standaard feature

De Prachtige Tempel van de Hemel en Lama Tempel in Beijing

Vandaag wil ik jullie vertellen over de Tempel van de Hemel en de Lama Tempel in Beijing. Hoewel ik mijn eerste werkweek in Shaoxing er al op heb zitten, kijk ik graag nog even terug op de laatste dagen in Beijing.

Tempel van de Hemel

Zaterdag begon de grote uittocht. Alle deelnemers van het programma vertrokken vanaf die dag naar hun bestemming. Ik had het geluk dat ik pas maandag vertrok, waardoor ik nog 2 hele dagen had om Beijing te bekijken. Hier heb ik dan ook goed gebruik van gemaakt.

Op zaterdag had ik met Malou afgesproken. Een Nederlandse meisje met wie het goed klikte. We hadden rond 10 uur afgesproken in de lobby. Op een bepaald moment schrik ik wakker van de schreeuwende schoonmaaksters die mijn kamer willen schoonmaken. 1 blik op m’n wekker en ik zit rechtop in bed. Shit! Verslapen. In m’n pyjama ren ik naar de kamer van Malou. Kamergenoot doet open en zegt dat Malou zich verslapen heeft… Was dus een perfecte timing!

Rond 11 uur vertrekken we dan. Eerst naar de Tempel van de Hemel waar we op het heetst van de dag rondlopen. Het zweet gutst aan alle kanten van me af. Daarna zijn we naar het plein van de Hemelse Vrede geweest. Een immens plein van 440.000 m2 waar minstens een miljoen (!) mensen bijeen kunnen komen. Al zittend aan de rand van het gras terwijl we onze druiven aten trokken we best was bekijks. Verscheidene keren werden kleine kindjes met ons vastgelegd voor het nageslacht. We vielen dan ook wel extra op als een soort mini en maxi. Malou is nog geen 1.60 namelijk…
Na het plein nog naar een buurt geweest met eetstalletjes waar ze de gekste dingen eten. Zeesterren, levende schorpioenen op een satéprikker en schapenlul. Bij terugkomst in het hotel waren er zelfs mensen bezorgd om ons omdat we zo lang weg waren geweest!

Zondag ~ Lama Tempel in Beijing

Lama Tempel in Beijing
Zondag heb ik met George een tweede poging gedaan om de Lama Tempel te bezoeken. De Lama Tempel in Beijing is één van de weinige tempels die nog echt in gebruik is. Er waren dan ook heel veel Chinezen die er kwamen om te bidden. In het laatste deel van de tempel stond een enorme Boeddha van 18 meter hoog. Gemaakt uit een stuk hout.

Lama Tempel in Beijing
‘s Middags een bijzondere middag in het park gehad waar ik weer een deel van het echte China heb gezien. Chinese, gepensioneerde mannetjes die diabolo spelen en hun kaligrafeerschrift oefenen op straat. ‘s Avonds voor de laatste keer naar de 25-hours bar. Met George een goede borrel gedronken! Daarna gezellig Disneyliedjes gezongen.

Maandag ~ treinreis

Maandag begon de reis naar Shaoxing en niet naar Zhuji zoals ik dacht. Een teleurstelling in eerste instantie, maar daar ben ik nu al weer overheen, gelukkig.

treinen in China

Na een relaxte treinreis van 14 uur aangekomen in Shaoxing, stad van 6 miljoen inwoners. Het appartement is behoorlijk luxe, zeker in vergelijking met wat ik van anderen heb gehoord. Grote woonkamer en m’n slaapkamer is ook niet klein. Heb een tweepersoonsbed, bureau en tv. Behalve m’n snurkende roommate woont er nog een Amerikaans meisje van ongeveer mijn leeftijd, ben ik erg blij mee!

De afgelopen week op school was erg rustig. Het is geen normale school, maar een trainingsschool. Kinderen en volwassenen komen ‘s avonds en in het weekend naar school om Engels te leren. De hele week dus achter m’n bureau gezeten en niets gedaan. Ja, m’n les geoefend en de Chinezen geholpen met hun uitspraak. Ben er nu dus al wel achter dat kantoorwerk niets voor mij is!
De meiden op het werk zijn overigens hartstikke aardig en altijd vrolijk. Dat maakt het kantoorwerk een stuk aangenamer.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

10 thoughts on “De Prachtige Tempel van de Hemel en Lama Tempel in Beijing”

 1. Hoi,
  Even de foto’s bekeken, je hebt al heel wat gezien, ziet er goed uit.
  Alleen die zeesterren en paardjes lijkt me niet echt te eten.
  Dikke kus

 2. Leuke foto’s ik hoorde het aan de eettafel, want had je verhaal in middels al weer gelezen!

  Super tof daar zeg!! en idd niet denkbaar hoe ze die muur met de hand hebben gemaakt!!

  ,

  Kom daar maar eens achter wat daar staat 😉

 3. Hallo lieverd,

  Van hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Hoop dat je het daar nog een beetje kan vieren met wat “vrienden”.

  Kus en knuffel

  mam

 4. Hey nichtje,

  Mijn Chinees is niet zo goed dus doe ik het maar in het ouwe vertrouwde Nederlands….Ik wil je in het verre oosten toch VAN HARTE FELICITEREN met je verjaardag en wens je nog een leuke tijd daar en zal het blijven volgen.

  Groetjes Martijn

 5. Wauw! Die Chinese steden zijn echt meer geschikt voor sight-seeing dan de Ghanese! Hier is het hoogste ‘gebouw’ de zendmast van Vodafone midden in de stad. Geen schapenlullen hier.. wel grote koeienkoppen. Echt super mooi die tempels en de Forbidden city.
  Succes met lesgeven!

  Groetjes,
  Miriam

 6. Hé Yvonne, een andere bestemming maar wél met dezelfde roommate:(? Da’s pech hebben! Als ik al jouw spannende dingen lees, zou ík best blij zijn met saai kantoorwerk! Even geen stress, lijkt me :)Ik kijk met spanning uit naar de foto’s en zal het adres eens proberen. Wie weet valt binnenkort Nijmegen op de tatami (of hoe dat dan ook mag heten in het Chinees?)

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares