door muurtjes en planten niet groot. De inrichting is strak en modern, maar daardoor niet minder sfeervol.

brunchen in Beijing - temple restaurant beijing
Een strakke, maar sfeervolle inrichting.

Brunchen in Beijing

Je kunt in de oude tempel eigenlijk van alles eten. Zo hadden ze bij TRB tijdens de kerstdagen en op oudejaarsavond speciaal menu, inclusief matchende wijnen. Je kunt ook kiezen voor een vrij simpele, maar niet minder lekkere brunch. Wanneer ik Sarah, de maitre D’ vraag waarom de weekendbrunch relatief eenvoudig is, heeft ze daar een logische reden voor: “In het weekend is het tijd voor het gezin. Er komen hier veel families met (jonge) kinderen en die maak je nou eenmaal blijer met zalm, pasta en chocoladecake dan met speciale gerechten.” Die speciale gerechten staan overigens wel op de brunchkaart. En door de combinatie van simpel en speciaal is er voor iedereen wel wat.

brunchen in Beijing - temple restaurant beijing
Verse broodjes en muffins. Om alle gasten van warme en verse broodjes te kunnen voorzien worden deze elk uur vers gebakken.

De brunch die ik krijg bestaat uit 5 gerechten. Ik kan kiezen uit zeevruchten, soep, pasta, gerechtjes met ei, vlees- en vishoofdgerechten en een nagerecht. In elk categorie staan 3 tot 4 gerechten waardoor er echt voldoende keus is.

Ik begin mijn brunch met vis en kies voor de gravlax met ei, kappertjes, sjalotjes en wat room. Gravlax is gemarineerde zalm, waarbij dille de belangrijkste component is. Vroeger werd de gravlax met zout, peper en dille in de grond gestopt zodat de smaken goed konden intrekken, maar dat doet men tegenwoordig niet meer.

brunchen in Beijing - temple restaurant beijing
gravlax
brunchen in Beijing - temple restaurant beijing
Boven: Egg Blackstone, bacon, tomato confit, Hollandaise sauce Onder: Foie Gras Terrine, white chocolate, green apple

De combinatie van chocola, appel en foie gras maakte me nieuwsgierig. Tot dit moment had ik nog nooit eerder foie gras gegeten. De smaak ervan is behoorlijk sterk, dat viel me een beetje tegen. Gelukkig zwakten de zure appel en de zoete chocola het wel wat af.

brunchen in Beijing - temple restaurant beijing
Lamb, slow cooked saddle, white bean, paprika

Tijdens het eten van het stukje lamsvlees begon ik al aardig vol te raken! Ik vind lam er lekker, ik neem het best vaak. Dit stukje was goed, maar ik heb betere stukken gegeten. Meestal vind ik het aan het bot het lekkerst. Of van de barbecue, zoals ik het tijdens mijn reisje naar de Bashang Grasslands had.

brunchen in Beijing - temple restaurant beijing

Mijn favoriete nagerecht; kaas. Wanneer er een kaasplank op de menukaart staan neem ik deze vaak. Ik ben dol op kaas! Deze kazen zijn in Beijing gemaakt, wat vrij bijzonder is omdat melkproducten heel weinig worden gegeten in China. De laatste jaren is de vraag ernaar en de consumptie ervan wel toegenomen, maar Chinezen nemen bij lange na niet zo veel zuivel tot zich als Nederlanders doen.

Zoete macarons en rijstwijn

Wanneer ik een stukje kaas in mijn mond stop staat plots Sarah weer naast me. Ze brengt ons 3 kleine, zoete hapjes om te proberen. Eén daarvan is deze mooie macaron. Hij is niet alleen mooi, met de subtiele aardbeismaak en de frisse citroen blijkt deze, even later, ook nog eens erg lekker. Voor ik hem in mijn mond stop wil ik namelijk mijn smaakpapillen even neutraliseren. De kaas was nogal sterk van smaak en die heb ik nog in mijn mond. Het is niet prettig om met die smaak in mijn mond iets zoets te eten.

brunchen in Beijing - temple restaurant beijing

Sarah komt na mijn vraag niet veel later terug met een rijstwijn. En, wow, wat is deze lekker! De rijstwijn komt uit Fujian en wordt lokaal ingekocht. Het is een familieproduct en er worden per jaar maar een beperkt aantal flessen gemaakt. Hij was fris en zoet, maar niet al te zoet. Perfect dus als spoom.

brunchen in Beijing - temple restaurant beijing

Wat wel iets aan de (te) zoete kant was, was dit chocoladetaartje dat we kregen. Lekker, maar heel rijk aan chocolade. Nou ben ik al niet zo’n fan van chocola, maar als het dan ook nog zo machtig is… Nee, dan maak je daar iemand anders denk ik blijer mee.

Conclusie

De brunch was goed en de service ook. De stijl van het restaurant is strak en modern, iets wat je moet aanspreken. Hoewel het menu geschikt is voor gezinnen met kinderen, doet het restaurant door de moderne in richting niet bepaald kindvriendelijk aan.

De prijs van de brunch vind ik redelijk. Het niet goedkoop, maar ook niet verschrikkelijk duur. Voor 5 gerechten naar keuze betaal je 328RMB. 5 bijpassende wijnen kosten je 198RMB.

Wil je gaan lunchen of dineren bij het Temple Restaurant Beijing, dan is het raadzaam om vooraf te reserveren.

Praktisch informatie

Je vindt het Temple Restaurant Beijing op het volgende adres;

23 Shatan North Street, Beijing.
北京市东城区沙滩北街嵩祝寺23号
Tel: +86 (10)8400 2232

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares