Leven in Beijing

Leven in China Maand #49 – jarig, Chef & cola met gember

leven in china

September is al weer half voorbij en het begint nu ook hier langzaam herfst te worden. Het is niet meer zo heel heet en bladeren verkleuren langzaam. Afgelopen week was ik jarig, keek ik de film Chef en dronk ik cola met gember. Kijk je mee?

Jarig, de film ‘Chef’ en cola met gember

winactie

Woensdag was ik jarig en kon je op mijn site meedoen aan een winactie. Wil echt niemand dit pakketje winnen? Tot nu toe doet er nog maar een iemand mee. Ik verleng de actie en je maakt dus nog steeds kans op het pakketje met daarin snoepjes, een kaart van Beijing, eetstokjes en een toffe boekenlegger.

quote voor leraren

Woensdag vierde ik niet alleen mijn verjaardag, ook was het hier in China de dag van de leraar. Van een aantal kinderen kreeg ik een klein cadeautje en van school kregen alle leerkrachten een notitieboekje. Van die laatste kan ik er nooit genoeg hebben!

sushi eten beijing

Voor mijn verjaardag aten we sushi bij Hatsune, onze favoriet hier in Beijing als het om sushi gaat. Na afloop haalden we nog een taartje bij een cafeetje dat ook in Sanlitun zit. Ik heb er geen foto van en heb er maar één hapje van gehad. Het was een chocoladetaartje, maar de chocola was zo sterk dat ik het echt niet zo lekker vond. Jammer, maar een goed excuus om binnenkort voor de herkansing te gaan.

Waar ik ook geen foto’s van heb (want te donker), zijn de cocktails en pizza’s die ik donderdag at. Samen met vriendinnetje Judith dronken we heerlijke cocktails bij zowel Mai als MaoMaoChong.

film chef

Vrijdag keek ik met Miguel de film ‘Chef‘, op aanraden van de Groene Meisjes. Wat een heerlijk feel good movie! Ik heb er om moeten lachen en lag te dansen in bed (ja, we keken lui in / op bed, comfortabeler dan onze bank). Vooral het allerlaatste lied vond ik leuk, het deed me denken aan alle bachata’s die ik met vriendin Inge in Nederland heb gedanst.

Backstreet Boys

Zaterdag las ik een magazine toen ik dit artikel over Chinese Back Street Boys fans zag. Het blijkt dat de BSB hier nog altijd populair zijn en de fans kunnen dan ook niet wachten tot een volgend optreden. Ik moest vooral lachen om een zin waarin een van de fans aangaf de BSB nu al vrienden te zien en niet meer als idolen.

vliegen op hohhot

Misschien had je het al op Facebook gezien, maar ik boekte dit weekend ook tickets naar Hohhot, Binnen-Mongolië! We vliegen op 1 oktober in de ochtend en op de 5e vliegen we ‘s avonds om 11 uur weer terug. We hebben 4,5 dag om de grasslanden, de stad en de woestijn te zien en beleven. We hebben al een toer geboekt, de rest bekijken we ter plekke. Ik heb er zin in! Een paar dagen weg, een nieuwe omgeving en weer op reis!

cola met gember

Zondag deed ik lekker huiselijk de boodschappen en gooide iemand van de woningbouw de rest van onze zondag in het roet. Het warme water in de keuken doet het weer eens niet en hij zou het komen repareren. Hij deed er nogal lang over waardoor onze plannen niet door konden gaan. Hij heeft de boiler meegenomen en is zo vertrokken. Geen idee wanneer het nu gemaakt wordt….
Zondag voelde ik me niet echt fit. Mijn neus zat dicht en ook mijn hoofd voelde behoorlijk zwaar. Ik dronk daarom warme cola met gember en wat citroen om zo de boel wat te openen. Het smaakte redelijk, maar belangrijker is dat het hielp! Tijdens en vlak na het drinken opende m’n neus en vandaag kan ik ook zonder problemen door m’n neus halen. Alleen een half uurtje na het drinken van de gembercola zat m’n neus weer dicht.

Komende week

Deze week heb ik voor ‘s avonds niet zo veel gepland. Ik denk dat ik wat filmpjes ga editen (heb eindelijk een goed / fijn programma gevonden), wat lezen in m’n boek en zorgen dat ik beter wordt.

Een fijne week allemaal!

Deze blog bevat een affiliate link.
Lees voor meer info mijn disclaimer.

You Might Also Like

8 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Mirne
  15 September, 2014 at 10:00 AM

  Die sushi zit er echt heerlijk uit! En ik ben helemaal niet van de sushi, dus dat zegt heel wat.

 • Yvonne
  Reply
  Suavementes
  15 September, 2014 at 11:51 AM

  De film chef wil ik komende week gaan kijken, lijkt mij erg leuk. En ik ben nu wel benieuwd naar koken met cola.

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   16 September, 2014 at 1:52 PM

   Naar hoe het smaakt? Of het geholpen heeft?
   Wist je trouwens dat men hier ook cola-kip eet? Dat is kip gekookt in cola. Er is zelfs chips met die smaak! :s

 • Yvonne
  Reply
  zuster_klivia
  15 September, 2014 at 3:40 PM

  Warme cola? Wat? Hoe kom je aan die tip?

  Ben je al weer wat opgeknapt?

  Is je geiser al terug?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   15 September, 2014 at 3:45 PM

   Tip van de Chinezen 🙂 Vroeger gebruikte men bruine suiker, maar tegenwoordig dus cola. Voelde me vandaag wel beter, maar ik weet natuurlijk niet zeker of dat door de cola komt…
   Zit nu aan het hete water met gember & citroen.
   En die geiser… Die komt pas over 6 (!!) dagen terug. Op de vraag hoe ik nu moest afwassen was het antwoord: “met koud water”. Toen ik zei dat dat niet gaat was het antwoord; water van 20 graden is warm genoeg. Zucht…

 • Yvonne
  Reply
  Tessa | ReiZenZo.nl
  15 September, 2014 at 8:42 PM

  Haha, dat water… Toen in Ethiopië ons eens iemand vroeg waarom we een gasaansluiting hadden in ons huis en ik met het schaamrood op mn kaken zei dat we daarmee ons huis verwarmden en ons lekker warm konden douchen viel z’n mond open en rolden z’n ogen in z’n kop… GENANT!!! Haha!

 • Yvonne
  Reply
  Harriët
  16 September, 2014 at 8:31 AM

  Nog steeds geen warm water zie ik? Lastig!
  Wat ik altijd doe met verkoudheid. Voor ik naar bed ga een citroen uitpersen. kokend water erop, suiker erbij en opdrinken IN BED met een paracetamol of ibuprofen. Dan zweet ik als een otter ‘s nachts. Dat doe ik 2 of 3 avonden en dan is het over 🙂

 • Yvonne
  Reply
  Inge
  16 September, 2014 at 6:03 PM

  Ohh ik moet die film ook maar eens gaan kijken. Dansen!!
  Ik lig nu trouwens ook op de bank, met enorme keelpijn. Het is dus wereldwijd ;).

  Had je mn mail trouwens nog gehad?

  X

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares