coffee tea more Qingdao

HOTSPOT Qingdao: Coffee, tea or me

Wist je al dat ik dol ben op koffie? Niet? Nou, ik ben dus dol op koffie! Als het kan drink ik het elke ochtend, maar door tijdgebrek lukt het niet altijd om het voor ik deur uit moet te maken. Op het werk hebben we geen koffie, dus soms doe ik het zonder. Zo nu en dan haal ik een latte bij de Starbucks, maar veel leuker is het om in kleine cafeetjes te zitten en daar te genieten van een heerlijke beker koffie.

HOTSPOT Qingdao: Coffee, tea or me

Een aantal weken geleden plaatste ik mijn allereerste hotspot op GoYvon. Je moet hem zeker even teruglezen, mocht je hem gemist hebben (hier staat-ie). Vandaag verschijnt nummer 2 al, ook van een cafeetje. Een super schattig en klein plekje waar we bij toeval tegenaan liepen toen we in augustus in Qingdao waren.

centrum van Qingdao
Het begon plotseling te regenen.

We lopen vanaf ons hotel naar het stadscentrum wanneer het plotseling begint te regenen. Eerst enkel maar wat gemiezer, maar het duurt niet lang voordat het in échte regen verandert. Regen waar je nat van wordt. Natuurlijk hebben we geen paraplu mee en omdat we ons niet nat willen laten regenen duiken we een cafeetje in dat we toevallig zien.

coffee tea more Qingdao

Wanneer ik binnenkom word ik vriendelijk welkom geheten door de eigenaar: een Chinese, jonge man die prima Engels spreekt. In eerste instantie kijk ik verward om me heen; ik ben terecht gekomen in een kleine, smalle hal waar zich alleen de bar en het toilet bevinden. Mijn gedachten willen al met me aan de loop (mmm, wat een bijzonder café, klein vooral), maar voordat ze daarvoor de kans krijgen seint de man naar de trap. We moeten naar boven.

Qingdao
Boven zijn wat kleine zithoekjes gecreeerd en het hangt er vol met post-its.

De details spreken me aan. De talloze bezoekers die me voor zijn gegaan lijken allemaal hun eigen berichtje te hebben achtergelaten op een post-it. De muur hangt er vol mee! De poster van de twee Chinese vrouwen vind ik prachtig, zoiets zou ik ook wel in mijn huis hebben willen hangen!

qingdao
Ook boven is het niet groot. Er zijn maar een stuk of 5 zithoekjes.

Boven krijg ik een echt huiskamergevoel. Het is er knus, klein en gezellig ingericht.

Miguel & Yvonne
Tijd voor een selfie. Ik blijf het lastig vinden om met een DSLR een fatsoenlijke selfie te maken.

heerlijke koffie

heerlijke koffie

De koffie wordt aan een uitgebreide test onderworpen. We drinken een latte en een mocha. Ze komen allebei met een prachtig tekeningetje; dat betekent pluspunten! Ik vind het er altijd mooi uitzien en voor mij geeft het aan dat er net dat beetje extra een de koffie is besteed. Ze smaken allebei goed en zijn best sterk. Dat is mooi, want ik houd wel van een beetje pit! De prijzen zijn wat aan de hoge kant, ik betaal 26 voor mijn latte. Hoewel in China betaal je voor koffie in dit soort cafeetjes eigenlijk altijd een westerse prijs.

centrum van Qingdao
Het is niet te missen.

centrum van Qingdao

Aan de buitenkant ziet het er ook heel tof uit (toffer dan aan de binnenkant, vind ik). Er zijn geweldige tekeningen op de muren geschilderd.

Mocht je Qingdao ooit bezoeken, ga dan zeker langs bij Coffee, Tea or Me. ‘t Is de moeite waard.

Locatie

Je vindt Coffee, Tea or Me aan Fei Cheng Road #11. 肥城路11号. Ze zijn te bereiken op +86 (0)532-82865717.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

5 thoughts on “HOTSPOT Qingdao: Coffee, tea or me”

 1. Wat leuk! Als het niet was begonnen met regenen was je het dus misgelopen 😉
  Grappig dat je naar boven moest….het ziet er wel huiselijk uit idd, maar wel bij mekaar geraapt qua tafeltjes/stoeltjes hè? Ach, heeft ook wel weer iets gezelligs. De muren aan de buitenkant zien er ook gaaf uit!

 2. Leuk idee, al die post-it’s Maar 26 is ? Is Starbucks niet veel duurder .. ik vind het in Nederland idiote prijzen en ik betaal dus geen 5 euro voor een beker koffie.
  Leuke hotspot ;0

  groetjes Elise

  1. Oh, echt waar?! Zo duur?! Dat is wel echt duur. Je weet het ongetwijfeld beter dan ik.
   Soms haal ik bij de Starbucks gewone koffie voor 15rmb (1,70) en dat vind ik wel te doen. Ik reken trouwens niet om naar euro’s wanneer ik iets koop.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares