Miguel Yvonne

Dik in de prijzen met twee awards (Sunshine & Versatile)

Wat een bofbips ben ik zeg, ontving ik zomaar twee awards! Deze keer geen Liebster Award, die ontving ik afgelopen juni, maar twee Awards waar ik nog niet eerder van gehoord had, namelijk de Sunshine & de Versatile Award.

Twee Awards

twee awards

Van wie mocht ik ze ontvangen?

De Sunshine Award ontving ik afgelopen week van Jennn van Jennnsfigments, bedankt daarvoor. De Versatile Award ontving ik van Maria en Espen, een Noors koppel dat al maanden door Azië reist. Ik ontmoette ze afgelopen juni in Thailand, we konden het goed met elkaar vinden en houden nog steeds contact.

twee wards

Wat houden de Awards in?

Als ik het volgens de regels zou willen doen zou ik de logo’s van de Awards delen (check), zou ik de mensen van wie ik ze ontvangen heb bedanken (check), zou ik 14 (2×7) feitjes over mezelf moeten delen én 30 (2×15) andere bloggers moeten nomineren. Dat laatste gaat hem niet worden, maar mocht je hem willen overnemen dan kan dat uiteraard. Wat betreft de feitjes; ik ga kijken hoe ver ik kom. 🙂

Feitjes over mijzelf

 1. Mijn echte naam is niet Yvon zoals mijn site wellicht doet vermoeden. Mijn echte, volledige naam is Yvonne. Bijna niemand noemt me overigens zo. Het is voor veel mensen lastig uit te spreken, daarom stel ik me hier als Yvon voor.
 2. Als kind duimde ik op mijn linkerduim en daar stopte ik pas mee toen ik op mijn twaalfde een beugel kreeg.
 3. De enige wintersport die ik tot nu toe heb gedaan is langlaufen in Finland. Grote kans dat daar deze winter verandering in komt. In de buurt van Beijing heb je een aantal leuke pistes en daar willen we deze winter een weekendje gaan sneeuwhappen.
langlaufen in finland
Op de lange latten. Achter mij m’n moeder.

4. Ik huil gemakkelijk. Bij zielige films en boeken, maar ik voel de tranen ook opkomen in situaties waarin ik me machteloos voel en niets kan doen om de situatie te veranderen.

5. Hoewel ik mijn best heb gedaan om hier in China niet al te veel boeken kopen is dat compleet mislukt. Er staat hier inmiddels een Billy in de kamer die flink vol zit (en dan heb ik ook nog een stuk of 10 boeken uitgeleend).

6. In 2007 was ik jong en naïef. Zeker op reisgebied. In Chiang Mai reed ik namelijk olifant en zwom ik met deze geweldige beesten. Op dat moment dacht ik er niet over na, maar achteraf baal ik er wel van dat ik het heb gedaan en me niet beter verdiept heb in de achtergrond van deze dieren.

olifant rijden
Zo fout, maar toen jong & naïef. Een ritje op een olifant.

7. In de winter trek ik gerust twee verschillende sokken aan. Zeker als ik laarzen aan heb. Niemand die het ziet.

8. Langzaamaan word ik een beetje Chinees; in de herfst en winter drink ik liters warm water, soms met een beetje honing er door.

9. Als kind speelde ik liever met Lego dan met poppen. Ik kon me uren vermaken met de Lego die in de jaren bij elkaar gespaard had. De Playmobil van mijn neef en nicht waren ook erg geliefd.

10. Nog maar eentje uit de categorie ‘als kind’: bij alles wat er moest gebeuren riep ik steeds maar weer “Onne selluf doen”, wat simpelweg betekende dat ik de dingen zelf wilde doen en geen hulp nodig had. Een trekje dat is blijven hangen, want ook nu doe ik dingen het liefst zelf en vind ik het lastig om hulp te vragen.

11. Het is maar goed dat er op onze televisie maar een Engels kanaal zit. Hadden zenders als National Geographic, Discovery Channel en Animal Planet er ook opgezeten dan kwam ik niet meer van de bank af. Ik zou uren naar  programma’s als Storage Hunters en Gold Rush kijken.

Dit waren de feitjes voor nu. Ik ga niemand nomineren, maar mocht je het leuk vinden, dan kun je de Awards natuurlijk overnemen.

bron.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “Dik in de prijzen met twee awards (Sunshine & Versatile)”

 1. So fun to read your fun facts! 🙂 I had to use Google Translate though, so it might be that I did not get everything right.

  Great picture of you cross-country skiing in Finland! Did you like it or did you find it difficult? You should try to do some more skiing in China too, I have heard they have some great skiing resorts and slopes. We wanted to go skiing when we were in China and researched a lot, but we ended up not having the time. We do a lot of skiing back home, so it was not our highest priority. 🙂

  We have also been riding elephants in Thailand, which I really regret doing. I will never ever do it again after I have learned how cruel the elephant industry is and the suffering these poor animals go through. Our elephant handler even hit the elephant we were riding so hard that he started bleeding! It was really bad and no fun at all!

  I love lego too, even today! hehe 🙂

  Hope everything is fine with you in China!

  Cheers,
  Maria
  in Bali at the moment

 2. Leuke feitjes vooral over die als kind. Dat huilen heb ik ook, zo irritant, als ik verdrietig ben of me machteloos voel komen de waterlanders.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares