heel even holland

Heel even Holland #4: Rotterdam, post & sand art

Afgelopen week stond in het teken van mijn trip naar Rotterdam. Met het lijstje dat ik aan de hand van jullie tips had opgesteld ging ik samen met mijn moeder twee dagen naar Rotterdam. Verder kreeg ik belangrijke post, bracht ik een bezoek aan de kapper én maakte ik weer de nodige foto’s van alles wat ik de afgelopen week at.

Rotterdam, post & sand art

Instagram: één van mijn favoriete apps. Veel foto’s die ik maak deel ik daar, maar ik deel ze ook hier in de vorm van een weekoverzicht. Mocht je me nog niet volgen, dan kun je dat hier doen.

pasta met blauwe kaas

♥ Zondagavond sloot ik de week af met een pasta met blauwe kaassaus. Hartstikke gemakkelijk om te maken en érg lekker. Ik roosterde eerst wat walnoten die ik daarna even apart zette. Vervolgens bakte ik wat spekjes en maakte daar de saus in. Met een klein beetje boter, wat melk en blauwe kaas maakte ik een sausje. Vervolgens wat rucola en de pasta erbij. Op het bord deed ik de walnoten er over. Niet alleen ik vond het lekker; ook bij mijn tafelgenoten viel het in de smaak. ♥

smoothie noten banaan

♥ ‘s Ochtends maakte ik, geïnspireerd op deze Instagramfoto, deze smoothie van havermout, sojamelk, een beetje yoghurt, banaan, walnoten & kaneel. Lekker én vullend en daarom zeker voor herhaling vatbaar. ♥

nagellak

♥ Maandag deed ik een poging mijn nagels te lakken. Er kwam nagellak op m’n nagels, maar je moet niet vragen hoe. Ik weet nu weer waarom ik het in China zo af en toe gewoon láát doen… ♥

sand art

♥ Dinsdagochtend had ik even de tv aan en zag ik dit. Prachtige zandtekeningen op een lichtbak. Er werd een sprookje verteld en daarbij maakte iemand (de tovenaar) zandtekeningen. Heel mooi! ♥

Eat well travel often quote

♥ Dit is toch een quote die hartstikke goed past? Ik kwam hem tegen en kon het niet laten om hem te delen. Het goede eten lukt prima (iets te goed zelfs, waar is mijn juicer?) en ik geloof dat het reizen ook wel goed gaat komen voor dit jaar. Ik (we) hebben nog geen concrete plannen, maar we gaan ongetwijfeld een reisje of twee maken dit jaar. ♥

Mongools spel

♥ Dit is een foto gemaakt tijdens onze reis naar Binnen Mongolië afgelopen oktober. De gids had wat botjes bij zich en daar worden spelletjes mee gespeeld. Het spel dat hij me leerde ging om reactiesnelheid; de botjes omhoog gooien en daarna vangen met dezelfde hand. Bést moeilijk! ♥

stedentrip Rotterdam

Hotel Restaurant bazaar rotterdam

♥ Het lijstje dat ik maakte voor het bezoek aan Rotterdam. We hebben er best een aantal van af kunnen strepen. Zo aten we onder andere op aanraden van een aantal van jullie bij Bazaar. Een hele goede aanrader want het eten was er écht heel lekker! Op de foto zie je de Zaalouk Salade. Een salade van gepofte aubergines, tomaat en knoflook met gemarineerde olijven. ♥

chinese instant noodles

♥ Het hotel waar we verbleven zat vlakbij de Markthal en die stond hoog bovenaan aan mijn lijstje. En terecht, want wat is het daar leuk! Vooral toen ik door de Chinese winkel liep voelde het als thuiskomen. Alle bordjes waren zowel in het Nederlands als het Chinees en er waren heel veel producten te koop die thuis ook in de winkel staan, zoals deze noedels. ♥

markthal rotterdam

♥ De eerste selfie! ♥

Noten caramel coupe

♥ Waar we ook op aanraden van jullie heen gingen was het restaurant van Hotel New York.  En dat was ook een hele goede tip. Goede bediening, fijne sfeer en lekker eten. Het dessert was, net als het hoofdgerecht (waarover later meer) heerlijk. Deze noten coupe was een prima nagerecht voor twee personen. ♥

Erasmusbrug Rotterdam

♥ Wanneer je van Hotel New York terug loopt naar de metro heb je en heel mooi uitzicht op de Erasmusbrug. ♥

Street art Rotterdam

♥ Donderdag wilden we graag de Laurenskerk bezoeken, maar helaas bleek die dicht te zijn. Erg jammer, want ik had hem graag willen zien. In een straatje naast de kerk kwam ik dit wagentje (van de groenvoorziening?) tegen die ik echt prachtig vond. Zo mooi gedaan! ♥

highlights in krullend haar

♥ Vrijdag was het tijd voor een bezoek aan de kapper! Vooraf had ik wat inspiratie gepind op Pinterest en daarmee ging ik naar de kapper. Links de foto vooraf (ik had niks aan m’n haar gedaan), rechts na. Ombre ging hem niet worden, highlights wél. Verder is er best een stuk vanaf, ik denk zo’n centimeter of 5. Ik ben erg blij met het eindresultaat, het krult nu weer lekker! ♥

telefoonhoesje voor reizigers

♥ De cover voor mijn telefoon is binnen!! Het duurde even (hij moest uit Australië komen), maar zaterdag bracht de postbode hem dan eindelijk. Ben er erg blij mee! Binnenkort komt er nog een hoesje binnen, ook met een wereldkaart-detail. Ik heb de foto trouwens bewerkt met de ‘no crop’ app waardoor er boven en onder een witte rand te zien is. ♥

koeienschedel

♥ Ik plaatste deze foto van een heerlijke pan soep met gehaktballen met een schedel van een koe er in. Jaren geleden maakte mijn vader deze foto in Shanghai. ♥

japanse puzzel

♥ Donderdag moesten we even wachten op de trein en om de tijd een beetje te doden dook ik de Bruna in. Eindelijk zag ik waar ik al een tijdje naar op zoek was. Nee, geen kleurboek voor volwassenen, maar een puzzelboek met Japanse puzzels. Lekker ontspannend vakjes tellen & kleuren. ♥

DHL

♥ Vrijdagmiddag kreeg ik belangrijke post! Ik was verbaasd over de snelheid (het was er in 2 dagen, vanaf de andere kant van de wereld) en ben er erg blij mee! Morgen (nou ja, vandaag, want ik type dit zondagavond), ga ik er verder mee aan de slag. ♥

Nieuwe week

Deze week wordt een rustig weekje. Dinsdag moet ik naar de kaakchirurg voor een fijne behandeling waar ik ontzettend naar uitkijk. De rest van de week zal ik wat op de bank hangen en vooral veel sapjes, smoothies & soep eten. Vrees ik.
En ik ga met de belangrijke post aan de slag. Waarover later meer. Iets met jinxen enzo.

Fijne week!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

13 thoughts on “Heel even Holland #4: Rotterdam, post & sand art”

 1. Leuk overzichtje. Oja, de zandtovenaar op tv….Fré vond dat altijd zo mooi. Tis ook heel kunstig natuurlijk!
  Leuk dat je naar Rotterdam was. (Ik ben er nog nooit geweest!) Je haar is echt leuk zo….mooi de krul erin 🙂
  O bah en morgen dus kaakchirurg. Wat moet er gebeuren? Heel veel succes iig.

 2. Mooi reisverslag! Haar staat goed. Sterkte bij de kaakchirurg. Oja, en die chinese puzzels, die ga ik even googlen voor man en zoon…

  1. Ja, moet je echt doen! Vond het een leuke stad. Had er op zich nog wel wat langer willen blijven om er meer van te zien en het gevoel van de stad beter te kunnen ‘ervaren’.

 3. Normaal heb ik helemaal niet zoveel met Rotterdam, in het verleden paar keer geweest wegens concerten maar nu zou ik er zo naar toe willen vanwege de Markthal! Lijkt me heerlijk om daar lekker rond te struinen!
  Sterkte bij de kaakchirurg!

 4. Rotterdam is leuk! Sinds een vriendin van me erheen is verhuisd, kom ik er wat vaker. Maar de Markthal heb ik nog niet gezien, tijd voor een nieuw bezoekje denk ik 😀 De tandarts heb je inmiddels overleefd, las ik op Twitter. Fijn!

 5. Knap hè, die zandkunstenaars!
  Gezellig dat je met je moeder een paar dagen naar Rotterdam bent geweest. Een stad waar ik zelf nog nooit ben geweest, maar zo te lezen wel een aanrader 🙂 Gaaf die beschilderde wagen! En je haar zit ook leuk, mooi dat het nu weer lekker krult. Hoe was het bij de kaakchirurg? Hopelijk is het je meegevallen!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares