Leven in Beijing

Leven in China #20: foodies, katten & notitieboekjes

leven in china

En toen was het dus al weer vrijdag… Afgelopen zondag verscheen er geen SnapShot Sunday en maandag ook geen Leven in China. Ik kwam er niet aan toe, had er niet veel zin in en besteedde mijn tijd liever aan het boek dat ik aan het lezen was. Nu ik mijn middagpauze heb en niet veel te doen ben ik maar even achter de pc gekropen om Leven in China van de afgelopen anderhalve week te schrijven.

Foodie, katten & notitieboekjes

mango sticky rice zelf maken

In Bangkok at ik het in 6 dagen 3x; mango sticky rice. Vorige week had ik er op een avond erg veel zin in. Het was alleen al aan de late kant om te maken en te eten. Daarom besloot ik om het de volgende ochtend als ontbijt te eten. Niet zo heel gezond, wél heel lekker! Het is heel simpel te maken: kook wat rijst, snijd mango in stukjes, leg de mango naast de rijst op een bordje en giet er wat kokosmelk overheen.

slapen in china

Zeg je slapen, dan zeg je Chinezen. De Chinezen zijn dol op slapen! Ze kunnen het altijd en overal . Ze slapen op de grond of op hun fiets, zoals deze man. Lekker op zijn fietsje doet hij een dutje.

grote watermeloenen

Watermeloen! Zo lekker en zo verfrissend in de zomer, ik krijg er geen genoeg van. Watermeloenen zijn nu volop verkrijgbaar en hartstikke goedkoop. Voor 500 gram betaal je zo’n €0,20. Vraag me niet hoe het kan! Deze winkel had nog een flinke voorraad liggen. Je hoeft trouwens geen hele te kopen, je kunt ook een halve of een kwart watermeloen halen.

eten in china

Maandag- en dinsdagavond ging ik samen met bezoek uit Nederland uit eten. Een vriendin waarmee ik samen de pabo heb gedaan kwam maandag samen met haar vriend aan in Beijing voor een reis door China en Singapore. Ze sliepen 2 nachten bij ons en wij namen ze twee avonden mee uit eten. Uiteraard aten we beide avonden Chinees! De tweede avond aten we Pekingeend, iets dat je gegeten moet hebben wanneer je naar Beijing komt!

shaolin tempel

Ik plaatste deze foto en vertelde hoe enthousiast ik ben over mijn mini-vakantie naar Henan. Hier op mijn blog schreef ik er ook over en dat kun je hier teruglezen. Ik ga onder andere naar de Shaolin Tempel waar ik de Kungfu monniken hoop te zien. Het liefst in actie natuurlijk!

selderij
In mijn pauze ga ik nog wel eens naar buiten, even het lokaal uit. Op straat kom ik de gekste dingen tegen. Op de stoep lag een hoop sellerie klaar om schoon gemaakt te worden. Nu maar hopen dat het goed gewassen wordt!

notitieboekjes

Notitieboekjes: ik ben er dol op en kan er niet genoeg hebben! Bij het bekijken van mijn verzameling kwam ik er achter dat meer dan de helft nog niet eens volgeschreven is. Oeps… De zwarte gebruik ik vooral voor mijn site en tijdens het reizen, maar ik heb nu maar besloten die deze keer niet mee te nemen. Hij is iets te groot en zwaar voor een kort reisje zoals de aankomende.

notitieboekjes

In deze notitieboekjes schrijf ik van alles. Sommige gebruikte ik voor recepten, anderen zijn dagboeken en weer andere bevatten reisverslagen.

e-reader

Via Not Just Any Book ontving ik het boek ‘Galgenveld’ van Isa Maron. Het was de digitale versie en dat betekende dat ik eindelijk mijn Kindle weer eens in mijn handen had. De laaste boeken die ik las waren namelijk van papier. Een prima boek om te lezen. Hier op GoYvon zal ik geen recensie plaatsen, dat past niet helemaal bij mijn blog, maar op Goodreads kun je binnenkort lezen wat ik er van vond.

apple schoenen

Donderdag was ik op zoek naar schoenen. Ik wilde een nieuw paar All Stars en een paar sandalen. Dat heb ik dus op mijn buik kunnen schrijven! Niets in mijn maat, om te huilen. Hoe leuk China ook is, dat er hier amper wat voor lange mensen te koop is vind ik heel irritant!

chinglish

In een van de klaslokalen in de school zag ik dit briefje op de kraan geplakt zitten. Er is duidelijk nog werk aan de winkel als het om leren van de Engelse taal gaat. Ik ben trouwens wel benieuwd wat deze kraan fout gedaan heeft.

pekingeend

Ik noemde het al wat eerder: de Pekingeend die ik vorige week dinsdag at samen met mijn vrienden en Miguel. Mijn favoriete deel is de huid, ongetwijfeld heel slecht voor me, want vet, maar zo lekker! Het hoofd heb ik alleen maar op de foto gezet, daar waag ik me niet aan.

chinese baijiu

Na de eend kocht ik een flesje baijiu. Het is verschrikkelijk spul (alcohol zo sterk dat het net spiritus is), maar ik laat mijn gasten altijd graag een slokje proeven. Aardig ben ik voor mijn gasten hè? Zonder gekheid: het is een typisch drankje en je moet het gewoon proberen.

zwerfkatten

Er wonen katten in onze school, in spouwmuren, niet in de lokalen, en een aantal daarvan waren buiten aan het zonnen. Ik zie ze nooit, maar toevallig liepen er nu 3 tegelijk buiten. Later die week zag ik een kat over de parkeerplaats lopen met een muis in zijn bek.

poes op bed

Nadat mijn vrienden Beijing verlaten hadden voor het vervolg van hun reis kwam ik er nog niet gelijk aan toe om het logeerbed weer op te ruimen. Sporty vond dat echter helemaal geen probleem en ging er languit op liggen.

atletiekbaan in china

Dit berichtje las ik op de site van de NOS. Een atletiekbaan met rechte hoeken! Hoe krijg je dat nou voor elkaar? Ik vond het heel typisch!

Nieuwe week ~ reizen

Aankomende maandag zal er (weer) geen Leven in China verschijnen. Dan ben ik namelijk op reis! Vanavond om 11 uur, Chinese tijd, vertrek ik met de trein naar Kaifeng waar ik de volgende ochtend aankom. Ik neem alleen mijn camera’s en telefoon mee, de laptop blijft lekker thuis. Naderhand gaan er zeker verslagen komen, maar daar zul je dus even op moeten wachten. Foto’s ga ik zeker maken en die zullen op mijn Instagram-account verschijnen. Mocht je me nog niet volgen, maar wel benieuwd zijn naar de foto’s, volg me dan gerust, dat zou ik leuk vinden! Ik Instagram onder de naam Go Yvon.

Geniet van je weekend!

You Might Also Like

1 Comment

 • Yvonne
  Reply
  Lief meisje
  5 August, 2014 at 12:44 PM

  Een rechthoekige baan hoe je kom je er op.
  Gezellig dat dat er mensen uit Nederland voor hun reis even bij jullie langs kwamen. Gezellig.
  Een eend zou ik ook niet zo snel het hoofd van eten. Al is die er bij ons dan wel erg snel af.

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares