Hemingway Huis in Key West

Een kijkje in het Hemingway Huis in Key West

“Of course you buy a house by the light house, how else would you get home from the bars at night?” Aldus Sloppy Joe, de beste vriend van Ernest Hemingway. Een niet zo opvallende uitspraak, want Hemingway hield wel van een borrel, of twee. En dan druk ik me nog zachtjes uit. Tijdens mijn roadtrip door Florida bezocht ik het Hemingway Huis in Key West.

Hemingway Huis in Key West

Zelf heb ik geen werk van Ernest Hemingway gelezen en ik ‘ken’ hem verder niet zo goed, maar Miguel heeft een aantal boeken, waaronder ‘To have and have not‘, van hem gelezen en Hemingway is toch wel één van zijn favoriete auteurs. Daarom wilde hij graag het Hemingway Huis in Key West bezoeken. Zo gezegd, zo gedaan.

Rusty neemt ons mee door het Hemingway Huis

Voor $13,- mochten we het Hemingway Huis binnen. Normaal gesproken gaan we altijd zelf op ontdekking in een museum en doen we niet mee aan eventuele rondleidingen die georganiseerd worden. Deze keer zou de tour binnen 5 minuten na onze aankomst beginnen en daarom besloten wij ons bij Rusty te melden, een van de vele gidsen die er in het huis werken. Het was een goede keuze om met een gids het Hemingway Huis rond te gaan, want er zijn nergens in het huis bordjes met tekst te vinden over alles wat je er in vitrines ziet liggen en aan de muur ziet hangen. En dat is jammer, want er is zoveel! Gelukkig zijn er dus de gidsen die veel weten te vertellen. Rusty wist echt heel veel te vertellen over Hemingway en zijn leven, juist de ‘sappige’ details over zijn leven die je anders niet zo snel zou horen.

Hemingway Huis in Key West

Een bewogen leven

Ernest Hemingway heeft een bewogen leven gehad en niet stil gezeten. Dat vertelde Rusty, maar dat was ook goed te zien aan alle foto’s. Foto’s met verschillende vrouwen (hij trouwde in totaal 4 keer), andere kunstenaars, in andere landen. Hemingway kocht het huis in 1931 (het werd in 1851 gebouwd) en had het in zijn bezit tot zijn overlijden in 1961. Hemingway pleegde zelfmoord, hij was al langere tijd depressief en maakte met zijn favoriete geweer een eind aan zijn leven. Zelfmoord kwam in de familie voor; zijn vader, broer, zus en kleindochter beroofden zichzelf ook van het leven, zo vertelde de gids. Ik werd er behoorlijk triest van, toen ik dat hoorde.

Hemingway Huis in Key West

Het Hemingway Huis, mét zwembad

Het Hemingway Huis is een fijne plek, ik zou er graag willen wonen. Het is groot, heeft veel kamers, een mooie tuin, een aparte studio; “Did you know he did most of his work from that little studio?” en een zwembad. Met een penny die vastzit in het cement. Ernest gooide dit muntje (zijn laatste penny) woedend in het nog natte cement toen hij terugkwam van zijn werk als correspondent tijdens de Spaanse Burgeroorlog en riep uit dat Pauline (zijn vrouw en degene die toezicht op de bouw van het zwembad) zijn laatste penny ook mocht hebben nu ze toch al al zijn geld in het zwembad had gestoken (de kosten waren nogal uit de hand gelopen).

Hemingway Huis in Key West

Terwijl ik naar de verhalen luisterde die verteld werden, kwam er regelmatig een kat voorbij lopen. Een echte Hemingway kat! Op het terrein wonen er altijd tussen de 40 en 50! Natuurlijk kon ik het niet laten wat foto’s te maken van de katten. Die foto’s zie je in deze blog over de bijzondere Hemingway katten.

Hemingway Huis in Key West

Over Hemingway en zijn leven te horen maakte me enthousiast, ik wil graag wat werk van hem lezen en daarom nam ik uit Miguel zijn boekenkast het boek ‘A farewell to arms‘ mee, dat ga ik binnenkort maar eens lezen.

Praktische informatie over het Hemingway Huis in Key West

Het Hemingway Huis is dagelijks, het hele jaar door, geopend van 9 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘s middags. Als volwassene betaal je $14,-  voor een bezoek, als kind $6,-.

Je vindt het Hemingway Huis in Key West, op het volgende adres.
Ernest Hemingway Home and Museum
907 Whitehead Street
Key West, FL 33040

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

4 thoughts on “Een kijkje in het Hemingway Huis in Key West”

  1. oooh wat leuk dit! Ik heb vorige maand voor het eerst een Hemingway gelezen (toevallig ook A Farewell to Arms) en hij was goed – ik had gedacht dat Hemingway heel moeilijk en diep zou zijn, maar hij het is juist heel fijn

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares