Huwelijksreis in Europa: onze plannen & tips gevraagd

Met nog een kleine 3 maanden tot de bruiloft is het tijd om over de huwelijksreis na te gaan denken en plannen te maken. De afgelopen weken kwamen er tal van bestemmingen voorbij; van de Malediven tot een cruise in Myanmar. Onlangs gingen we er serieus voor zitten en keken we vooral naar de praktische kant. Conclusie: het wordt een huwelijksreis in Europa.

Huwelijksreis in Europa

Uiteindelijk bleek een huwelijksreis in Europa voor ons het meest logisch. We zijn voor de bruiloft immers al in Nederland en er is voor ons beiden nog veel te zien en doen in Europa. Na de bruiloft naar een heel ander continent vliegen klonk heel aantrekkelijk, maar het zou ons veel tijd kosten en we zouden dan een aantal extra vluchten moeten kopen. Dat bleek uiteindelijk toch niet zo’n goed plan en we besloten dan ook in Europa te blijven.

Welke landen en steden willen we zien?

Dat was de volgende vraag. Op Twitter vroeg ik wat een leuke bestemming is voor Europa en daar kreeg ik een aantal leuke en diverse reacties op. Van Wenen tot Rome tot de Griekse eilanden.

huwelijksreis in Europa

Dit weekend was het tijd om er eens goed voor te gaan zitten. Hoeveel dagen hebben we? Wat voor soort reis willen we maken en hoe snel / langzaam willen we reizen? Willen we stad of strand?
Uiteindelijk kwamen we op een kleine 3 weken uit die we in totaal hebben, ná de bruiloft. We zullen zo’n twee tot drie dagen na de bruiloft vertrekken en zullen ook zo’n twee / drie dagen in Nederland zijn voor we terug naar Beijing gaan.
We hebben nog niets geboekt, er ligt nog niets vast, maar hier denken we momenteel aan. Het wordt in elk geval oost-Europa, althans, zo ziet het er nu uit. Misschien is dat morgen al weer anders.

 • Tsjechië – Praag
 • Oostenrijk – Wenen
 • Polen – Wroclow
 • Hongarije – Boedapest
 • Slowakije – Bratislava

Het zijn steden die niet heel ver van elkaar liggen, met een paar uur treinen ben je er zo! Ja, we treinen waarschijnlijk tussen de verschillende steden. Een auto zou vele malen toffer zijn, maar helaas ben ik de enige met een rijbewijs en aangezien ik al jaren geen auto heb bestuurd is dat geen optie. Jammer, maar weinig aan te doen.

huwelijksreis in europa

Geen backpackreis

De huwelijksreis in Europa wordt geen backpackreis zoals we die normaal maken. We willen slechts een paar plekken bezoeken (3 waarschijnlijk) en daar wat van de stad zien, een daguitstapje maken, picknicken in parken (net zoals in Parijs), ijskoffies drinken op bankjes terwijl we ongegeneerd mensen kijken, zwemmen waar het kan en ontbijten op bed. Een ontspannen reis dus met weinig gehaast om alles bezienswaardigheden te zien. Weinig haast, wel veel lekker eten.

Tips?

Zoals je kunt lezen zijn we er nog niet helemaal uit. Dat geeft niet, we hebben nog wel eventjes (niet te lang) de tijd, maar we kunnen wel wat hulp gebruiken. Waar zou jij heen gaan? Welke steden (uit het lijstje) moeten we zeker gaan zien en waar eten we het beste?
Jouw tips kunnen we goed gebruiken! Alvast bedankt. 🙂

huwelijksreis in europa

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

18 thoughts on “Huwelijksreis in Europa: onze plannen & tips gevraagd”

 1. Wat een fijne plannen Yvon! Groot gelijk om vooreenvoor huwelijksreis in Europa te kiezen. Van alle genoemde steden ben ik niet in Wroclaw geweest, maar de rest is super! Behalve Bratislava. Die stond vond ik een beetje tegen vallen. Weinig te zien en te doen! Ik zou zelf dan eerder kiezen voor een ander plekje zoals het Balatonmeer in Hongarije. Lekker relaxen! Veel succes met de voorbereidingen! (En plezier natuurlijk!)

  1. Bedankt voor de tip! Het Balatonmeer klinkt wel goed, is misschien wel een mooie afsluiter. Is het een populaire zomerbestemming?

 2. Mooie plannen! Zelf heb ik ook per trein tussen Praag, Wenen en Boedapest gereisd. Heerlijk comfortabel.

  Qua vliegen is wizzair waarschijnlijk het goedkoopst, bijvoorbeeld een open-jaw van Bratislava naar Boedapest. Maar dat had je zelf vast al bedacht 🙂

  Veel plezier met plannen. En laat je lekker verwennen in de spa’s van Boedapest.

  1. Wizzair had ik al aan gedacht ja. Maar twijfel nu toch weer omdat vliegen vanaf Groningen of Bremen misschien ook geen gek idee. Is een stuk dichter bij waar we verblijven!
   En de spa’s… ik kan niet wachten!

 3. Hoi Yvon,
  Leuk, plannen maken! Uit eigen ervaring zou ik Wenen en Praag kiezen; beiden prachtige steden! Veel succes en plezier met alle voorbereidingen… Groetjes, Cindy

 4. Wat een geweldig leuke plannen en ik denk dat het echt fijn is dat je relatief weinig tijd kwijt bent met reizen! Zo kun je meer genieten… na deze reis vliegen jullie terug naar China? Budapest, Praag en Wenen zijn erg mooi, de andere 2 ben ik niet geweest, maar over Bratislava hoor ik wisselende verhalen… succes met de voorbereidingen!

 5. Wat leuk! Bratislava is leuk, maar erg klein dus dat heb je in een volle dag, of anderhalve dag wel gezien :). Ik kan je verder Slovenië ook aanraden, en als je lekker iets van de zomer mee wilt pakken… Kroatië! Zagreb is sowieso erg leuk, maar de kust is natuurlijk ook heerlijk 🙂

  1. Kroatië hebben we ook over gedacht. Er is te veel keus! Welke kust zou je aanraden? Een paar dagen water, strand en zon zou heel fijn zijn om de reis mee af te sluiten.

 6. Mooi plan!! Ik vind Wenen echt een geweldige stad, gewoon zó mooi. Net als heel Oostenrijk eigenlijk. Praag ben ik heel lang geleden geweest. Ook heel mooi, en stukken goedkoper, maar vond het toen al mega toeristisch. In Wraclow ben ik niet geweest, wel in Krakau. Ook mooi en vanuit daar kun je bijvoorbeeld Auschwitz bezoeken. Al weet ik niet of dat heel gezellig is voor een huwelijksreis 🙂

 7. Van dit lijstje ben ik in Praag en Boedapest geweest en laten dat nou net mijn twee favoriete steden zijn! Echt alles is daar mooi 🙂 En er is genoeg te doen. In Praag is er ook veel leuks in de omgeving en vanaf Boedapest is het Balatonmeer leuk in de zomer! Ik zou krakau erbij plakken, want dat lijkt me verder het leukste. Super leuk 🙂

 8. Wat een verassende keuze; Oost-Europa voor jullie huwelijksreis. Verder dan Oostenrijk ben ik nog niet gekomen. Dus kan je helaas geen advies geven. Maar ben nu al benieuwd naar een fijn verslag van jullie reis. Geniet van de voorpret.

 9. Wenen is echt een prachtige stad! Ik heb het zelf enkele jaren geleden gecombineerd met Boedapest, de treinreis ging heel vlot hoor en het is een leuke trip. Fijne plannen en dan nu aftellen maar!

 10. Oewh lastig! Ik vond Praag een hele leuke stad. Het Reuzengebergte ligt ook niet ver van Praag (ongeveer een uurtje rijden volgens mij), dus daar zou je 1 of 2 dagen kunnen wandelen als je wilt. 🙂 En een bezoek aan een blacklight theater vond ik heel gaaf in Praag! En het concentratiekamp Theresienstadt kun je ook gemakkelijk bezoeken vanuit Praag, al is dat misschien niet echt ‘honeymoon-achtig’.. ;p Mocht je naar Budapest gaan dan heb ik na mei ook tips voor je! 🙂 Zelf lijkt Ljubljana (net als de rest van Slovenië) me ook nog gaaf om te bezoeken in Oost-Europa. Veel plezier met de voorpret!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares