dumplings eten mr shi beijing

Mr. Shi in Beijing, bijzondere dumplings eten doe je hier!

Wie China zegt eten. Beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en er zijn dan ook een aantal gerechten die je zéker moet eten tijdens je reis door China (hier vind je 10 gerechten die je moet eten). Wat je zeker moet doen in Beijing wanneer je naar deze Chinese hoofdstad komt, is dumplings eten bij Mr. Shi. Zijn dumplings zijn namelijk uniek.

Doen: dumplings eten bij Mr. Shi in Beijing

dumplings eten

De dumplings van Mr. Shi zijn vrij beroemd in Beijing en wanneer je hier tijdens lunchtijd of rond een uurtje of 6 ‘s avonds komt kan het zomaar zijn dat je een tijd moet wachten voor je een tafeltje hebt. Wanneer je dat weet en je er op een ander tijdstip komt kan het zomaar zijn dat je de enige gast bent. Wat, zoals op de foto te zien is, het geval was toen ik er was.

dumplings eten

De dumplings van Mr. Shi zijn bij veel mensen populair en een echte aanrader. Wanneer je het kleine restaurantje tijdens het spitsuur bezoekt zul er Chinese locals treffen, maar ook toeristen en niet-Chinese locals. De sfeer is gemoedelijk en het interieur doet me persoonlijk denken een beetje denken aan een hostel; daar zie je vaak ook de muren versierd met vlaggen en positieve woorden over het betreffende hostel. Bij Mr. Shi in Beijing is dat niet niet anders.

Dumplings in allerlei smaken

dumplings eten

Normaal gesproken komen dumplings in slechts een aantal smaken. Ze worden gevuld met varkensvlees, kool, ei of andere groenten. Bij Mr. Shi heb je echter een enorme keus uit verschillende smaken. Wat denk je van varkensvlees met aubergine? Of ei met tomaat? Kool met wortel en shiitake? Je kunt het zo gek niet bedenken of Mr. Shi heeft ze! Er zijn zelfs dumplings gevuld met kaas!
Of wat dacht je van dumplings gevuld met chocola en fruit als toetje?

Wat de dumplings van Mr. Shi bijzonder maakt én extra de moeite waard (in mijn ogen), is het feit dat ze geen MSG gebruiken én zo weinig mogelijk zout en olie gebruiken bij het bereiden van de dumplings.

Praktisch: dumplings eten bij Mr. Shi in Beijing

De dumplings bij Mr. Shi zijn niet zo goedkoop als de dumplings die je bij het mini-restaurantje op de hoek van een willekeurige hutong vindt. Maar dat is oké, want deze dumplings zijn zoals gezegd vrij van MSG. Voor een schaal zoals je op de foto betaal je zo’n 40RMB. Daarvoor krijg je 12 dumplings, 6×2 soorten. Je kunt ook één soort bestellen, wat iets goedkoper is, maar waarom niet meerder soorten proberen als het kan?
Er zijn overigens 2 soorten dumplings te bestellen; gebakken zoals op de foto en gekookt in water.

Je vindt Mr. Shi op 2 locaties. De locatie in Sanlitun is redelijk nieuw én iets duurder dan die in Baochao Hutong.

  • 74 Baochao Hutong, Gulou Dong Da Jie / 鼓楼东大街宝钞胡同74号
  • 37 Sanlitun Nan / 三里屯南37号楼
  • 4 Cheniandian hutong, Andingmen Da Jie / 安定门大街车辇店胡同4号

dumplings eten mr shi beijing

 

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

4 thoughts on “Mr. Shi in Beijing, bijzondere dumplings eten doe je hier!”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares