pretpark in Beijing

Weer even kind in het Happy Valley Pretpark in Beijing

In de afgelopen vakantie wilden we naast iets cultureel verantwoords ook iets leuks doen. We zochten het Internet af en kwamen zo bij een pretpark in Beijing terecht; Happy Valley. Zo geschiedde het dat wij op Valentijnsdag richting Happy Valley trokken en ons een dag lang vermaakten in een pretpark in Beijing.

Pretpark in Beijng – Happy Valley

Happy Valley is te vergelijken met de parken van Disney. Disney heeft parken over de hele wereld, de parken van Happy Valley vind je door heel China. Zo zijn er parken in Shenzhen, Chengdu, Shanghai, Wuhan en Beijing. Later dit jaar zal het zesde park in Tianjin geopend worden. Het pretpark in Beijing in open sinds 2006 en bestaat uit 7 verschillende thema’s; Shangri-La, Ant Kingdom, Happy Time, Lost Maya, Aegean Harbor, Atlantis en Wild Fjord. In totaal zijn er meer dan 40 attracties waarvan er zo’n 10 onder de noemer ‘extreem’ vallen.

pretpark in Beijing

Atrracties

Helaas waren niet alle attracties open omdat het nog winter was. Er zijn in totaal een stuk of 4 achtbanen die er allemaal best spectaculair uitzagen. Op Valentijnsdag was er echter maar een geopend. Iedereen wilde hier natuurlijk in, waar wij uiteindelijk een uur of anderhalf in de rij hebben moeten staan. Sommige mensen hadden geen zin om te wachten en drongen zonder problemen voor door over de railing te klimmen. Verder zijn er wat attracties die heel snel in de rondte draaien en ook nog eens schommelen, waterattracties (die waren gesloten) en attracties gericht op kinderen. Wij gingen voor de Pagode, een ‘op-de-kop-hang-en-langzaam-rondraai’ attractie, de achtbaan en het ‘schommelwiel’. De laatste was niet zo’n succes. Hij duurde behoorlijk lang en tegen het einde kwamen Miguel en ik er allebei een beetje bleekjes uit rollen. Ik zou graag nog eens terug gaan in de zomer, als het warmer is, en als ik in meer wagentjes van achtbanen kan stappen!

pretpark in Beijing

Shows

Het leuke aan Happy Valley is dat er geregeld speciale shows zijn. Zo was er tijdens ons bezoek een show die in het teken stond van het Chinese Nieuwjaar. Er waren draken- en leeuwendansen. Verder worden er ook het Pop Music Festival, Maximal Excercise Festival en het Water-Splashing Festival georganiseerd.

pretpark in Beijing

Praktische informatie

Een kaartje voor dit pretpark in Beijing kost 160RMB (€19,44) en daarmee kun je alle attracties in. Houd de website en sites specifiek over Beijing in de gaten. Er zijn soms nog wel eens acties waarmee je korting krijgt of zelfs gratis naar binnen kunt! Ik zelf bijvoorbeeld, mocht gratis naar binnen op Valentijnsdag.

Happy Valley is van half maart tot half november op weekdagen open van 09:00 tot 18:30 en in het weekend van 08:30 tot 18:30. Van half november tot half maart is het park open van 10:00-17:30 op doordeweekse dagen en van 09:30-17:30 in de weekenden.

Er zijn verschillende manieren om naar het park te gaan. Neem lijn 1 naar Dawang Lu Station, uitgang A. Stap daar op bus 31 die je naar Houfengqiao Nan Station brengt. Neem lijn 10 naar Jinsong Station. Stap over op bus 41 die je naar Houfengqiao Nan Station brengt. Neem een taxi vanaf deze stations en je betaalt tussen de 15 en 20 RMB.

Ben jij wel eens in een pretpark in het buitenland geweest? Hoe was dat?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

One thought on “Weer even kind in het Happy Valley Pretpark in Beijing”

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares