weekendje weg in

Met een reden een weekendje weg in Beijing

Aan het begin van deze maand besloten Miguel en ik samen een weekendje weg te gaan. Nou ja, écht weg was het niet want we bleven in Beijing en konden op de fiets naar onze bestemming toe. Dat weekendje weg deden we niet zomaar. Daar hadden we een speciale reden voor. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Weekendje weg in Beijing

De eerste keer dat we het er over hadden kan ik me niet herinneren. Ik heb geen idee of dat ‘slecht’ is of niet, maar het geeft voor mij in elk geval aan dat we het al langer in ons hoofd hadden zitten en dat het geen bevlieging is. Het was ook niet spontaan. Waarom niet? Omdat er een weekend aan vooraf ging én om het eigenlijk vooral een gezamenlijke beslissing is.

Goed, lekker vaag, of niet? Zou ik dan maar gewoon vertellen waarom Miguel en ik een weekendje weg waren in Beijing?

We zijn verloofd en gaan volgend jaar trouwen!

weekendje weg in Beijing
Foto via Pixabay

Nu verwachten jullie natuurlijk allemaal een romantisch verhaal van hoe het aanzoek ging, maar dat romantische verhaal is er niet. Zoals ik net als kort noemde is het voor ons een logische stap in ons leven. We willen bij elkaar blijven en vooruit met ons leven. En ja, dat kan zeker ongetrouwd, maar voor ons maakt het sommige zaken een stuk makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan het ooit willen kopen van een huis of wanneer één van ons werk zou vinden / krijgen in een ander land. Je kan niet tegen een werkgever zeggen dat je je vriend(in) mee wil nemen en dat er voor hem / haar ook een visum geregeld moet worden. Dit kan wel, of is in elk geval makkelijker, wanneer je getrouwd bent.

Lekker luxe in het Sofitel

Een paar weken voor ons weekendje weg waren we in de stad op zoek naar een ring. Terwijl we winkel na winkel afgingen hadden we een gesprek over de waarde van een ring en waarom we / men nou eigenlijk een ring koopt. Het was een zeer interessant en verhelderend gesprek (laat even weten of je daar een aparte blog over zou willen lezen) en we kwamen tot de conclusie dat we géén verlovingsring zouden kopen.
In plaats daarvan besluiten we om onze verloving te vieren met dagje en nachtje weg in een hotel. Uiteindelijk kiezen we voor het Sofitel en genieten we dat weekend van een heerlijke cocktail (omdat de kamer nog niet klaar was, jeej!), een bad op de kamer, een zwembad met stoombad en sauna en als afsluiting genieten we de volgende dag van een heerlijk uitgebreid ontbijt.

weekendje weg in Beijing

Plannen

Met het plannen gaan we beginnen wanneer we terugkomen van onze reis naar Japan. We hebben tot nu toe alleen nog maar besloten in welk land we gaan trouwen en dat is Nederland. Voor de rest weten we nog niets, maar dat het leuk gaat worden staat vast!
Ik ben overigens niet van plan om regelmatig over de bruiloft te gaan bloggen, maar als jullie het leuk vinden kan ik zo nu en dan natuurlijk wel een stukje plaatsen.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

36 thoughts on “Met een reden een weekendje weg in Beijing”

 1. Wat leuk nieuws! Hartelijk gefeliciteerd en groot gelijk dat weekendje in dat hotel, het moet toch gevierd worden 🙂

 2. Gefeliciteerd! Leuk deze stap in jullie leven en ook wel een beetje romantisch toch? Geniet van de voorbereidingen en van jullie reis naar Japan.

 3. Jaaaa zo leuk! En wat leuk dat jullie dat ‘gewoon’ besloten hebben trouwens! Ik ben trouwens wel benieuwd naar het hele ringengebeuren, dus kom maar op!

 4. Gefeliciteerd! Wat heerlijk om zo van je ‘geen-aanzoek’ te kunnen genieten zeg. Groot gelijk:) Overigens hebben mijn ouders het ook gewoon besloten, en nog meer mensen die ik ken, dus het schijnt voorlopig een recept voor succes te zijn 😉

 5. Wat ontzettend leuk, gefeliciteerd! En Japan is een heerlijke pre-huwelijksreis toch? 😉 En updates zijn altijd welkom 😉 Ga je een jurk zoeken in China of in Nederland? In China zal de jurk denk ik op maat gemaakt moeten worden met die ieniemienie-mensjes van daar! ;p

   1. ok een hele fijne reis gewenst naar Japan
    mocht je hulp nodig hebben laat het mij dan maar ff weten, want ik heb heel veel vrienden in Japan
    Margreet

     1. waarom heb je eigenlijk een route bepaald?
      als backpacker is het juist toch veel fijner om te genieten van je vrijheid en alles op het moment zelf te beslissen, want dan kan je afgaan op de adviezen van locals en reizigers ter plekke

     2. Normaal gesproken reizen we ook zo, op de bonnefooi, maar in Japan is dat wat moeilijker. Zeker omdat ho(s)tels soms zeggen dat er geen plek is terwijl ze die wel hebben. Daarnaast hebben we maar 13 dagen en die willen we optimaal benutten.

 6. Wat een geweldig nieuws: van harte!
  En natuurlijk wil ik dat logje lezen over de ring. En ook logjes over de voorbereidingen natuurlijk!

 7. Dit heb ik dus helemaal gemist!! Van harte gefeliciteerd!! Ik wil ook graag trouwen, wacht nog steeds op een aanzoek haha 😛

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares