stedentrip Rotterdam

Stedentrip Rotterdam: tips gevraagd

Misschien dat je het op Twitter of Facebook al gezien had, maar ik ga volgende week twee dagen naar Rotterdam! Een bezoek aan Rotterdam stond al heel lang op mijn wensenlijstje, maar het kwam er tot nu toe nog niet van. Nu dus wel. En ik ga er niet zomaar heen…

Stedentrip Rotterdam ~ tips gevraagd

Een tijd geleden deed ik mee aan een winactie bij ‘WeAreTravellers’ waarbij je kans maakte op een overnachting in het Ibis City Centre Hotel in Rotterdam. Aangezien Rotterdam al járen op mijn wishlist staat moest ik natuurlijk meedoen en liet ik een reactie achter.
Met het grote aantal deelnemers had ik niet verwacht te winnen. Groot was dan ook de verrassing toen ik een berichtje op Twitter kreeg dat ik de gelukkige winnaar was.

stedentrip Rotterdam
Foto via Hotel Ibis City Centre Rotterdam.

Volgende week is het zover: dan ga ik, samen met m’n moeder, een nachtje in dit mooie hotel slapen. En Rotterdam ontdekken!

Waar ik, als foodie, zeker naar toe ga is de markthal. Ik heb er al zo veel goeds over gehoord & gezien, dat ik daar gewoon naar toe móet!

Markthal
De markthal gezien vanuit de appartementen. De foto is genomen door Sandra van TravelbySan.

Op Facebook kreeg ik al een paar tips en tijdens een etentje met medebloggers onlangs hoorde ik over Hotel New York. En dan niet alleen om in te slapen, maar vooral om te gaan eten. Ik heb de site even bestudeerd en mij mag je gerust aan de oesterbar zetten! Grote kans dat je dan de hele avond geen kind meer aan me hebt!

Meer tips zijn welkom

Wat moeten we écht doen, waar kunnen we de lekkerste koffie drinken, waar zitten de leukste winkeltjes en welke wijk mogen we echt niet overslaan? Heb je goede tips (mijn stadsgids ligt nog thuis, helaas) laat het me dan zeker weten, dat zou ik leuk vinden!

En mocht je nou ook in het Ibis City Centre Rotterdam willen slapen tijdens je stedentrip Rotterdam, dat kan al vanaf €68,00. Klik hier voor meer informatie.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

17 thoughts on “Stedentrip Rotterdam: tips gevraagd”

  1. Hoi Nienke, wat leuk om je hier eens te zien en dat je een reactie achterlaat. Goede tips, ik ga Bazar & de SS Rotterdam opschrijven én de brouwerij. Ik houd wel van een biertje! 🙂
   En in je archief ga ik morgen even rondneuzen, dan kom ik ongetwijfeld nog wat leuks tegen.

 1. Leuk, Rotterdam is tof en het hotel is zeker een aanrader, heb er nu twee keer geslapen. De Markthal is idd een aanrader en de Kunsthal ook. Lunch bij Bazar is ook mijn tip. En ga een drankje doen bij de Aloha Bar in het oude Tropicana Zwembad (vlakbij het hotel). Have fun!

 2. Wat leuk! Man komt er vandaan (uit de buurt, maar kwam er vaak). Hotel New York en de kunsthal, Boymans.. weet ik nog inderdaad. Verder lees ik graag mee, de tips. Moet er ook weer een keer heen. Samen of met d ekinderen (watertaxi, euromast, kubuswoningen haha)

 3. Wat leuk! Wij gaan in mei een nachtje met de meiden. Logeren daar in de Stayokay, dichtbij de Markthal die ik ook zeker wil gaan zien. Ik wil in ieder geval ook een rondvaart door de havens maken. Lijkt me machtig mooi. Ik wacht op je logje, wie weet doe ik nog wat tips op.

  1. De Stayokay, daar had een andere blogger (met kids) laatst over geschreven. Hier. In mei zal een rondvaart echt de moeite waard zijn denk ik. Wij slaan hem nu maar even over.
   En een logje komt er zeker, misschien wel meerdere!

 4. Een voorstelling van het RoTheater, een bezoek aan Boymans van Beuningen (museum) of de Kunsthal, een bezoek aan circus Rotjeknor (als je d’r van houdt). Het Wereldmuseum is ook een aanrader (vast met allerlei Chinees …)

 5. Jaaa heb ik! Ik sluit aan bij eten bij Bazar & drankjes in de Aloha Bar (alhoewel ik die in de zomer wel leuker vind…), daarnaast de rauwere / industriëlere versie van de Markthal: Fenix Food Factory op Katendrecht en lunchen bij STROOM. Sowieso is die omgeving heel leuk (SS Rotterdam) en heel kenmerkend voor Rotterdam (wandel ook eens over de Kop van Zuid) en natuurlijk het Laurenskwartier / Oude Haven. Als je van kerken houdt dan is de Laurenskerk wel een echte must see (tip: ga dan ook helemaal naar boven!) en verder… Terrasjes Oude Haven maar daar is het niet echt goed weer voor helaas! Mooi uitzicht op de Erasmusbrug ‘s avonds? Drankje doen bij NHOW! Dat was het denk ik!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares