glazen brug in zhangjiajie china

Niet doen bij hoogtevrees: lopen over de glazen brug in Zhangjiajie

Nadat de film ‘Avatar’ uitkwam werd het Nationaal Forest Park ‘Zhangjiajie’ in China enorm populair. Met name Chinezen wisten dit bijzondere park toen opeens te vinden. Een aantal jaren later en een glazen brug later weten ook buitenlandse toeristen deze bijzondere plek in de natuur te vinden. In dit artikel vertel ik je alles over de glazen brug in Zhangjiajie in China.

Meeste recente update: februari 2019

Dit artikel bevat affiliatelinks.

De glazen brug in Zhangjiajie China – de feiten

De glazen brug in Zhangjiajie is een lange brug die 300 meter boven de kloof van Zhangjiajie hangt. De brug was met zijn 430 meter ooit de langste glazen brug in de wereld, maar inmiddels is de Hongyagu in Hebei (488m) dat. Dat maakt de brug echter niet minder bijzonder en spectaculair. De brug is 6 meter breed, wat breed genoeg is; je hebt voldoende ruimte om er met veel mensen te lopen. Het is soms schuifelen, maar over deze brug wil je toch niet rennen. Lees meer over dit bijzondere park in Wulingyuan.

glazen brug in zhangjiajie china

Strenge regels

Wees beter voorbereid dan ik was en houd rekening met strenge regels. Bij aankomst sloot ik aan in de rij voor de entree die zich buiten bevindt. De entree brengt je naar een grote hal waar je kaartjes koopt, maar daar verderop meer over.
Terwijl ik in de rij stond had ik al gezien dat er veiligheidspoortjes waren. Daar maakte ik me geen zorgen over want ik ken de veiligheidspoortjes in China inmiddels. Vaak is men niet al te streng en wanneer je geen Chinees spreekt (of pretendeert geen Chinees te spreken) wordt je ook nauwelijks gecontroleerd. Hier echter was men behoorlijk streng. Bij aankomst bij de poortjes bleek dat ik geen flesje water mee mocht nemen, dat mijn snacks achter gelaten moesten worden én mijn camera’s mochten niet mee. Je mag in principe alleen een zo’n buideltasje en je telefoon meenemen. Verder wordt er ook op je schoenen gelet; hakken worden niet toegestaan.

Doordat andere mensen meer spullen hadden en er bij de poortjes wat verwarring ontstond kon ik vrij makkelijk doorlopen met al mijn spullen. Dit heb ik vooral gedaan omdat ik de kluisjes niet vertrouwde en mijn net ingekochte snacks niet wilde achterlaten. Na het bezoek aan de Glazen Brug zouden mijn vrienden, Miguel en ik namelijk ook nog door de canyon gaan lopen. Mijn snacks / lunch had ik daar natuurlijk voor nodig.

Tickets kopen

Wanneer je binnen bent (door de poortjes) loop je door een soort lange gang richting de entree. Dit is een enorm grote, ronde hal waar je tickets koopt. Het is begrijpelijk dat het groot is, want tijdens Chinese vakanties kan het érg druk worden! Ik was er vroeg waardoor het gelukkig niet super druk was. Tickets kon ik daar gewoon kopen, maar ik hoor ook verhalen van mensen die ze vooraf kopen of online. Helaas heb ik daar geen informatie over. Vergeet niet je paspoort mee te nemen want hier wordt om gevraagd wanneer je je kaartje koopt. Uit veiligheidsoverwegingen moet je op veel toeristische plekken en bij het kopen van trein- en buskaartjes sinds een paar jaar je paspoort laten zien.

Wat de tickets voor de glazen brug kosten lees je onderaan onder het kopje ‘praktische informatie’. Ik kocht tickets voor de glazen brug én voor de canyon waar je doorheen kunt lopen.

Wil je meer over het park leren en geen enkele plek missen? Ga dan met een gids op pad!

Best spannend!

Na het kopen van de tickets kon ik eindelijk naar de brug toe! Het is alsof je naar een attractie in een pretpark gaat; er wordt een lange rij gevormd en je loopt heen en weer. Geen idee of dat logisch klinkt, maar ik denk dat iedereen wel weten hoe je voor een attractie in en pretpark in de rij staat. Dat gebeurt hier dus ook zo. Gelukkig was onze rij niet zo lang (ik zeg het nog maar eens; ga vroeg!) en stond ik vrij snel vooraan. Wanneer het bijna jouw beurt is om naar buiten en naar de brug te gaan krijg je een paar sloffen die je om je schoenen moet doen. Deze sloffen zijn er voor om het glas te beschermen. Buiten is een enorme trap met zitjes waar je je sloffen gemakkelijk aan kunt trekken.

glazen brug in zhangjiajie china
Prachtige slofjes.

Vervolgens mag je de glazen brug op. Ik kon er zo lang blijven als ik wilde, maar ik heb ook verhalen gehoord over tickets voor bepaalde periodes. Met zo’n tijdslot heb je alsnog wel voldoende tijd, want veel langer dan een uur blijf je echt niet op de brug.
Het eerste moment dat ik op de brug stapte was vreemd en best spannend. Je staat op glas en kunt daar doorheen kijken, zo’n 300 meter omlaag. Ik kan je vertellen, dat is behoorlijk hoog!

glazen brug in zhangjiajie china
Ook vroeg in de ochtend is het al druk op de brug! Baby’s ontkomen ook niet aan een bezoekje aan deze populaire, toeristische trekpleister.

Na een paar stappen op de brug was ik gewend en vond ik het feit dat ik naar beneden kon kijken niet zo spannend meer. Dit langs de kant van de brug lopen bleef wel wat eng. Wat ook een beetje eng was was het aantal mensen op de brug. Hoewel ik er al vroeg was, was het al ontzettend druk!

Ik ben vanaf de ene kant van de brug naar de andere kant gelopen en vanaf daar weer terug. Ik maakte veel foto’s, lag op mijn rug op de brug en ging met veel Chinezen op de foto (wanneer niet, haha). Na een klein uurtje had ik het gezien en verliet ik de brug.

Van de glazen brug naar de canyon

Je verlaat de brug aan dezelfde kant, maar gaat via een andere uitgang. Je komt dan weer terecht in de grote hal waar de tickets worden verkocht. Vanaf daar kun je door een toegangsdeur naar de canyon.

Over de canyon zal later een artikel verschijnen, maar mocht je alvast willen zien hoe dat was, bekijk dan mijn vlog.

Praktische informatie

 • Hoewel het aantal dagelijkse bezoekers streng gereguleerd wordt kan het erg druk worden op de glazen brug. In het hoogseizoen is het handig om je kaartjes vooraf te kopen zodat je zeker weet dat je de brug op kan. Ga in elk geval zo vroeg mogelijk, dan ben je met een beetje geluk de meeste andere bezoekers voor.
 • Tegen beter weten in (tijdens Chinese feestdagen blijf je het beste thuis) bezocht ik Zhangjiajie tijdens de meivakantie en het was dan ook behoorlijk druk. Ik was er rond half 10 en toen was het al erg druk op de brug. De rijen voor de beveiliging en de kassa vielen gelukkig nog mee.
 • Tickets voor de Glazen Brug in Zhangjiajie kosten 171RMB, voor de canyon kost een kaartje 121RMB en een kaartje voor beide kost 294RMB.
 • Ik beschouw mezelf als een zelfstandige reiziger en ben, met mijn vrienden, met een auto naar de brug gereisd. Vanaf ons hotel regelden we een taxi die ons naar de ingang bracht. Op de terugweg deden we hetzelfde; toen was het een local die wat extra bij wilde verdienen.
 • Wanneer je je kaartje koopt moet je je paspoort laten zien, zorg er dus voor dat je deze bij je hebt, anders ben je voor niets gekomen.
 • Kijk uit met wat je meeneemt naar de Glazen Brug. Men is erg streng met wat je wel en iet mee mag nemen de brug op. Je gaat door een detectiepoortje en moet eten en drinken inleveren. Ze doen ook vrij moeilijk over camera’s. Iets wat is niet helemaal begrijp en erg irritant vond.

Wil je ook naar de Glazen Brug in Zhangjiajie China?

Tijdens mijn bezoek aan Wulingyuan verbleef ik in het Pullman Zhangjiajie Hotel, aangezien mijn vrienden dat al hadden geboekt. Niet mijn eerste keus, want er zijn hotels die minstens net zo goed zijn, maar een stuk vriendelijker voor je budget, zie hieronder de opties. Heb jij nou ook plannen om naar Zhangjiajie te gaan, onderstaande links zijn dan misschien handig bij het plannen van je reis.

Het beste vlieg je naar Shanghai en ga je vanaf daar verder

Hotels in de buurt van Zhangjiajie

Ga met een georganiseerde reis naar Zhangjiajie.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “Niet doen bij hoogtevrees: lopen over de glazen brug in Zhangjiajie”

 1. Ik heb zo’n last van hoogtevrees. Het lijkt me een schitterende manier om Zhangjiajie te zien. Maar nee dank je. Ik vind dit echt dood eng.

 2. Wat gaaf lijkt me dit! Dat je zo ver onder je kan kijken. Ik zou hier zo naartoe gaan, jammer alleen dat het dus wel druk kan zijn.

 3. Heel handig en volledig artikel. Wel gek dat je geen flesje water mag meenemen! Ik heb last van hoogtevrees dus ik zou ‘m toch serieus knijpen seg, ik weet niet of ik het zou durven, zeker niet als het zo druk is. Maar ja, daar ontsnap je in China niet echt aan. 😉

 4. Wat een leuk filmpje van een zeer toffe plek. Maar waarom mag je geen camera meenemen. Echt super raar! Zou die ook niet zomaar achter laten eigenlijk. Ziet er wel heel druk uit. Je loopt bijna over de mensen ?

 5. Met mijn hoogtevrees en allergie voor massa zou ik dit misschien moeten overslaan maar het ziet er wel heel gaaf uit! Handig om van te voren te weten wat je wel en niet mee mag nemen.

 6. Waa dit is echt best wel eng!! Maar ook wel weer heeeel gaaaf! Ik zag laatst een ffilmpje op Facebook waarbij ze ook bij zo’n glazending 1 of ander effect hadden gemaakt waardoor het dus leek alsof het brak! Mensen schrikken zich dan heeelemaal dood! Grappig om te zien, maar lijkt me geen pretje om mee te maken!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares