De Verenigde Staten Mijn Budget Noord-Amerika

Budget New York; de kosten van een stedentrip naar New York

op reis naar amerika

Een kostenoverzicht voor mijn reis naar de Verenigde Staten komt er niet, dat zou, doordat wij veel tijd met familie doorbrachten, niet zo representatief zijn. Wel laat ik zien wat wij tijdens een stedentrip van 5 dagen uitgaven in New York. Dit is ons ‘Budget New York’

budget New York

Ten tijde van mijn bezoek aan New York was de wisselkoers als volgt;
$1,- = €0,76

New York, een stad die je gezien moét hebben, naar het schijnt. Een stad die behoorlijk duur kan zijn wanneer je niet goed let op wat je uitgeeft. Ik denk dat New York ook wel goedkoop kan zijn. Ja, het zal ongetwijfeld duurder zijn dan een vakantie naar Thailand, maar het hoeft ook geen bakken met geld te kosten.
Voor ons lagen de kosten iets hoger omdat we tijdens ons bezoek een lens voor onze camera kochten. Verder is ook het retourticket Tampa – New York opgenomen in de uitgaven. Tijdens de citytrip zijn we niet heel strikt geweest als het op onze uitgaven aankwam. Dat wil zeggen; we hadden vooraf geen budget vastgesteld en gaven ons geld uit zoals we wilden.

Uitgaven in verschillende categorieën

Wanneer ik op reis ben houd ik altijd onze uitgaven bij. De uitgaven zijn verdeeld over 5 categorieën.

Accommodatie: de kosten van een bed in een dorm, hotel, homestay of een andere vorm. We kiezen meestal voor een double room in een hostel. Soms met gedeelde douche, soms privé.
Eten & drinken: van ontbijt tot lunch en van tussendoortje tot diner. Alles wat we eten & drinken wordt opgeschreven, dus ook de flesjes water en de snacks voor de lekkere trek.
Vervoer: wanneer je backpackt reis je nogal wat af. Bus, taxi, trein of boot; elk ritje komt in de boeken terecht. Binnenlandse vluchten vallen hier wel onder, de overige niet (vooral omdat wij vanuit Beijing vliegen en het totaalplaatje met een vlucht naar de bestemming dan niet meer representatief is).
Uitstapjes: op reis willen we natuurlijk wel eens een museum bezoeken en doen we een trekking of iets anders cultureels. Onder uitstapjes vallen alle entreegelden en tours.
Overigen: het visum, dat ene leuke souvenirtje dat ik niet kon laten liggen, de vuile was die gedaan moet worden of die paar centen die ik aan de toiletjuffrouw gaf. Onder overigen vallen alle andere kosten.

budget new york

Accommodatie

We waren enigszins aan de late kant met het boeken van een hotel, waardoor de kosten wat hoger uitvielen. Ook viel het uiteindelijke bedrag hoger uit dan verwacht. De belasting was nog niet verrekend bij de factuur die wij hadden gekregen. Die moesten we dus nog ‘extra’ betalen, een beetje een domper.

Eten & drinken

Een hot dog hier, een fles water tegen de dorst, lekker sushi voor het avondeten en een koffie in de ochtend om wakker te worden. We aten en dronken het allemaal. We gaven gemiddeld $56,- per dag uit. We aten een keer sushi (zo lekker!), Italiaans, maar moesten ook een keer Chinees eten.
Bij deze $56,- zitten ook de fooien die je moet geven in de Verenigde Staten. Het is verplicht om een fooi te geven, meestal is zo’n 15% gebruikelijk. Houd hier dus rekening mee. Het is ongepast geen fooi te geven; het inkomen van mensen die in de horeca werken hangt van hun fooien af.

Vervoer

In New York zelf gaven we, in totaal, $62,- uit aan vervoer. Hiervoor kochten we op het vliegveld van LaGuardia twee tickets voor het openbaar vervoer. De tickets zijn te gebruiken in zowel de bus als de metro. De kaartjes die wij kochten waren geldig voor 7 dagen en er zat geen limiet op wat betreft het aantal ritjes. Een ritje met de metro / bus kost $2,50, zo’n 7-dagenkaart brengt al vrij snel zijn geld op. Dat deed -ie voor ons in elk geval wel.

Uitstapjes

We bezochten slechts één museum; het MoMA. De entree voor het MoMA  bedraagt $25,-. Op vrijdagavond is het gratis, maar ook ontzettend druk en die drukte wilden wij graag vermijden. En daarbij; voor goede kunst betaal ik graag.
Verder gaven we $10,- als donatie aan het 9-11 Memorial dat we bezochten.

Overigen

De categorie ‘overigen’ is deze keer een flinke. We gaven gemiddeld $54,- uit tijdens ons bezoek aan New York. Dit komt door de aanschaf van een lens voor onze camera. Verder kochten we wat souvenirs, waaronder een hoodie en een mooie poster.

Gemiddelden

Uiteindelijk gaven we gemiddeld iets minder dan $160,- per persoon, per dag uit. Hier zitten alle uitgaven bij, ook de duurdere zoals de tickets, mijn ESTA-verklaring en een lens voor de camera. Lees hier meer over het aanvragen van een ESTA-verklaring.
De kosten voor jou zullen ongetwijfeld een stuk lager liggen omdat je geen grote uitgaven zal doen zoals wij dat deden. New York kan daarom best een budget bestemming zijn.

Dit artikel bevat affiliatielinks.
Dit artikel is gesponsord.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

You Might Also Like

No Comments

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares