Restaurant Review: Temple Restaurant Beijing Bites

Wanneer je naar Beijing komt is er één ding waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Het eten. Eten is altijd en overal verkrijgbaar. Een gepofte zoete aardappel van de straat, simpele noedels, smakelijke dumplings of een restaurant met een moderne keuken. In Beijing vind je het allemaal. Het Temple Restaurant Beijing Bites is één van de vele restaurants met een moderne keuken.

Temple Restaurant Beijing Bites

temple restaurant beijing bites

Dichter bij de Verboden Stad kun je niet komen als het om restaurants gaat. Met uitzicht op de muren rondom de immense stad bevind je je écht in het hart van de stad.
De locatie waarop de TRB bestaat ruim 600 jaar en je vindt er van alles dat je aan vroegere tijden herinnert. Fabrieken uit de communistische tijd en slogans die overal te zien waren tijdens de Culturele Revolutie. In 2008 begon men met het renoveren van de gebouwen; maar niet ten koste van de historische panden en originele structuren.
Het resultaat is een modern restaurant met een open keuken dat veel sfeer uitstraalt.

Nieuwe chef

Sinds een maand of 5 staat er een nieuwe chef in de keuken; de Sebastian Schäfer. Na jaren gereisd en gewerkt te hebben (met onder andere met Gordon Ramsa en Heinz Beck) streek de Duitse kok een tijd geleden neer in Beijing. Aan hem de taak om van TRB Bites weer een succesvol restaurant te maken met een goede menukaart.

temple restaurant beijing bites

De huidige kaart is in ontwikkeling; Schäfer experimenteert met een keur aan ingredienten en onderzoekt de smaak van de gasten. De ingredienten die gebruikt worden komen uit alle streken van de wereld; de gerechten zijn dan ook niet kenmerken voor een bepaald land of een bepaalde streek. Wél vind je in bijna elk gerecht een Chinees element. Denk aan eend in een eiercustard en pepers uit Sichuan bij een pate gans en zure appel.

Een kijkje in de keuken

temple restaurant beijing bites
Een prachtig opgemaakt bord!

Samen met vlogger Lena word ik uitgenodigd om een kijkje in de keuken te nemen. Sebastian laat zien hoe hij de gerechten klaarmaakt en dat gaat met veel precisie. Alles wordt op de juiste manier op het bord gelegd om zo het mooist mogelijke beeld te creëren.

temple restaurant beijing bites

Beste tafeltje in het restaurant

Nadat Sebastian me het één en ander over het restaurant heeft verteld en een paar mooie gerechten heeft laten zien worden Lena en ik naar ons tafeltje begeleid.
Het mooiste tafeltje in het restaurant. Het enige tafeltje dat zich naast een raam bevindt. Een raam dat uitzicht biedt aan de muren van de Verboden Stad. Hoe bijzonder is dat?!
We installeren ons en al snel krijgen we de eerste gang. Het zijn kleine, simpele hapjes, maar ze smaken erg goed. Dat belooft wat voor de volgende gangen!

temple restaurant beijing bites

Nieuwe smaken en texturen

Met elke hap die ik in mijn mond stop worden mijn smaakpapillen geprikkeld. Ik proef smaken die ik nog nooit eerder heb geproefd; het is een explosie van smaken op mijn tong. En behalve de smaken die mijn mond te verwerken krijgt passeren er ook veel texturen de revue.

temple restaurant beijing bites
Komkommermousse
temple restaurant beijing bites
Kastanjesoep

Wat ik het mooie aan de gerechten vind is dat geen enkele smaak te overheersend is. Alles smaken zijn goed te proeven en mooi in balans met elkaar. Sterke smaken worden afgezwakt door een er een andere smaak tegenover te zetten. Zo is de kastanjesoep vol van smaak door de kastanjes, maar er zit een citrussmaak in die de soep een stuk luchtiger maakt.

De gerechten zijn naar mijn mening afwisselend en uniek, met name door de verschillende smaken en texturen. Dit maakte geen enkele gang hetzelfde. En dat is natuurlijk alleen maar leuk!

Dus ja; als je naar Beijing komt en je de kans (en het budget hebt) ga dan zeker langs bij het Temple Restarant Bejing Bites!

Lena haar vlog en review bekijk je hier.

Wat kost eten bij het Temple Restaurant Beijing Bites?

In reviews maak ik gebruik van $ om aan te geven hoe duur het is om bij een bepaald restaurant te eten.
$ = 0 – 100 RMB

$$ = 100 – 400 RMB
$$$ = 400 – 1000 RMB

Prijsindicatie: $$  – Exlusief drankjes
Het eten bij Temple Restaurant Beijing Bites is niet goedkoop, maar dat had je vast verwacht na het zien van de foto’s . Je betaalt voor de opmaak van het eten, de locatie en voor het bijzondere aspect van het eten (de ingrediënten).
Er zijn verschillende manieren om bij TRBB te eten. Een 3-gangenmenu (waarbij je kiest uit een aantal opties per gang) kost 298 RMB, een 4-gangenmenu 368 RMB. Je kunt ook kiezen voor een ‘Chef Tasting Menu’ van 4 gangen voor 428 RMB.

Waar vind je het Temple Restaurant Beijing Bites?

Zoals ik eerder schreef; dichter bij de Verboden Stad kun je niet komen als het om eten gaat. Je vindt Temple Restaurant Beijing Bites aan het volgende adres:
No.95 Donghuamen, Dongcheng District, Beijing
北京市东城区东华门大街95号

Dit is aan de oostkant van de Verboden Stad.

Het is handig om te reserveren. Dat kan door te bellen (+8610 6401 6676) of een e-mail te sturen naar bites@trb-cn.com.
Meer informatie vind je hier.

Ik ben heel benieuwd; zou zo’n diner wat voor jou zijn?

Ik was op uitnodiging bij TRB BITES.
Meningen zijn, zoals altijd, van mijzelf.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

7 thoughts on “Restaurant Review: Temple Restaurant Beijing Bites”

  1. Wat leuk zeg om zoiets op uitnodiging te mogen doen. Hoe kwam dat zo?

    Het ziet er inderdaad allemaal erg mooi en lekker uit. En ja, dat zou zeker iets voor mij zijn.

  2. Oh wat super dat je hier op uitnodiging was en wat ziet het er allemaal bijzonder uit! Zo te zien hebben jullie er heerlijk van genoten. 🙂 Wij hebben ‘t in Peking een stuk simpeler gehouden qua eten, uiteraard wel nog de Peking eend geprobeerd…

  3. Wat een superleuke plek om een review over te schrijven!

    Is het restaurant vooral populair bij expats of bij Chinezen? Kan je de keuken als fushion kitchen omschrijven?

    Helaas is de chinees om de hoek dichterbij, maar anders….

  4. Haha het eten in China is inderdaad soms een beetje vreemd, om het nog maar zacht uit te drukken.. Maar eten in Beijing is inderdaad heerlijk 🙂 Wat leuk dat je hier mocht komen eten, ziet er tof uit!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares