leven in china

Leven in China #18: Mao, voetbal en een bruiloft

1Het wordt elke week moeilijker om mijn wekelijkste foto-overzicht te plaatsen. Niet omdat ik niet voldoende foto’s heb, maar omdat ik elke week een nieuwe manier lijk te moeten vinden om mijn foto’s van mijn telefoon op mijn laptop te krijgen. Gelukkig is het ook deze week weer gelukt en heb ik weer een aantal China-foto’s voor je!

Mao, voetbal en een bruiloft

een bruiloft

Maandag trouwde een collega van me. Hij is Spaans (en is mijn collega), zij komt uit Kazachstan. Eerlijk gezegd had ik er ‘s ochtends helemaal niet meer aan gedacht en dus stond ik behoorlijk under dressed daar op de Spaanse ambassade. We waren met een klein groepje en de ceremonie was kort maar krachtig.

Mao servies

Deze kopjes zag ik vorige week al op de Panjiayuan Markt (lees de uitgebreide blogpost hier) en ik denk dat ik terug moet gaan om ze te halen. Een unieke set en mooi door de afzichtelijkheid.

nootjes om te snacken

Dinsdag nam ik een gezonde snack mee naar mijn werk. De afgelopen maand ben ik wat gezonder gaan leven (eten + meer bewegen) en daarom neem ik nu vaak wat noten mee naar mijn werk. Lekker om te snacken als de kinderen om half 5 de deur uit zijn. Ik koop op de markt verschillende soorten noten en die mix ik vervolgens thuis.

chinese snacks

Lekker was ook de snack die ik at. Een pannenkoek met ei en groente er in.

metro in beijing

Nu mijn fiets weer gemaakt is fiets ik bijna elke dag naar school. Op weg naar huis kom ik dan altijd langs de metro en daar ziet het er rond een uurtje of 6 ‘s avonds zo uit. Enorm veel mensen die allemaal naar binnen willen.

communistische posters

En omdat ik zoveel foto’s maakte vorige week deelde ik er nog maar eentje op Instagram. Geweldige communistische posters. Met het communisme heb ik niets, maar de stijl van de posters die in die tijd gemaakt werden spreken me aan en vind prachtig. Lijst er om en hij mag zo bij mij in de hal. Daar gaat er zeker eentje van mee naar de volgende woonplaats wanneer ik China verlaat.

oranje sapje

Woensdagochtend begon ik de dat met een wortel-sinaasappel-gember sapje. Mmm, ik ben inmiddels helemaal verknocht aan de sapjes. Zo lekker! We denken er trouwens over om een nieuwe, betere te kopen. De huidige juicer doet het niet zo best. Wanneer ik watermeloensap maak zit er net zo veel sap in de sapbeker als in de afvalbeker…

voetbal in China

Woensdagnacht keek ik weer voetbal in de groep. Dit keer was de groep Nederlanders een stuk groter dan tegen de wedstrijd tegen Costa Rica. Het stond echt stampensvol! Gelukkig was er nog wat ruimte bij de groep waar ik de vorige keer ook mee gekeken had. Wel zo leuk. In de rust was het hier al weer licht. Helaas wonnen we niet.

ballonnen in china

Vrijdagmiddag, op weg naar huis, werd mijn zicht nogal belemmerd. Hoeveel ballonnen kun je meenemen?

loodgieter

Zaterdagmiddag kwamen ze eindelijk ons heet water in de keuken repareren. Het was al 3 weken stuk, maar men was niet zo enthousiast om de boel te repareren. Zo irritant! Verder werd gezegd dat ook de spiegel in de badkamer vervangen zou worden, maar dat is nog altijd niet gedaan. Op mijn vraag waarom niet zei de jongen rechts op de foto dat hij op vakantie was geweest en dat ik het best wel vast kon plakken met plakband (plakband is de oplossing voor alles hier). Heel vervelend. Zeker omdat ik net niet alles kon verstaan wat hij zei en ik mezelf niet helemaal kon uitdrukken zoals ik wilde.

Al met al een rustig weekje qua foto’s.
De komende week heb ik niet veel gepland, wat ook wel eens lekker is.

Dit was mijn week! Je kunt me, voor meer updates, ook volgen op Instagram voor foto’s, Facebook voor de blogupdates en interessante verhalen van anderen of op Twitter. Leuk als ik je daar zie!

Wat zijn jou plannen voor deze week? Heb je al vakantie?

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

8 thoughts on “Leven in China #18: Mao, voetbal en een bruiloft”

 1. Leuke foto’s allemaal weer. Haha dat serviesje. Vind het echt lelijk 😛
  Lekker noten….maare die eet je om half 5? Hoe laat ben je klaar met werken dan?
  Die pannenkoek lijkt me ook wel lekker trouwens.
  Ik heb ook een tijdje sapjes gemaakt. Maar kan niet wennen aan sapjes waar groentes in zitten. Fruit lust ik allemaal wel…soms wat yoghurt erdoor.
  Lastig dat je geen warm water had. Kon je wel gewoon douchen enzo? Lastig dat je nu dus nog geen andere spiegel hebt. Zelf vervangen een optie?

  1. Ik ben officieel om kwart over 5 klaar met werken, maar ga eigenlijk nooit voor kwart voor 6 de deur uit… Voor ik thuis ben is het meestal half 7 dus die snack is wel welkom dan.
   Douchen lukte gelukkig wel, daar hebben we een boiler. En de spiegel zelf vervangen zou kunnen, maar de huisbaas schijnt de huidige te willen houden en ik heb geen zin in troubles als hij er achter komt dat de huidige vervangen is.

 2. Lekker om noten te eten als tussendoortje. Die pannenkoek ziet er lekker uit. Is vast niet voor te stellen met de pannenkoeken hier in Nederland.
  Vervelend dat je geen warm water had, maar nu is het opgelost. Lastig dat je niet precies wist wat er allemaal werd gezegd.

 3. Leuk overzicht! Heb je dat serviesje nog gekocht? Ik vind het wel wat hebben hoor! Wel iets wat echt bij China hoort, lijkt mij. En heb je inmiddels weer warm water? Vervelend dat dat allemaal zo lang duurt.

  1. Nee, ik heb serviesje niet gekocht, heb er niet echt plek voor.
   Gelukkig hebben we weer warm water en kan de afwas weer gewoon gedaan worden.

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares