leven in china

Leven in China Maand #67 – Ananas, postNL & school

Twee weken terug verscheen de laatste ‘Leven in China’. Dat ik vorige week geen blog deelde kwam simpelweg door het feit dat ik heel weinig foto’s had gemaakt. Mijn dagen zijn niet zo spannend, ik werk elke dag, zoals de meeste mensen en om daar nou steeds foto’s van te delen… Nee, dat leek me niet zo interessant. Inmiddels heb ik voldoende foto’s om een blog mee te vullen, dus kijk mee naar de afgelopen 2 weken.

the girl with seven names

♥ Vorig weekend begon met een bezoek aan ‘The Bookworm‘, waar een flea market was. Zo werd het gepresenteerd, maar het was meer een fair waarop kleine ondernemers hun producten aanprezen. Op de vlooienmarkt kocht ik niets, maar in de boekenwinkel kocht ik het boek ‘The Girl With Seven Names‘ over een meisje dat Noord-Korea ontvluchtte rond haar 18e verjaardag. Eerder die week had ik kaartjes gekocht voor een presentatie van haar over haar boek, en het leek me interessant om haar boek vooraf aan die presentatie te lezen. Het is een behoorlijk heftig boek, ik zal er binnenkort een review over schrijven. ♥ Na de vlooienmarkt besloten we lekker ongezond pizza te eten bij Kro’s Nest. ♥

masala chai

♥ Op de fair kocht ik Masala Chai en die bleek echt heel lekker. De kruiden komen allemaal uit India en ze ruiken zó goed! Behalve deze Chai kocht ik ook een potje tikka masala, die net zo lekker bleek. Door dit lekkers wil ik nog liever op reis naar India! ♥ Vorige week zaterdag ging ik met een collega en een grote groep van onze leerlingen naar een charity shop. We hadden eerder die week spullen verzameld & georganiseerd en zaterdag brachten we deze weg. De leerlingen maakten een diagram waarin ze deelden wat ze al wisten, deden verslag van hun bezoek en reflecteerden op wat ze hadden geleerd. Mijn leerlingen maakten nog niet veel vaker dit soort posters; ik vind dat ze het heel goed hebben gedaan. ♥

postnl

♥ Dit is een wazige foto van mijn pakketje dat na 2 weken eindelijk bezorgd werd. Normaal gesproken is 2 weken een redelijke tijd voor NL-CHN, maar wanneer je een expresverzending koopt à €60.00 die er 2 dagen over zou moeten doen is 2 weken niet meer redelijk. Gelukkig zaten er alleen maar belangrijke papieren in om mijn nieuwe werkvisum mee aan te kunnen vragen… ♥ Op onze school worden we verwacht in zogenaamde ‘learning centers’ te werken. Hierbij roteren groepen kinderen langs verschillende opdrachten. In plaats van saaie werkbladen te geven ga ik mijn leerlingen een aantal boeken met daarbij een taakkaart. Stukken leuker! ♥

ananas

♥ Het ananasseizoen staat voor de deur. Zodra het seizoen losbarst zie je verkopers op elke hoek van de straat. Ik kan niet wachten tot het zover is, ik ben dol op ananas! ♥ Afgelopen donderdag sprak ik af met een vriendin. Ze heeft net een nieuwe baan is heel druk, maar afgelopen week hadden beiden eindelijk tijd om af te spreken. In het restaurant waar we aten zag ik deze toffe muurschilderingen. ♥

china quiz

♥ We aten Hong Kong noodles en visballetjes, best oké, maar niet geweldig. De milk tea daarentegen was wel érg goed. Stiekem kan ik niet wachten tot de zomer en ik weer veel milk tea kan drinken. ♥ Zaterdag organiseerde ik een China-quiz voor vrienden. Er waren drie rondes met vragen over de Chinese geschiedenis, entertainment, geografie en algemene kennis. Het was erg leuk om te zien hoe fanatiek sommige vrienden waren. Voor bij de quiz maakte ik onder andere cookie-oreo-brownie en sangria. Vooral de laatste viel erg goed in de smaak! ♥

Komende week

Dat waren de foto’s al weer. Het zijn er slechts een paar, want zoals ik aan het begin schreef zien mijn dagen er vrijwel elke dag hetzelfde uit. Komende week is een korte week; we hebben 3 lesdagen en op donderdag t/m vrijdag hebben we training. Zelf hoef ik maar één dag, omdat ik de training al gedaan heb. Kan ik mooi weer wat papierwerk voor mijn visum regelen, haha.
Behalve papierwerk hoop ik ook wat te bloggen, want daar ben ik de laatste weken bijna niet aan toe gekomen.

Hoe is het met jullie?

Fijne week!

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares