Leven in China

Leven in China #41: heel veel foto’s!

Nu de verhuizing zo goed als achter de rug is (wat onuitgepakte dozen en nog niet gepoetste ramen daargelaten) heb ik weer fatsoenlijk de tijd om een blogje te tikken. Met de afgelopen hectische weken leek het me daarom een goed plan om met ‘Leven in China’ te beginnen. Wees niet bang voor enorme lappen tekst, je kunt gerust verder lezen.

Heel veel foto’s

Leven in China

♥ Ik bezocht de ijshockeywedstrijd Nederland – China. ♥ Na afloop van de wedstrijd was de oproerpolitie aanwezig. Want je kunt me zo’n risicowedstrijd maar beter goed voorbereid zijn. ♥ Ik bracht een middag op het kantoor van China Southern door om geld terug te krijgen van een vlucht. Mét succes. ♥ Ik doe mijn huiswerk en Sporty helpt me daar bij. ♥

Leven in China

♥ Pepertjes liggen te drogen in de zon. Gewoon op straat. ♥ Over dit voorwerp was ik van te gaan schrijven voor ‘Typisch Chinees’. Hij staat nog in de planning. ♥ Op YouTube zag ik een ad voorbij komen voor de nieuwe film met ‘Gloria van Modern Family’. Helaas weet ik de naam niet meer. Als iemand het wel weet… ♥ Sporty had er niet zoveel zin in geborsteld te worden. Ze zette haar nagels in mijn hand, arm en been. ♥

Leven in China

♥ Ik ging naar de kapper en de kapper zette er de krultang in. ♥ Bibimbap ♥ Ik ben echt zó dol op dit beestje! ♥ In mijn lunchpauze haalde ik een verfrissende kokosnoot. ♥

Leven in China

♥ Ik bezocht de COTTM. Interessant, want gericht op de Chinese markt en die gaat écht een enorme groei doormaken in de komende jaren. ♥ Ik probeerde een nieuw drankje. Best lekker. ♥ En voor het avondeten maakte ik een Mexicaanse salade. Lekker & simpel. ♥

Leven in China

♥ Eén van mijn favoriete gerechten; aardappel, aubergine & groene paprika. ♥ Mannen die een potje Chinees schaken spelen. ♥ Vorige week zat hier nog een snoepjeswinkel, nu heeft de groenteboer zich er gevestigd. ♥ De achterkant van de Verboden Stad. Het blijft een magische plek Zeker wanneer je de verhalen kent. ♥

Leven in China

♥ De bus liet op zich wachten en het station stroomde vol. ♥ Check van het nieuwe huis. ♥ Op weg naar een hotel om gasten op te halen voor een tour kwam ik deze slagerij tegen. ♥ We hadden nog verf over dat we in ons eerste appartement in Beijing hadden gebruikt. Daarmee verven we nu de vieze vlekken weg. ♥

Leven in China

♥ Ik las het boek ‘Eating Animals’ van Jonathan Safran Foer en moest het boek soms echt even weg leggen tijdens het lezen. Helemaal vegetarisch zal ik hier in China niet worden, maar ik ga zeker weer zo weinig mogelijk vlees eten. Wist je trouwens dat ik ooit bijna 10 jaar lang vegetarier was? ♥ Chinglish. ♥ Wanneer je geen tijd hebt om je auto door de wasstraat te rijden laat je in Beijing de wasstraat naar jou toe komen. ♥ Mexicaanse salade bij één van mijn favoriete restaurants. ♥

Leven in China

♥ Oeps, op z’n zijkant… De tegels boven het fornuis / de wasemkap. YUK! Zó vies! ♥ Soms zijn de luchten in Beijing ook gewoon heel mooi. ♥ Frietjes op z’n Chinees, met chilipoeder en komijn (孜然土豆条) . Een aanrader! ♥ En nog meer lekkers! Dit zijn een soort van dumplings en ze zijn gevuld met een zachte aardappelpuree. ♥

TripBitten

 

♥ Tenslotte wil ik je graag laten weten dat ik, samen met Miguel, een nieuwe site gestart ben. Het is, hoe verrassend, een reisblog dat we met een doel gestart zijn. De site is onder andere een motivatie zijn om één van onze dromen waar te maken. We zouden het leuk vinden als je ons wilt volgen op social media. Je vindt ons op Facebook, Twitter & Instagram. Alvast bedankt!! ♥

Maandag (hoop ik) weer een gewone ‘Leven in China’.

Published by

Yvonne

Yvonne woont en werkt sinds 2010 in China. Op GoYvon deelt ze tips over reizen en werken in China. Daarnaast schrijft ze tevens over de reizen naar andere landen die ze maakt. Yvonne werkt momenteel als PYP leerkracht op een internationale school.

13 thoughts on “Leven in China #41: heel veel foto’s!”

 1. Volgens mij heb je het over de film Hot Pursuit met Sofia Vergara en Reese Witherspoon. Die film wordt een hit hier in Colombia daar Sofia Vergara Colombiaanse is en heel populair 🙂

  1. Jaa!! Dat was hem! Bedankt voor het geven van het antwoord én voor je reactie.
   Heb al even op je site gekeken zie dat je in Colombia woont, bijzonder.
   Zou je het leuk vinden daar over te schrijven op GoYvon?

 2. Jaaa, leuk om weer te lezen! En wat komen er heerlijke gerechten voorbij, yum! Behalve die vieze tegeltjes, bah! Maar leuk om weer met je mee te reizen Yvon!

 3. Oh ben blij dat je terug bent 🙂 Hoop dat jullie nieuwe plekje fijn is. En nu al fan van je nieuwe travel blog!

Reacties zijn welkom! Bedankt!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shares