Leven in Beijing

Leven in China Maand #49 – Chinglish, hotpot & nieuwe gadget

leven in china

Het is bijna vakantie! Gevoelsmatig ben ik daar nog niet aan toe, maar evengoed heb ik er zin in. Vakantie is toch altijd fijn?! De afgelopen week was het druk op school met het carnaval dat we op vrijdag vierden. Ik at met collega’s en kreeg een leuke nieuwe gadget binnen. Kijk je weer mee?

Chinglish, HotPot & Nieuwe Gadget

Vandaag ontdekte ik dat Instagram vanaf zondag geblokkeerd is hier in China. Dit vanwege de protesten. Dit betekent dat ik voorlopig geen foto’s kan plaatsen, maar ook geen foto’s kan liken. Erg jammer en ik hoop dan ook dat de blokkade snel opgeheven wordt. Niet alleen dat, ik hoop ook dat de situatie in HK zal verbeteren. Hier twee links over het hoe & waarom.

druiven

De school heeft een enorme wijngaard buiten de stad en de druiven waren rijp. Elke klas kreeg een krat vol druiven om te verdelen onder de leerkrachten. Ik nam een flinke tas mee, maar helaas waren ze al binnen een dag kapot gegaan en moest ik ze weggooien.

Chinglish

In de supermarkt kwam ik zout voor zwangere vrouwen tegen. Zoiets had ik nog nooit eerder gezien en ik vroeg me dan ook af wat voor zout dat zou kunnen zien. Op Instagram kreeg ik te horen dat het waarschijnlijk zout met minder natrium is. Met andere woorden; het is zout voor mensen met een hoge bloeddruk.

rode lantaarn

De voorbereidingen voor 1 oktober zijn in volle gang. Overal in de stad hangen inmiddels rode lantarens. Op 1 oktober wordt de oprichting van de PRC gevierd.

SJ4000 actiecamera

Deze week kreeg ik mijn nieuwste gadget binnen: de SJ4000. Een action camera die bijna precies hetzelfde is als de GoPro, maar een stuk goedkoper. De kwaliteit van de filmpjes is goed, eigenlijk beter dan verwacht. Het probleem is alleen dat er veel kwaliteit verloren gaat bij het bewerken en uploaden van het filmpje. Dit komt waarschijnlijk door het programma waarmee ik videos bewerk en het feit dat ik ze niet in mp4 kan exporteren en uploaden naar YouTube. Dit is het eerste filmpje dat ik online zette.

lopen in china

Op Instagram deed ik mijn beklag over de Chinezen en het feit dat ze altijd maar op de weg willen lopen en nooit op de stoep. Ik rijd er geregeld eentje bijna van zijn, of haar, sokken af. Het punt is niet alleen dat ze op de weg lopen, ze gaan vaak ook niet eens opzij wanneer je belt! Na 4 jaar in China kan ik er nog steeds niet met m’n hoofd bij.

Michael Jackson chocola

In de supermarkt kwam ik deze geweldige verpakkingen tegen! Honden en poezen aangekleed als beroemheden. Waarschijnlijk niet zo heel leuk voor de dieren in kwestie, maar het levert wél leuke foto’s op.

hotpot

Vrijdagavond ging ik met collega’s uit eten. Het wat een etentje (hotpot) dat door school aangeboden werd. In eerste instantie wist ik niet goed of ik wilde gaan, maar uiteindelijk besloot ik toch mee te gaan. Gelukkig maar, want het was gezellig! Behalve de directeur was ik overigens de enige foreign teacher die er was. Twee collega’s waarmee ik om 5 uur nog besloten had om wel naar het etentje te gaan bleken er een kwartier later tussenuit geknepen te zijn. Met z’n tweeën, maar zonder mij dat verteld te hebben. Ik vond het nogal flauw van ze eerlijk gezegd. Later bedacht ik me dat leeftijd hier wellicht een rol speelde.

haat vroeg opstaan

Zondag moest ik vroeg opstaan, want ik moest werken. Hoewel het volgende week vakantie is, krijgen werknemers in China die niet zomaar. Sommige vrije dagen moeten ingehaald worden. Zo werkte ik dus gisteren en moet ik 11 oktober ook werken.

uitzicht waddenzee

In mijn pauze gisteren werkte ik aan mijn blog. De foto had ik al in een nieuwe blogpost gezet, ik moest er alleen nog de tekst bij schrijven. De SnapShot Sunday van gisteren ging over een mooi plekje niet ver van mijn ouderlijk huis vandaan.

snacks in china

Behalve dat speciale zout dat ik eerder noemde zag ik nog meer bijzonder eten in de winkel. Zo verkopen ze hier blijkbaar kaas met aarbeiensmaak. Iets waar ik bij de gedachte aan al bijna van over m’n nek ga. De chips met komkommersmaak laat ik denk ik ook staan en verder zijn het gewoon wat grappige vertalingen.

Bijna vakantie

Na vandaag moet ik nog een dagje werken, dan heb ik lekker 7 dagen vakantie! Vanavond komt er iemand langs die op Sporty zal passen tijdens de dagen dat Miguel en ik op reis zijn. Woensdagochtend vertrekken we namelijk voor 5 dagen naar Binnen-Mongolie zoals je misschien al gelezen had. We hebben er erg veel zin in! Ben benieuwd naar de woestijd, het kameelrijden en hopelijk ook het sandboarden.

Tot volgende week!

You Might Also Like

4 Comments

 • Yvonne
  Reply
  kliefje
  29 September, 2014 at 3:12 PM

  Ik zou er wel mee kunnen leven, als IG geblockt werd, haha!

 • Yvonne
  Reply
  Lief meisje
  30 September, 2014 at 3:53 PM

  Leuk om weer te lezen over jou in China. Geniet lekker van je vakantie.

 • Yvonne
  Reply
  Philippine
  1 October, 2014 at 6:54 AM

  Jammer he? Dat Instagram nu ook geblokt is… Denk je dat het tijdelijk is?
  Ik baal stiekem wel een beetje, want vind instagram het leukste social media kanaal op dit moment.
  Geniet van een mooie reis tijdens de october holiday!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   12 October, 2014 at 7:01 AM

   Ik baal er ook van! Vind het zo leuk om zo een kijkje in mensen hun leven te krijgen. Maar snel een vpn op m’n telefoon zetten!
   Verder vrees ik dat het niet tijdelijk zal zijn. De Chinese regering heeft nu gezien wat voor invloed Instagram heeft / kan hebben en dat willen ze ongetwijfeld niet nog een keer meemaken.

  Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares