Frankrijk Mijn Budget

Budget Parijs: de kosten van een stedentrip naar Parijs

budget Parijs stedentrip naar Parijs

Vijf dagen lang waren we in de hoofdstad van Frankrijk, de stad van de romantiek; Parijs. In 5 dagen tijd zagen we de Eiffeltoren, het Louvre en aten & dronken we heerlijk. Een budget Parijs is compleet anders dan een budget voor een Aziatisch land. Het kan gelukkig wel goedkoop; dit waren onze kosten voor deze stedentrip naar Parijs.

Budget Parijs ~ Stedentrip naar Parijs

parken in Parijs

Uitgaven in verschillende categorieën.
Wanneer ik op reis ben houd ik altijd onze uitgaven bij. De uitgaven zijn verdeeld over 5 categorieën.

Accommodatie: de kosten van een bed in een dorm, hotel, homestay of een andere vorm. We kiezen meestal voor een double room in een hostel. Soms met gedeelde douche, soms privé.
Eten & drinken: van ontbijt tot lunch en van tussendoortje tot diner. Alles wat we eten & drinken wordt opgeschreven, dus ook de flesjes water en de snacks voor de lekkere trek.
Vervoer: wanneer je backpackt reis je nogal wat af. Bus, taxi, trein of boot; elk ritje komt in de boeken terecht. Binnenlandse vluchten vallen hier wel onder, de overige niet (vooral omdat wij vanuit Beijing vliegen en het totaalplaatje met een vlucht naar de bestemming dan niet meer representatief is).
Uitstapjes: op reis willen we natuurlijk wel eens een museum bezoekenen doen we een trekking of iets anders cultureels. Onder uitstapjes vallen alle entreegelden en tours.
Overigen: het visum, dat ene leuke souvenirtje dat ik niet kon laten liggen, de vuile was die gedaan moet worden of die paar centen die ik aan de toiletjuffrouw gaf. Onder overigen vallen alle andere kosten.

Op het moment dat we onze citytrip naar Parijs aan het plannen waren dachten we dat het behoorlijk in ons budget zou hakken. De prijzen voor hotels, musea, eten & drinken en vervoer liggen veel hoger dan wat wij gewend zijn in China. Gelukkig kunnen wij goed budgetteren als het nodig is en waren de uiteindelijke kosten niet zo hoog als verwacht. Zie hier onze kosten voor 5 dagen Parijs.

Accommodatie

We verbleven in een hotel en niet in een hostel zoals we normaal doen. We betaalden iets meer voor het hotel dan we voor het hostel zouden hebben moeten betalen, maar daar tegenover stond wel een wat mooiere kamer en een rustigere sfeer. Wanneer je als koppel reist is het de moeite om de prijzen van hotels en hostels te vergelijken; soms is een kamer in een hotel goedkoper dan een kamer in een hostel. .Reis je alleen dan zal een hostel goedkoper zijn.

Wij betaalden €56,94 per nacht voor een kamer in het Hotel Pavillon Villiers Etoile.

het louvre museum

Eten & drinken

Parijs staat natuurlijk bekend om al het lekkere eten en drinken; kaas, stokbrood, wijn en allerlei andere delicatessen. Wanneer je wilt kun je een groot gedeelte van je budget aan eten & drinken besteden. Ook wanneer je met een budget reist kun je nog altijd veel en heerlijk eten krijgen voor niet al te gekke bedragen.
Gemiddeld gaven we rond de €40,00 uit voor eten & drinken. Dit zijn alle maaltijden voor 2 personen, het drinken dat we onderweg kochten, snacks etc.

Een paar prijzen.
Fles water;  €0,50
Baguette: €1,25
Fles wijn: €6,– (prijzen voor wijn kunnen erg variëren, maar de wijn die wijn kochten kostte meestal rond de €6,-)

Vervoer

Parijs heeft een geweldig metrosysteem dat je overal naar toe brengt. Wanneer je voor een paar dagen in Parijs bent en van plan bent de metro veel te gaan gebruiken kan het lonen om een pakketje van 10 kaartjes te kopen.
Arriveer je met het vliegtuig in Parijs, dan kun je het gemakkelijkst met de RER-trein richting het centrum.

10 kaartjes voor de metro: €12,70
Treinkaartje, RER, naar het centrum: €9,25
Treinkaartje, Thalys, naar Brussel: €40,70

Uitstapjes

Louvre Museum: €10,–
Saint Chapelle: €7,–
Eiffeltoren: €10,50

Gemiddeld per persoon / per dag

Uiteindelijk hebben we €61,34 per persoon, per dag uitgegeven.

budget Parijs stedentrip naar Parijs

You Might Also Like

2 Comments

 • Yvonne
  Reply
  David DeWitt
  3 December, 2012 at 9:21 AM

  Great information – nothing beats personal experience to get this kind of detail!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   3 December, 2012 at 3:58 PM

   Thank you David for your comment. It’s always nice to hear when people not just like what I write, but also find it useful!

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares