heel even holland

Heel even Holland #10: Kerst in Nederland, spelletjes & nieuw haar

Hoewel de kerstdagen al twee weken geleden waren en ik al weer een week hebt gewerkt wilde ik deze ‘Heel even Holland’ toch nog graag met je delen. Zoals je misschien op mijn Instagram of Facebookpagina hebt kunnen zien was ik zo’n anderhalve week in Nederland. Ik zag eindelijk mijn nichtje, vierde kerst met (een deel van) mijn familie en bezocht een heuse kerstmarkt!

Kerst in Nederland, spelletjes & nieuw haar

kerst in Nederland

Na een fijne vlucht (ik sliep veel), kwam ik aan het eind van de ochtend thuis. Daar trof ik, behalve mijn moeder, een kerstboom aan met daaronder cadeautjes! Een unieke ervaring, want als kind groeide ik op met Sinterklaas en cadeautjes, niet met kerst met cadeaus. Een leuke verrassing om de cadeaus zo te zien. De cadeautjes zelf waren ook erg leuk!
Later die middag reden mijn moeder en ik naar mijn schoonzusje toe. Eindelijk kon ik mijn nichtje Quinn bewonderen! Ze is eind augustus geboren en ik had haar nog niet gezien, super leuk dus. Ze is een heerlijk lachebekje! Ik hoop haar in de zomer weer te kunnen zien.

kerst in Nederland

Wanneer ik Nederland ben móet ik een aantal Nederlandse dingen eten. Een zoute haring, stamppotten en kapucijners. Deze boerenkoolstamppot ging er goed in!
Samen met mijn moeder, tante en nicht ging ik een dagje naar Bremen. We bezochten er de kerstmarkt, maar wandelden ook door dit leuke straatje. Ik vond Bremen echt een heel sfeervolle stad, ik zou er graag nog eens naar terug gaan. Ik schreef dit artikel over de kerstmarkt en vlogde die dag ook.

kerst in Nederland

Wanneer ik in Nederland ben probeer ik altijd het aangename en nuttige te combineren. Ik ging naar de kapper, bezocht de tandarts (is in Nederland een stuk goedkoper) en ging naar de schoonheidsspecialiste.

kerst in Nederland

Zaterdagmorgen is het stad-dag voor mijn moeder en mijn oom & tante. Ze drinken er dan eerst samen koffie en gaan vervolgens hun eigen weg voor hun boodschappen. Natuurlijk ging ik de zaterdag dat ik er was mee. Gezellig én lekker! Na de koffie ging ik de stad in, op zoek naar kleding. Helaas zonder veel succes. Het enige dat ik kocht was een spijkerbroek. Daar nam ik overigens meteen maar 2 exemplaren van mee, wel zo handig.

kerst in Nederland

De eerste kerstdag vierde ik met mijn moeder, oma en oom & tante. Een klein gezelschap, maar daarom niet minder gezellig. Onze familie is niet zo heel groot en daarbij wonen er best wel wat mensen in het buitenland. Miguel zat in Beijing, mijn broer en gezin waren in Zweden en mijn nicht woont met haar man in Ierland. Mijn neef werkt in de horeca en moest werken. Jammer dat we maar met zo’n klein groepje waren, maar helaas is daar niets aan te doen. Gelukkig waren we eerder die week wel bijna compleet!
Het toetje maakte mijn moeder overigens op mijn verzoek. Het is ontzettend machtig, maar ook heel lekker. Het komt uit ‘Het grote zonder pakjes & zakjes kookboek‘ en is niet heel moeilijk om te maken.

kerst in Nederland

Bij kerst horen spelletjes! We zetten een klein toernooitje op met verschillende spellen en speelden zo 2 dagen lang allerlei spellen.
Klaar voor dag 2!

kerst in Nederland

Op dag 2 zetten we het spellentoernooi voort. We sjoelden en speelden weer Rummikub. Onder het genot van een glaasje wijn en wat nootjes. Na mijn vakantie in Nederland besloot ik overigens dat een ’30 dagen geen alcohol’ challenge. Niet echt een challenge overigens, want ik drink nooit heel veel. Mochten de 30 dagen me makkelijk afgaan, dan verleng ik het misschien wel.
kerst in Nederland

Ongewenst bezoek! Deze reiger dacht een lekker hapje te kunnen in de vijver. Helaas voor hem werd hij met veel kabaal weggejaagd.
Ik reed ook nog even een stukje. Dat ging best goed, op één moment na. Vrees niet, er zijn geen ongelukken gebeurd, maar er was een bocht waarbij ik de borden niet goed had gezien. Dat resulteerde in een medeweggebruiker die haar handen in de lucht gooide.

Wanneer weer?

Ja, dat is de vraag. Het afgelopen jaar was ik maar liefst 3 keer in Nederland. Aankomend jaar zal dat een stuk minder zien. Althans, daar ga ik vanuit, je weet nooit wat er kan gebeuren. Dat betekent echter niet dat ik mijn familie niet zal zien. Hopelijk zie ik ze in de zomer (bijna) allemaal in Zweden!

Dit artikel bevat een affiliatelink.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “Heel even Holland #10: Kerst in Nederland, spelletjes & nieuw haar”

  1. Leuk in Nederland! Ik ben er straks 1,5 jaar niet geweest en ben benieuwd wat ik straks in juni allemaal wil eten haha 🙂 geen boerenkool in ieder geval haha 😛 Maar wat fijn dat je het zo goed hebt gehad met de kerst!

  2. Fijn dat je weer even in Nederland bent geweest Yvonne. Het blijft soms lastig dat familie zo ver weg zit hè? Ik miste ze soms enorm toen ik in Bangkok woonde. Ik heb daar nu eindelijk over geschreven, ook waarom ik uiteindelijk toch weer in Nederland wilde wonen, hoe aantrekkelijk Thailand ook was.

    1. Ja, soms is het heel lastig ja. Heb je artikel ook gelezen. Kan me voortellen dat je je zo hebt gevoeld, goed dat je uiteindelijk terug bent gegaan.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares