leven in china

Leven in China Maand #61 – Dim sum, verbouwing & verjaardag

Afgelopen week was ik jarig. Ik ben dus een jaar ouder en daarmee gaat de tijd wéér een beetje sneller. En dat is echt zo, dat kun je zien als je hier kijkt. Afgelopen week ontvluchtte ik een paar keer het huis, bezocht ik het ouder zomerpaleis en ging ik naar de universiteit voor de instaptoets.

Dim Sum, Verbouwing & Verjaardag

dim sum

♥ Afgelopen weekend sprak ik met vrienden af om samen te eten. Ze namen me mee naar een 24 hours restaurant (nee, géén KFC) en we aten er heerlijke dim sum. Het was al maanden geleden dat ik dimsum op had, genieten dus! ♥ Het toetje was ook goddelijk. Onderin het flesje zat een soort custard pudding / cheese cake en daar bovenop zat mango.♥

pepernoten bakken

♥ Het huis van de buren wordt flink verbouwd. Na deze foto genomen te hebben spiekte ik even naar binnen en echt alles wordt er uit gehaald. De keuken, badkamer, woonkamervloer. Alles. En dat gaat gepaard met herrie. Heel. Veel. Herrie. ♥ Pepernoten! Kruidnoten! Hoe ze ook mogen heten, ik bakte afgelopen week en ze werden goedgekeurd. Miguel vond ze zelfs naar echte pepernoten smaken. ♥

cafe zarah beijing

♥ Stiekem maakte ik deze foto al veel langer geleden dan afgelopen week, maar ik ontdekte dat ik hem helemaal nog niet gedeeld had! Karlijn, van KarlijnTravels, kwam tijdens haar wereldreis door Beijing en we moesten dus zeker even afspreken! Ik vond het super leuk om iemand die ik uit Nederland ken hier in Beijing te zien, dat komt niet vaak voor! We aten heerlijke sushi (niet op de foto, we waren te druk met kletsen) en gingen daarna naar het leuke en hippe Moka Bros. ♥ Afgelopen week ontvluchtte ik een paar keer de herrie van het boren. Zo ging ik onder andere naar Cafe Zarah. Een leuk café waar ze overdag een werksfeer proberen te creëren voor mensen die willen werken. Ik at er een dumplingsalade die best goed was. De dumplings waren super lekker, maar de verhouding sla – dumplings was niet zo goed. Te veel sla naar mijn zin. ♥

qiao familie courtyard

♥ Deze week ging ik eindelijk eens naar het oude Zomerpaleis. Wat veel mensen niet weten is dat er twee zomerpaleizen zijn in Beijing. Het bekende en beroemde waar Cixi vaak kwam en dat nog helemaal intact is en het oude, dat door de Britten & Fransen tijdens de Tweede Opium Oorlog met de grond gelijk is gemaakt. Zodra mijn Shanxi en Japan-verhalen ‘op’ zijn zal ik een uitgebreide (foto)blog delen. Je kon deze week trouwens ook al wat foto’s zien op mijn FacebookPagina. ♥  Het eerste echte verslag van mijn reis naar Shanxi kwam online. Ik liet de foto’s van het huis met de 313 kamers zien en deelde veel foto’s van het Courtyard van de Qiao Familie. ♥

militaire parade in beijing

♥ Een week na dato kan men er nog geen genoeg van krijgen: de Militaire Parade die op 3 september plaatsvond. In sommige metro’s worden de beelden nog continue afgespeeld. ♥ Jurassic World kijken! Ik vond het vooral heel leuk om de verwijzingen naar Jurassic Park te zien. ♥

kosten backpacken japan

♥ In het oude Zomerpaleis vind je ook een doolhof, leuk om doorheen te lopen! ♥ Hoewel ik nog geen andere blogs over Japan geschreven heb kon ik het niet laten om alvast deze budgetblog te delen. Ik vertel tot op de cent hoeveel we hebben uitgegeven en waaraan. Japan is namelijk helemaal niet zo duur als veel mensen denken / zeggen. ♥

sporty de poes

♥ Met al dat klussen dat er hier in het appartementencomplex wordt gedaan is het binnenpleintje in een soort vuilstort veranderd. Het ziet er verschrikkelijk uit en er is amper nog plaats om mijn fiets te parkeren. Nou is het niet zo dat er zó weinig plek is dat ik mijn fiets maar in de bosjes parkeer. Iemand anders besloot dat voor mij te doen. Niet leuk. ♥ Soms wil ze niets van me weten, soms is ze niet bij me uit de buurt te houden. Tijdens het aaien en kroelen slaat ze regelmatig haar pootjes om me heen zodat ik niet stop. ♥

studeren in china

♥ Vrijdag moest ik even naar de uni. Het nieuwe semester gaat nu écht beginnen (was uitgesteld vanwege de parade), en ik moest een instaptoets maken. Dácht ik. Op de universiteit bleek dat ik alleen de mondelinge toets hoefde te maken en niet de schriftelijke. Scheelde weer. Wat overigens zo vreemd (maar niet, want typisch China) was, was dat ik helemaal niets van de universiteit heb gehoord over het begin van het nieuwe semester. Ik heb zelf contact op moeten nemen met leraren om te vragen wanneer er weer begonnen zou worden. Wanneer jullie dit lezen heb ik intro, moet ik boeken halen en krijg ik mijn rooster. ♥ Zaterdag sprak ik af met de ouders van en met een jongetje dat ik vorig jaar lesgaf. Leuk om ze weer te zien en bij te kletsen (lees: de laatste roddels te bespreken ;)). Na afloop kreeg ik thee en Amarula, zomaar. Nou ja, niet zomaar, want ze vroegen me eerder of ik eventueel interesse had om kinderen van vrienden van hun les te geven. Ja, zo gaat dat hier. ♥

kaasfondue

♥ Het stond voor vrijdagavond gepland, maar toen begon het hier ‘s avonds (op het moment dat we weg wilden) keihard te onweren en regenen. We bleven thuis en aten in plaats van kaasfondue kliekjes. Zaterdag was het gelukkig wel mooi weer en konden we alsnog voor mijn verjaardag uit eten. Kaasfondue! Een paar maanden terug ontdekten Miguel en ik bij toeval een Zwitsers restaurant en dat moest natuurlijk getest worden. Met vlag en wimpel zijn ze geslaagd! Super lekker was het! Donderdag was ik jarig en daarom besloot ik een tof boek weg te geven. Je kunt nog een kleine week meedoen! Hier vind je de winactie. ♥ Zondag deed ik heel burgerlijk de weekboodschappen. Voornamelijk omdat komende week school weer begint en ik er geen zin in heb om elk avond te bedenken wat we gaan eten. De supermarkt zit ook niet echt in de buurt dus zo is het makkelijker (en ik heb een drager :)). Verder moest er gewinkeld worden én van het mooie weer genoten worden. De nazomer is begonnen en de luchtkwaliteit is echt goed de laatste dagen. Perfect dus!

Volgende Week

Komende week begint het schoolleven weer en dat zal ongetwijfeld wennen zijn. Vooral het vroege (6 uur) opstaan zal niet makkelijk worden. Volgend weekend ga ik proberen wat van onze meuk te verkopen op een rommelmarkt. Hopelijk gaat dat lukken! Zondag ga ik waarschijnlijk naar het Nationaal Museum met Newman Tours, maar dat is nog niet zeker.

Wat zijn jullie plannen voor komende week?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

10 thoughts on “Leven in China Maand #61 – Dim sum, verbouwing & verjaardag”

  1. Leuke foto met Karlijn! IK volg haar ook haha 🙂 Dat vroege opstaan gaat vanzelf wennen, geloof me maar: mijn wekker gaat om 4.45 haha 😉 Veel succes en plezier!

    1. Leuk dat je haar ook volgt. Zo tof om mee te gaan op haar wereldreis!
      En wennen aan het vroege opstaan komt goed. Vandaag mijn rooster gehaald en van de 5 lesdagen moet ik er 3 om 8 uur beginnen. Best prima!

  2. Ik vind je weekverslagen altijd geweldig om te lezen! En grappig om mezelf hier terug te zien, leuke herinnering aan een zeer geslaagde avond 🙂 Heel veel succes op de universiteit weer!

  3. Leuk om te lezen! En ik ga je budgetpost over Japan lezen – persoonlijk had ik ook hoge prijzen verwacht, maar dat viel me ontzettend mee 🙂 Succes met je lessen en het vroege opstaan!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares