heel even holland

Heel even Holland #9: opgevouwen trouwjurk, Ooievaart & leesvoer

Na ruim een maand (39 dagen) in Europa (Nederland & Kroatië) te zijn geweest ben ik inmiddels weer terug in Beijing. Het was een bijzondere maand en ik heb het erg leuk gehad, maar het is ook weer fijn om thuis te zijn. Op het moment dat ik dit type ben ik 2 dagen terug en vecht ik hard tegen de jetlag. In deze, voorlopig, laatste ‘Heel even Holland’ laat ik je zien wat ik de laatste dagen in Nederland deed.

Opgevouwen trouwjurk, Ooievaart & leesvoer

groeten uit verweggistan

Wie kent hem niet; Derk Bolt. De presentator van het programma ‘Spoorloos’ schreef zijn meest bijzondere verhalen op en bundelde ze in een boek ‘Groeten Uit Verweggistan’. ‘Groeten uit Verweggistan’ is een prima boek voor de vakantie. Door de korte verhalen leest het makkelijk weg. Derk Bolt schrijft geen literatuur, maar de verhalen zijn goed genoeg om af en toen een glimlach op je gezicht te toveren.

When life gives you lemons, make lemonade

De visumaanvraag voor Miguel verliep alles behalve soepel (en dat niet alleen, ik kan bijna een boek schrijven over deze zomer). We moesten noodgedwongen naar Den Haag toe en besloten er een reisje van te maken. Op Twitter vroeg ik om tips en meerdere mensen tipten Meijendel. Een goede tip want Meijendel is een prachtig natuurgebied vlakbij Wassenaar. We maakten hier een wandeling en genoten nog even van de natuur voor we terug naar Beijing zouden gaan.

ooievaart

Mensen tipten niet alleen Meijendel, maar ook een rondvaart met de Ooievaart. Via twitter kwam ik met de mensen van de Ooievaart in contact en ze nodigden me uit voor een rondvaart. Het was echt heel leuk om Den Haag vanaf het water te bekijken. Binnenkort een uitgebreide blog over de rondvaart.
De afgelopen weken keek ik best veel TV. Hier in Beijing heb ik geen National Geographic, Discovery etc., dus wanneer ik in Nederland ben vind ik het heerlijk om programma’s als Gold Rush, Storage Hunters en Polar Bear Town te kijken. Op een middag keek ik naar een dierenarts in de V.S. die een koe redde. Terwijl ik keek viel het me op dat de naam van de dierenarts ontzettend Nederlands klonk. Later, in een boekhandel zag ik dit boek liggen; van de dierenarts! Heb boek heb ik laten liggen, daar heb ik nu een beetje spijt van.

eten bij Nibbles

Dinsdag ging ik een dagje op en neer naar Nijmegen. Wie me al langer volgt weet dat ik jaren in de Waalstad heb gewoond. Ik zocht er een vriendin op en sprak af met Karlijn (KarlijnTravels). De laatste keer dat ik haar zag was ongeveer een jaar geleden, toen was ze in Beijing tijdens haar wereldreis en aten we samen sushi. Nu spraken we weer af en kletsten over onder andere reizen en bloggen, iets wat we beiden graag doen. We aten bij Nibbles, wat echt heel lekker (maar té veel) was.
Woensdagavond sprak ik met Evelyn van StyleSpy af, ook reiziger en blogger. Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe lang we elkaar volgen, maar het leek ons als Groningers gezellig om eens af te spreken. We dronken wat bij ‘De Boom’ in Groningen en toen ik naar huis ging werd ik op deze mooie lucht getrakteerd.

opgevouwen trouwjurk

Donderdag kwam er een pakketje van Greetz binnen. Via hun site had ik zelf kaartjes gemaakt om naar de bruiloftsgasten en wat andere mensen die aan ons gedacht hadden te sturen. De kaartjes werden met enthousiasme ontvangen!
Mijn jurk moest mee terug naar Beijing en zit in deze tas.

the kept woman

In de trein naar Schiphol! Mijn vlucht was om 13:00 uur en dus dat ik al om 8 uur in de trein. Het was trouwens wel een verschil met de treinreis die ik van Schiphol naar Groningen maakte eind juni. Toen had ik alleen mijn trouwjurk en kleine rugzak bij me omdat mijn backpack nog ergens anders stond. Nu moest ik alles zelf meeslepen.

Op het vliegveld had ik genoeg tijd voor een bezoekje aan de A.H., de douane voor een stempel om belasting terug te kunnen vragen en om een boek en koffie te kopen. Karin Slaughter is mijn favoriete auteur en ik heb bijna al haar boeken. Haar nieuwste boek, The Kept Woman, wilde ik graag hebben, maar ik twijfelde enorm. Want zou ik de Nederlandse versie of de Engelse kopen? En dan de papieren of de digitale versie? Uiteindelijk besloot ik de Engelse paperback te kopen. Blij mee, want het boek leest tot nu toe goed weg!

sporty

Tenslotte nog een foto van Sporty waarop ze platgeknuffeld wordt door de oppas. De huisgenoot van de oppas had de deur open laten staan en Sporty had haar kans schoon gezien het avontuur op te zoeken. Dit hoorden we op dag 4 van onze huwelijksreis. Drama! Echt, ik dacht dat we haar nooit meer zouden zien. Verdwaald in de hutongs van Beijing en bij vreemde mensen. Gelukkig besloot ze op dag 4 dat haar avontuur wel lang genoeg had geduurd en wandelde ze zo over het dakterras van  de oppas, waar de laatstgenoemde nét zat! Hij wist haar te vangen en binnen te brengen. Vervolgens kregen ik een berichtje met de foto en de tekst: Guess. Who. Is. Back! Echt, ik was zó blij!!

Vakantie & 3 katten

Momenteel geniet ik nog altijd van mijn vakantie. Het duurt nog twee weken voor ik weer op mijn werk verwacht wordt, heerlijk. In de tussentijd pas ik op de katten van de kattenoppas (we deden een ruil, prima deal) en lopen er hier 3 katten in huis rond. Alhoewel, lopen is een groot woord. Eén kat herstelt van een operatie en zit in een kooi en de andere twee liggen onder de bank.
Verder heb ik nog niet veel gepland. Wat lezen, bloggen en misschien wat plekken in Beijing bezoeken die ik nog niet gezien heb. Oh, en waarschijnlijk ons trouwfeest hier in Beijing plannen!

Wat ga jij de komende week doen? Ben je nog aan het werk, ga je nog op vakantie of ben je al weer terug?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “Heel even Holland #9: opgevouwen trouwjurk, Ooievaart & leesvoer”

 1. Wat fijn dat je zulke leuke dingen hebt gedaan in Nederland! En wat gaat de tijd snel zeg! Ik hoop dat manlief snel weer bij je zal zijn. Wat een gedoe zeg, eerst het visum en daarna de vlucht. Lekker genieten van je laatste twee weken vakantie!

  1. Was echt een fijne tijd in Nederland ja!
   Miguel is inmiddels thuis; zelfs eerder dan zijn originele vlucht, dus mij hoor je niet klagen 🙂

   Hoe is het met je heimwee? Zakt het al wat af nu jullie bezoek hebben?

 2. Lekker, weer terug op het honk. Welkom thuis had ik al eerder ergens geschreven dacht ik. Nu hopen dat man-lief ook weer snel thuis is na alle papier-winkel-taferelen.
  Leuk om afgesproken te hebben met mede bloggers! Toeval dat jullie tegelijk in Nederland waren?
  dr. Jan Pol is inderdaad een dierenarts die zijn wortels in Nederland heeft liggen. Het boek is ook digitaal te verkrijgen bij onder andere bol.com (https://www.bol.com/nl/p/never-turn-your-back-on-an-angus-cow/9200000033273922/)

 3. Wat ik ga doen? De gewone zaken. Veel uurtjes schrijven … mijn blog en twee schrijfopdrachten. Een toneelstuk en de tekst voor een groot openlucht-spektakel met als thema Azië. En ik kijk rond op internet of ik misschien een reisje Vietnam zal boeken … 🙂

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares