Leven in Beijing

Leven in China #2: mijn weekoverzicht

leven in china feature

In januari van dit jaar had ik het voornemen om meer foto’s te plaatsen, hier op GoYvon. Hoewel ik al bijna (in augustus) 3 jaar in China woon zijn er nog altijd dagen waar op ik me verbaas over wat ik hier zie. Soms positief, soms negatief. Vandaag een 6-tal foto’s met een korte toelichting. Dit is mijn weekoverzicht.

mijn weekoverzicht  mijn weekoverzicht

♥ De school waar ik momenteel werk zit midden in het proces om een internationale en PYP-school te worden. Alles moet tweetalig aangegeven worden. Dit gaat echter nog niet altijd goed… Het gekke is dat er meerdere native speakers op school werken, maar men de vertalingen niet laat controleren. ♥ Een opvallend plaatje; Chinezen die in de rij staan. Gebeurt niet vaak. Hier staat men in de rij voor de balie van een bioscoop. Ik vermoed dat ze een goede actie hadden. De foto’s maakte ik omdat ik versteld stond van de lengte van de rij. ♥

Wangfujing Xiao Chi Jie

de Chinese Muur

♥ Deze foto nam ik in Wangfujing Xio Chi Jie. Een oud straatje in Beijing, dat enorm toeristisch is. Je kunt er allerlei vreemd eten kopen. Van zeesterren tot spinnen en van dumplings tot sprinkhanen. Onlangs was er familie op bezoek en ik nam ze mee naar Wangfujing Xiao Chi Jie, een straatje waar je de gekste snacks kunt eten. ♥ In augustus 2010 stond ik voor het eerst op de Chinese Muur. Dat was zo bijzonder! Ik was enorm onder de indruk van dit enorme bouwwerk. In maart ging ik er weer naar toe, bijna 3 jaar later. Het was minstens net zo indrukwekkend als toen. Wel een stukje kouder. De volgende keer wil ik graag naar een deel van de Chinese Muur dat maar minimaal gerestaureerd is en niet zo toeristisch. Verder staat een bezoek aan Shanhaiguan (dit is waar de muur in de zee komt) ook nog op mijn lijstje. ♥

de chinese muur    Nijntje kaas

♥ Op diezelfde muur waren mensen soms meer geïnteresseerd in mij dan in de muur. Met mijn lengte val ik behoorlijk op, mijn haarkleur helpt ook wel. Men bekijkt me altijd van boven naar beneden; even checken wat voor schoenen ik aan heb. Ik maakte daar ook een leuke filmpje van toen ik bij The Forbidden City op familie stond te wachten. Bekijk het hilarische filmpje hier. ♥ Hier in Beijing vind je een groot aantal supermarkten dat zich richt op de buitenlanders die hier wonen. Er zijn veel importproducten te vinden. Het is fijn dat ik soms wat bekende producten kan krijgen als ik dat wil (ik zag onlangs zelfs ergens drop in de schappen liggen). Men is hier in China dol op Nijntje, zo blijkt ook wel uit deze kaas. ♥

Hopelijk vonden jullie mijn weekoverzicht leuk. Ik vond het in elk geval leuk om te delen!

You Might Also Like

7 Comments

 • Yvonne
  Reply
  Annika - De Andere Wereld
  29 June, 2013 at 9:44 AM

  Wauw drie jaar al! En je wil nog altijd blijven?
  Hoezo staan chinezen niet in rij?

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   1 July, 2013 at 6:56 PM

   Voorlopig nog wel even, misschien een jaartje of twee. Hangt af van wat het me gaat brengen.

 • Yvonne
  Reply
  Evey
  29 June, 2013 at 11:02 AM

  Wat gaaf dat je er al 3 jaar woont, nog steeds ‘in love’? En herkenbaar dat ze met je op de foto willen, zelfs met mij en ik ben niet eens blond en groot!

 • Yvonne
  Reply
  Marlou
  29 June, 2013 at 11:29 PM

  Oh Nijntjekaas, zo leuk! Waarom hebben we dat nou niet ook gewoon in Nederland? Ha, niet eerlijk 😉

 • Yvonne
  Reply
  Marcella
  30 June, 2013 at 8:39 PM

  De Chinese muur lijkt me zó indrukwekkend! Dat deel wat de zee in loopt klinkt ook bijzonder!

  • Yvonne
   Reply
   Yvonne
   1 July, 2013 at 6:57 PM

   Ja, als je ooit de kans krijgt….

 • Yvonne
  Reply
  T
  3 July, 2013 at 12:34 AM

  ik wou net vragen of er mensen op straat vragen of ze met je op de foto mochten .

  Chinese Muur lijkt me inderdaad bijzonder

 • Reacties zijn welkom! Bedankt!

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Shares